Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 13 лютого 2023, 00:35
6573
7

Вихрист вперше програв. Перо не зробив нічого особливого, але досяг перемог

Віктор мав непоганий вигляд, але не впорався

| Оновлено 13 лютого 2023, 00:35
6573
7
Вихрист вперше програв. Перо не зробив нічого особливого, але досяг перемог
PBC. Віктор Вихрист

Віктор Вихрист (11-1, 7 КО) програв вперше в кар’єрі. У поєдинку в США український супертяж зустрівся з кубинцем Леньє Перо (9-0, 6 КО). Найскладніший суперник у кар’єрі перетворився на того, хто завдав першої поразки.

Проте, все склалось не так однозначно, як гадалось спочатку. Проблемний для обох поєдинок закінчився там, де того точно не чекали.

Вихрист проводив нормальний бій. А потім програв достроково без падіння

Шлях Віктора Вихриста в професіоналах цікавий. Прийшов після скандалу. Тоді він зрозумів, що жоден з тренерів любительської збірної не ставить на нього і щось треба з цим робити. Попереду була Олімпіада, пропускати її не хотілось. Тут або спробувати вирвати першість у молодшого Рогави Цотне, або зрозуміти, що ставлять на нього та рухатись далі.
Вихрист обрав другий варіант – оголосив про перехід в профі. Попередня Федерація боксу України з несучасним керівним складом обурилась. Казали, що їх не попередили, забрали у Віктора та його команди надані ними блага – від квартири до права відвідувати турніри. Право бути на турнірах забрали навіть у тренера Вихриста, хоча він возив на турніри бійців.

Потім, схоже, частково питання вирішилося, але осад залишився. В професіоналах Віктор боксував в Німеччині, Україні, Франції та США. Всюди було непогано, з Кіладзе було жорстко та яскраво з п’ятьма нокдаунами на двох за два раунди. Але всюди було ясно, що поки українець не тягне тактично. Боксує непогано, влучає, нокаутує, але без запалу та акценту хоч на чомусь.

Водночас ровесник Віктора Леньє Перо також не дивував, хоча було очевидно, що потенціал є. І технічно вкрай обдарований спортсмен, і розумний. Десь пропускає абсолютно непотрібні удари, десь заграється в атаках, але все це можна було виправляти. Саме тому протистояння виглядало доволі рівним. Навіть у котируваннях букмекерів ситуація або була рівна, або з невеликою перевагою на бій українця.

І в бою все саме так і склалось. У першому раунді Перо почав працювати по корпусу – регулярно діставав, іноді навіть неприємно. Вихрист працював через джеб та намагання упіймати суперника на силовий.

Другий та третій раунди пройшли для українського боксера непогано. Від самого початку Вихрист почав потроху тиснути, влучати. А у третьому раунді взагалі дістав – кубинець проспав лівий боковий, після якого його явно повело. На жаль, це було на останніх секундах третього раунду і розвинути успіх не вдалося.

Ближче до середини бою Перо неначе заморився. Почав працювати більш повільно на ногах, застоюватись перед суперником. Не дивлячись на рівний відсоток нокаутів, це взагалі нічого не говорить про ударну силу. У той час, як влучання Вихриста явно приносили супернику дискомфорт, Перо просто бив. Влучив і влучив – не страшно. І якщо удари по тулубу мають ефект накопичення, то по голові Віктор фактично нічого не відчував.

Не сказати, щоб сповільнення на ногах сильно вплинуло на хід бою – Віктор так само повільно атакував. Але загалом саме Вихрист набирав бали, володів ініціативою та перемагав. Перо просто чекав, час від часу пробиваючи контратаку чи працюючи по корпусу.

Дивлячись на такий не швидкий перебіг бою, розв’язка стала неочікуваною. У восьмому раунді Перо пробив по тулубу. Українець відійшов на декілька кроків та повернувся боком. Леньє побіг добивати, рефері зупинив бій для відрахунку, а потім – взагалі. Весь цей час Вихрист тримався за тулуб, куди влучив суперник.

Поразка технічним нокаутом у восьмому раунді та перша поразка у кар’єрі українця.

Що далі?

Не вразили обидва. Якби не це влучання – Перо програв би бій через пасивність. Леньє переживав через силу удару суперника, але Вихрист – не головний нокаутер надважкої ваги. Далі хлопці будуть бити ще сильніше, так що аргумент так собі.

Для Перо далі – підвищення рівня опозиції. Але чекати від нього чогось крутого найближчі роки два точно не варто. Він не готовий до по-справжньому серйозних суперників. Просто уявіть його проти умовного Джо Джойса, що пре активніше за Вихриста разів у п’ять.

Але потенціал є. Просто кубинські супертяжі - вони часто ось такі. Десь трошки ліниві, десь не допрацьовують. Головна мета для Перо має бути зустріч з Френком Санчесом. Він вже перемагав Санчеса в аматорах і казав, що готовий битися з ним в профі. Щоправда, Френк тренується у Едді Рейносо – той не дає філонити. Але Леньє може перемогти його ще раз, якщо буде розвиватись.

Віктору все треба почати з початку. Не з самого, але провести хоча б один бій зі схожим суперником, але з меншими навичками. Розібратись, що і як робити. Але якщо це максимум Вихриста – це проблема. Тому що нічого хорошого у ринзі не відбувалось. Нормальний бій без використання якихось переваг. Просто от виходить набирати бали через те, що суперник пасивний – добре. Але це ж не діло. Вихрист точно може краще.

Можливо, цей тренер не розкриває все на максимум. Можливо, Віктор не хоче. Але тридцять років – чудовий вік для супертяжа. Головне - не проспати його в обіймах мішків.

Програв Віктор все ж не безхарактерною здачею. Схоже, йому зламали ребро. Було схоже на то за реакцією. Удар точно прийшовся не в ліву руку і навряд щось типу стандартного удару по тулубу. Бо тоді бійці падають та корчаться від болю. Так що перелам ребра – найімовірніший варіант.

Неприємно, але не страшно. І для кар’єри, і для здоров’я. Шанс повернутись точно буде. Головне - змінити у підході до самого поєдинку відношення та стиль.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 6
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Євгеній Українець
Млявий він якийсь, сумний з погасшими очима. Що можна робити на профі рингу з таким? Наче виходить відбути якийсь рутинний номер ніби йому вже років сорок. Зовсім не цікавий боєць.
an52
Вихрист ледь не провалив перевірку з Кіладзе, другу перевірку провалив вчисту. Після такого промоутери списують проспектів і скорочують фінансування. А це означає гіршу підготовку, гірше табір, нижчий рівень спарінг-партнерів. Через це боксер починає деградувати. Тому підстав для оптимізму небагато
GloryUkraine
Не бачив ні одного бою ні Вихриста, ні Сиренка, тільки моменти, але бачу, що зовсім нічого не втратив.
Сміх
Автор вже аж занатодто виправдовує Вихриста. Сам придумав історію з зламаним ребром - а якась офіційна інформація є?