Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 13 лютого 2023, 22:51
7770
0

Фінал Кіченок, трофей Манафова, історія для Китаю та сексуальна Костюк

Sport.ua підбиває підсумки тижня в тенісі

| Оновлено 13 лютого 2023, 22:51
7770
0
Фінал Кіченок, трофей Манафова, історія для Китаю та сексуальна Костюк
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Завершився перший тенісний тиждень у лютому. Дівчата у цьому проміжку розіграли трофеї на турнірах WTA 500 в Абу-Дабі та WTA 250 у Лінці. У чоловіків було одразу три турніри серії АТР 250: змагання у Кордові, Далласі та Монпельє.

WTA 500 Абу-Дабі

Турнір в Абу-Дабі став першим великим турніром у дівчат після Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. Він проходив на відкритому харді. Очікувань було багато, як і очікувань від українських тенісисток. Даяна Ястремська та Катаріна Завацька стартували на цих змаганнях із кваліфікації. Даяна успішно змогла пройти сито відбору, обігравши Лауру Зігемунд та Клер Лю. А ось Завацька не вийшла в основу турніру – у фіналі кваліфікації вона поступилася фіналістці US Open 2021 Лейлі Фернандес.


Getty Images/Global Images Ukraine. Катаріна Завацька

Після того, як Даяна пройшла відбір, в основі змагань в ОАЕ стало дві українки. Крім Ястремської, з 1/16 фіналу стартувала Марта Костюк, котра отримала WC від організаторів.

Перший раунд основної сітки закінчився для дівчат по-різному: Даяна програла Жіль Тайхманн, а Костюк у трьох сетах обіграла Сорану Кирстю. Далі Марта зустрілася із майбутньою переможницею турніру Беліндою Бенчич. Українка у двох сетах поступилася швейцарці, програвши другий сет із рахунку 5:3.


Getty Images/Global Images Ukraine. Даяна Ястремська

У парі Україну представляла Людмила Кіченок, яка вирішила спробувати себе з новою напарницею. На жаль, експеримент провалився. Людмила разом із Анною Даніліною вилетіла вже у першому раунді змагань від Луїзи Стефані та Чжан Шуай.

Переможницею змагань в Абу-Дабі, як уже було сказано вище, стала Белінда Бенчич, яка у фіналі турніру обіграла росіянку Людмилу Самсонову у трьох сетах. Цікаво, що у другій партії Белінда врятувала три матчболи. Для Бенчич цей трофей став восьмим у кар'єрі та другим у сезоні. У 2023 році вона вже брала титул в Аделаїді.


Getty Images/Global Images Ukraine. Белінда Бенчич

WTA 250 Лінц

Багато надій було на Ангеліну Калініну. Перша ракетка України чудово стартувала, обігравши Алішу Паркс, яка мала вінстрік із 15 матчів на критих кортах. Саме на харді у приміщенні проходили ці змагання.

А ось пройти до чвертьфіналу турніру Калініній не вдалося. У 1/8 фіналу вона несподівано поступилася Анні-Лєні Фрідзам у двох сетах і завершила виступи у Лінці.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Варто зазначити, що із кваліфікації до цього турніру стартувала ще одна українка Катерина Байндл. Однак вона зазнала невдачі вже в першому раунді відбору, розгромно та сенсаційно програвши Номі Акуге Носі.

Переможницею змагань стала Анастасія Потапова, котра у фіналі обіграла Петру Мартич.

У парі Україна була представлена Надією Кіченок, яка грала у дуеті з кривдницею Калініної – Фрідзам. І українсько-німецькому тандему вдалося досить добре виступити цього тижня. Кіченок та Фрідзам дійшли до фіналу змагань, де мали матчбол та рахунок 8:6 на свою користь на фінальному тай-брейку, проте не змогли дотиснути Нателу Дзаламідзе та Вікторію Кузьмову. У результаті – прикра поразка, але гарний досвід гри у фіналах. Після матчу Надія обійняла слоника, зібравши оплески та змусивши всіх фанатів тенісу посміхнутися.


Instagram

ATP 250 Кордова / ATP 250 Даллас / ATP 250 Монпельє

Відразу три турніри у чоловіків: два на критому харді та один ґрунтовий. У Кордові фаворитами змагань вважалися перші сіяні – Дієго Шварцман та Франціско Серундоло. Одна ніхто не дійшов не те що до фіналу, а навіть до півфіналу.

