Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 11 лютого 2023, 17:26
11053
29

Недоречна миролюбність за Мудрика. Челсі зіграв унічию проти Вест Гема

Третій поспіль матч від моменту дебюта українця команда Грема Поттера не може перемогти

| Оновлено 11 лютого 2023, 17:26
11053
29
Недоречна миролюбність за Мудрика. Челсі зіграв унічию проти Вест Гема
Getty Images/Global Images Ukraine

Брати участь у матчах з помітним рівнем напруги для українського нападника лондонського «Челсі» Михайла Мудрика вже стає справою звичною. Після вражаючого дебюту на «Енфілді» проти «Ліверпуля», форвард показав не надто вдалу гру в дебютному матчі проти «Фулгема» на полі «Стемфорд Бридж», зігравши всього один тайм. Саме тому третій матч за його участі – у гостях у «Вест Гема» в ще одному лондонському дербі – мав стати для новачка «пенсіонерів» або проривним, або справдити найщиріші побажання скептиків.

Початок гри у виконанні команди Грема Поттера був доволі обнадійливим. Оновлений склад лінії нападу доволі легко знаходив простір поміж лініями захисту суперників, проте Каю Гаверцу на вістрі атаки все ж таки потрібно було трохи притримати коней, бо нерідко він опинявся в положенні «поза грою». Разом із тим, уже тоді були помітні перші проблеми взаємодії поміж Мудриком та Кукурельєю на лівому фланзі, бо останній шукав своїми передачами кого-завгодно, проте не українського футболіста, навіть якщо той перебував безпосередньо поблизу до іспанця.

Проте, нічого, Михайло сам був здатен пройти межею від утраченої атаки до створення передумов для гольової подачі Енцо Фернандеса до центру штрафного на Жоау Феліша, що й зробив на 16 хвилині гри. Діями «Челсі» в нападі тоді дійсно можна було захоплюватись, адже всі рішення були нетривіальними. І якби Гаверц тоді уникнув офсайду під час пасу-цукерки від Мудрика на 22 хвилині, то гру було б завчасно закрито.

Але склалось інакше – «Вест Гем» усе ж таки підняв голову, і навіть забив у відповідь. На жаль, попередній до гольового скидання головою від Боуена навіс у виконанні Соучека прийшов саме з лівого флангу захисту «Челсі», де Кукурелья втратив позицію, а Михайло просто вчасно не зреагував на ситуацію. Як підсумок, суперники отримали потужний заряд упевненості не тільки попереду, а й у захисті, через що атаки «синіх» більше не виглядали настільки різнобарвними.

Поттеру потрібно було щось робити під час перерви зі взаємодією гравців своєї команди ліворуч, проте жодних кроків у цьому напрямку ми від нього не побачили. Мудрик намагався бути помітним, проте й команда йому не особливо допомагала, і суперники якісно перекривали простір перед власним штрафним. Як наслідок, головний тренер зняв і іспанського футболіста з гри, і українського, чим додав до себе ще кілька запитань із боку вболівальників.

Ті гравці, що з’явились на футбольному полі, якісного посилення гри «Челсі» не змогли надати. Гості намагались затриматись на чужій половині, але радше були ладні зловити випадкову контратаку, та взагалі програти це дербі. Навіть доволі близько підійшли «пенсіонери» до цього, коли Соучек зіграв на добиванні блокованого Кепою удару головою Райса з подачі штрафного з лівого флангу, але «синім» тоді дуже пощастило з офсайдом у Деклана. Проте, усе ж таки, третя поспіль нічия.

Наступними вихідними «Вест Гем» гратиме в гостьовому дербі проти «Тоттенгема», тоді як «Челсі» через виїзний матч проти дортмундської «Боруссії» в Лізі чемпіонів УЄФА підходитиме до домашньої гри проти «Саутгемптона».

Англійська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Вест Гем» – «Челсі» - 1:1

Емерсон, 28 – Феліш, 16

Цоуфал, 55 – Бадьяшиль, 64

«Вест Гем»: Фабіанські – Аґерд (Джонсон, 80), Огбонна, Керер – Емерсон, Райс, Пакета (Соучек, 14), Цоуфал – Бенрахма (Даунс, 66), Боуен – Антоніо (Інгз, 66).

