Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 лютого 2024, 22:19
3702
0

Олександр НЕГОДА: «Поразка Вихриста – це помилка його кута»

Президент Федерації боксу Києва – про останні бої українських боксерів та «Кубок Києва»

| Оновлено 23 лютого 2024, 22:19
3702
0
Олександр НЕГОДА: «Поразка Вихриста – це помилка його кута»
ShowTime Boxing. Віктор Вихрист та Леньєр Перо

Президент Федерації боксу міста Києва Олександр Негода в інтерв’ю Sport.ua підвів підсумки «Кубку Києва», який з 7 по 12 лютого вперше проходив у столиці в новому форматі, розповів про проведення спортивних змагань під час війни, а також поділився своєю думкою про бої українських боксерів минулими вихідними: повернення в бокс Олександра Гвоздика (18-1, 14 КО) у бою з мексиканцем Жосуе Обандо (20-35-2, 15 КО) та поразку Віктора Вихриста (11-1, 8 КО) від кубинця Леньєра Перо (9-0, 6 КО).

Переможці «Кубку Києва», зазначимо, вперше отримували звання «Майстра спорту України». Загалом у турнірі взяли участь 133 учасники, які змагались у 13 вагових категоріях серед чоловіків та у 12 серед дівчат.

– З 7 по 12 лютого у Києві проходив «Кубок Києва» з боксу серед любителів. Вперше турнір носив статус «майстерського», тобто його переможці отримували звання «Майстра спорту». Ви задоволені, як він пройшов?
– Так, турнір у такому форматі проходив вперше. Я дуже задоволений тим, як він пройшов. Після його завершення подякував боксерам та тренерам, які приїхали до нас з усіх областей України. Турнір вийшов справді масштабним, у ньому взяли участь 133 учасники.

Дуже розраховую, що в майбутньому змагання стануть традиційними і будуть проводитись у Києві.

– З боку боксерів, тренерів та функціонерів була додаткова увага до змагань через їхній статус – через те, що бійці могли виконати звання «Майстра спорту»?
– Так, звичайно. Про це каже і кількість учасників, і їх рівень. В «Кубку Києва» взяли участь і лідери збірної України серед еліти, і учасники чемпіонатів світу. Це, наприклад, такі боксери, як учасник ЧС, чемпіон України-2021 Максим Жигаров, срібний призер чемпіонату України Данило Жасан, та багато інших бійців. Всі ці спортсмени допомогли турніру пройти на тому рівні, на якому він пройшов.

– Ми подібними турнірами показуємо, що росіяни нас не зламали і ніколи не зламають. Попри війну, в нас в країні відбувається багато спортивних подій, і бокс не відстає.
– Знаєте, я напередодні початку повномасштабного вторгнення, коли вже було дуже багато новин, що буде велика війна, розмовляв з товаришем, і сказав йому, що отакі глобальні потрясіння, як війни або інші катастрофи, вони об’єднують людей, і роблять із народу націю. Рухомі колосальною мотивацією виживати та жити краще, ми стаємо справжніми людьми, стаємо набагато кращими, ніж були. Ми починаємо цінувати кожен день свого життя і проживаємо його максимально ефективно.

Я дуже радий, що ми проводимо турніри і розвиваємо спорт всупереч війні. Здавалось, багато хто б впав духом, але українці – інша нація. Вона така, що стає тільки міцніше, і стає справжньою нацією. Все, що відбувається наразі у нас в країні, допомагає нашому народу стати нацією.


Київська федерація боксу

– Давайте поговоримо також про два бої українських боксерів, які відбулись минулими вихідними. Олександр Гвоздик повернувся у бокс після трирічної перерви, а Віктор Вихрист зазнав дебютної поразки у кар’єрі. Як вам перемога Гвоздика за очками над невідомим мексиканцем Жосуе Обандо?
– Я не думаю, що це була така задумка пройти всі раунди з таким суперником. Просто Олександр через свої кондиції, напевно, не зміг виграти бій достроково. Я подивився маленький відрізок поєдинку, адже відео повного бою ніде в мережі немає, то я скажу, що Олександру можна було б вийти на чемпіонаті Києва проти суперника, і він би дав йому сильнішу опозицію.

– Після бою Олександр сказав, що планує в наступному році вийти на титул. Ви, як людина, яка давно в боксі, як думаєте, такий план реальний – за рік вийти на чемпіона світу?
– Ну, загалом в житті буває все, і статись може все, що завгодно. Якщо Олександр дуже захоче цього, напевно, це реально. Питання в іншому: який результат буде, коли Гвоздик вийде на чемпіонський бій? Це велике запитання. І другий момент полягає в тому, чи захочуть діючі чемпіони світу, а ми розуміємо, хто там наразі тримає дивізіон, зустрічатись з ним.

– Перейдемо Віктора Вихриста. Віктор, на жаль, у США достроково поступився кубинцю, чемпіону Юнацьких олімпійських ігор та дворазовому чемпіону Панамериканських ігор Ленієру Перо. Чи очікували ви, що український супертяж програє у 12-му бою в профі?
– Ви знаєте, я до цього бою взагалі не бачив Перо. Коли я переглядав цей бій, він мені нагадав дуель Віталій Кличко – Коррі Сандерс. Корявий, бозна як складений шульга зі швидким ударом проти класичного боксера-супертяжа з чудовою конституцією тіла. Поєдинок мені сподобався, це був класний бій.

Я вважаю, що програш Вихриста – це помилка його кута. Він вийшов на бій без плану, або бій з планом, але не адаптованим під суперника. Зверніть увагу, як боксував кубинець: він з самого початку розбивав корпус, в нього була чітка задача. Ці прямі потужні джеби в корпус проходили постійно. Парадокс в тому, що Вітя теж влучав, проте він був націлений на голову. А Перо розбив його знизу і перейшов на голову.

В третьому раунді, коли Вихрист влучив, там просто не вистачило часу допрацювати. В четвертому раунді він не зміг, а там знову від кубинця полетіли удари. Перо – класний боксер, швидкий, потужний. І він, що головне, реалізував свій план на бій.

– Бокс, який Вихрист показав в цьому бою, дає нам надію, що, Віктора ще чекають великі бої?
– Я навіть не сумніваюсь у цьому. Вихрист – це той боксер, який точно продовжить далі. Програш часто буває набагато кориснішим ніж перемога, тим паче у нього є всі дані для того аби проходити цей етап і виходити на титульні бої. Дуже важливо тільки, хто буде працювати з ним в кутку.

Вадим АНДРЕЄВ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.