Трофей у результаті розіграли Себастьян Баєс та Федеріко Корія. Тріумфатором став Баєс, який до початку змагань у Кордові мав 17 поразок у 18 матчах. Для Себастьяна цей трофей став другим у кар'єрі на рівні АТР та першим у сезоні 2023 року.


Twitter. Себастьян Баєс

Турнір у Далласі увійшов в історії як мінімум за двома показниками. По-перше, усіма відомий Джон Ізнер виграв 500-й тай-брейк, ставши першим тенісистом в історії, який зміг цього досягти.

По-друге, історичний трофей для Китаю. У Ібін несподівано взяв перший трофей у своїй кар'єрі, ставши першим китайцем, який зміг виграти титул на рівні АТР. У фіналі турніру він обіграв Джона Ізнера, який не реалізував 4 чемпіоншип-поінти.


Twitter. У Ібін

Змагання у Монпельє запам'яталися психами Александра Бубліка, вильотом першого сіяного Хольгера Руне від Максима Крессі та впевненою грою від Янніка Сіннера.

Саме Яннік виграв трофей на цьому турнірі, у фіналі обігравши Крессі у двох сетах. За турніру Сіннер жодного разу не програв сет і дуже круто діяв на своїй подачі. В активі Сіннера вже 7 трофеїв у кар'єрі та 4 на критих кортах.


Getty Images/Global Images Ukraine. Яннік Сіннер и Максим Крессі

Трофей Манафова

Український тенісист Владислав Манафов узяв парний трофей на челенджері у Вільнюсі. Для українця це п'ятий такий титул у кар'єрі.

Манафов грав у парі з білорусом Іваном Лютаревичем. За наявною інформацією, Лютаревич повністю засуджує дії рф та рф, а сам Владислав активно допомагає ЗСУ.


Instagram. Владислав Манафов і Іван Лютаревич

Провал Крутих та Сачка

Перші номери українського тенісу поки що ніяк не можуть знайти гру. Олексій Крутих після непоганого виступу на Australian Open 2023 відіграв два челенджери в Тенеріфе. Якщо на перших змаганнях він дійшов до чвертьфіналу, то минулого тижня він уже вилетів у першому раунді від Стефано Травальї. Щоправда, варто зазначити, що Травалья врешті-решт дійшов до фіналу цього челенджера.

Віталій Сачко не зміг вийти в основу челенджера у Вільнюсі. У першому раунді відбору він обіграв місцевого тенісиста без рейтингу, а у фіналі кваліфікації програв Кіркіну з Туреччини.

Парні фінали на турнірах ITF

Володимир Ужиловський та Олександр Овчаренко минулого тижня змогли дійти до фіналу на своїх турнірах, щоправда, у парному розряді. На жаль, нікому не вдалося взяти трофей.

Володимир разом із Сімоном Келаном зіграв у матчі за титул на турнірі серії ITF M15 у Шарм-ель-Шейху, де програв тандему з Чехії Іржі Барнату та Філіпу Дуді.

Овчаренко дійшов до парного фіналу на 25-тисячнику у Монастірі разом із Нейлом Оберляйтнером. Але українець та австрієць не змогли взяти трофей, поступившись дуету з рб Арутюняну та Остапенкову. До речі, Остапенков відомий тим, що у 2021 році на Кубку Девіса обіграв Дієго Шварцмана.

Відео тижня, або чим порадувала Марта Костюк?

Костюк, на жаль, поки що не вражає своєю грою. Проти тенісисток із топ-10 вона стабільно зазнає поразки. Але все ж таки Костюк запам'яталася минулого тижня як мінімум двома відео.

Спочатку Марта станцювала після казусу від організаторів в Абу-Дабі. Українка обіграла Кирстю і була готова до розмови з журналістами, проте несподівано заграла музика. Костюк не розгубилася, а показала короткий та милий танець.

Потім Марта опублікувала відео з відпочинку, де вона в купальнику йде до моря, тим самим не лише потішивши підписників, а й підтвердивши, що не зіграє наступного тижня на змаганнях у Досі.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.