«Челсі»: Аррісабалага – Кукурелья (Чілвелл, 67), Бадьяшиль, Сілва, Р. Джеймс – Енцо, Лофтус-Чік (Галлагер, 79) – Мудрик (Зієш, 67), Феліш, Мадуеке (Маунт, 68) – Гаверц.

Арбітр: Крейг Поусон (Ротерем, Англія).

Стадіон: «Олімпійський стадіон» (Лондон, Англія).

ВЕСТ ГЕМ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Ну на Мишу вообще не играют. Кукурелья топ полено. Три касания прием и пас назад. Даже при этом Миша отличные пас выдал, но гол не засчитали. Плюс опять на нем поймал желтую соперник  
Eddie Colefield
Ех, не туди продали Мудрика. В Арсенал треба було. Там був би своїм. В Челсі такий підбір гравців, а гри - повний нуль. Звільняти тренера, можливо, це буде на краще. В будь-якому випадку хочу помилятись і він заграє, а не стане другим Шевченко в Челсі. Окремо за Кукурелью сказати хочеться... Повний ігнор Мудрика. Повний!
u6464u
Мишко сьогодні зіграв уже краще, але з цім недокурком Курельо зігратись нереально, будем сподіватись що дальше буде краще .
VVO
Не знаю з чим це пов'язано, але згоден повністю з тим що по відношенню до Мудрика повний ігнор з боку партнерів. Навіть коли він абсолютно сам, передачі йдуть аби куди але нейому.
chackk
Кто купив ще лохмате чудовисько  какреллю і за які гроші?
Ekvato
Устиг подивитися другий тайм до заміни. Мудрика не помічали, його фланг просто випадав
ALKOSruLKA
патлатий півник Кукурелья жодного разу не пустив пас Мудрику, тупо ігнор.... Змячем мишко був 2-3 рази в 1му таймі. Що він без пасів покаже?
KIEWADIM
Кукурельо  не Тольк зовут случайно? Был у нас когда-то в сьорной Толик - пас назад. Так само и этот , ьесполезное полено
chackk
"Португальська компашка тупо ігнорує Мудрика і самі нічого не роблять.Тренер повинен їх попередити.,бо що хочуть ,то і роблять. Фетиш багато на себе бере ,бо тримали на увазі Мудрика ,а якщо грав сам ,теж закрили  б .
chackk
В команді відсутня дисципліна, тренер не конролює команду,роблять що хочуть
DmitrySviridon
Команда не сыграна
avk2307
Если кто то надеется, что в дальнейшем играть на Мудрика будут как в Шахтере, то хочу разочаровать. Про Кукурелью правда, он реально денег тех не стоит ,которых за него заплатили. А так, конечно все от его Мудрика активности и индивидуальных действий будет зависеть. Тут все они, купленные за большие деньги борются за место под солнцем и никто не накажет того же Фернандеса за то, что он отдал Феликсу а не Мудрику. Пока Челси не смотря на свои большие траты реальный середняк .
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kain_X_Rain
Грем ні Гаррі,тому чекати від нього чудес не варто)
elPadrino
а не связан ли игнор Мудрика с его расистскими высказываниями?
Maks_krot
Ну теперь Потер должен выиграть лч с Челси ,конечно если его не выгонят ,а пора уже давно это сделать 
Петя Рудик
Головне щоб не було проблем як у Шведа, з часом освоїться.
nivavn
Мудрику потрібен час на адаптацію. "У деяких гравців адаптація сезон і більше триває...     А головне для адаптації треба грати!" Може бути і таке, що зовсім сяде на банку і на довго.
Обсервер Влад
Мудрика психологічно зламало те, що в першому матчі проти Лівера він бездарно профукав декілька моментів щоб забити - тепер не факт, що він взагалі зможе вибратися з цієї ями і заграти на більш-менш пристойному рівні... Жаль