Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 лютого 2023, 20:59
3496
9

БАРАНКА: «У росії приймають ставки на матчі УПЛ, і це фінансує війну»

Парадоксальна та абсолютно огидна ситуація зі світу букмекерського бізнесу

| Оновлено 10 лютого 2023, 20:59
3496
9
БАРАНКА: «У росії приймають ставки на матчі УПЛ, і це фінансує війну»
agimeg.it. Франческо Баранка

Голова комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка розповів про те, що санкції, введені проти росії за розв'язану цією країною війну в Україні, виявилися неробочими щодо букмекерського бізнесу, від податків з якого продовжують фінансуватись вбивства українців.

«Після початку війни я повернувся до України ще в липні місяці, оскільки завдяки організаційному диву нам вдалося повернути чемпіонат з футболу. Незважаючи на війну, футбол відновився, і таким чином ми намагаємося надати хоч якоїсь нормальності українському населенню».

«Чемпіонат з футболу відновився у серпні з усіма труднощами, що звідси випливають. Наприклад, при повітряній тривозі гра припиняється, тому що ви змушені спуститися в укриття. На сьогоднішній день було скасовано лише одну гру, і ми встановили рекорд найтривалішого матчу, який продовжувався понад 5 годин. Я вважаю, що відновлення чемпіонату – це абсолютно позитивний факт, проте донецький «Шахтар» показав гарні результати в Європі, а на зимовому трансферному ринку ми отримали найдорожчий трансфер із переходом Мудрика до «Челсі». Слід наголосити, що частину цієї суми було передано безпосередньо сім'ям, які постраждали від трагедії війни».

«Мінус повернення футболу в тому, що російський букмекерський світ не зазнав жодних обмежень. Найнеймовірніше те, що російські букмекери завдяки деяким провайдерам пропонують матчі чемпіонату України. Так ось, поки українці під бомбами, хтось у росії робить ставки на матчі чемпіонату України й за рахунок податкових надходжень у результаті фінансує війну через українські матчі. І це ще не все: навіть матчі єврокубків, у яких присутні команди з України та навіть збірної, присутні у російських букмекерських конторах. Це порушення санкцій, крім того, військова машина змащується етично огидним чином. Ми говоримо про світ, який приваблює мільйони євро і є важливим фінансуванням війни».

«В останні дні багато говорять про виключення російських спортсменів з наступної Олімпіади, що, як на мене, необхідно. Було відео, де президент України Зеленський пояснює, скільки українських спортсменів загинуло внаслідок цієї війни та скільки є інших спортсменів, котрі воюють. Чому ми повинні давати росіянам можливість брати участь у цьому змаганні, яке має бути інструментом миру?»

«Хочу звернутися із закликом: подумайте, що переживає населення України у цей період, і я вважаю, що спроба ізолювати російську букмекерську систему могла б бути корисною. Нерозумно говорити про футбол у таких ситуаціях, але це також може дати привід для безтурботного настрою. Насправді ми зробили все, щоб відновити чемпіонат саме для того, щоб дати моменти легкості, але й з прицілом на майбутнє, бо якби футбол застряг, не було б більше таких українських талантів, як Мудрик, Ярмоленко, Зінченко та Маліновський» , - сказав Баранка.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eddie Colefield
Хочу сказати від себе... Український Vbet також дає в лінії матчі "парашистів". Якщо не помиляюсь, єдина з популярних контор в Україні, які це роблять.
Октавий Фландрийский
Что-то Баранку не в ту степь понесло... Я и раньше удивлялся его неадекватности, а сейчас уже точно убедился, что мужик совершенно не в теме...   
WildeKater
Это ж букмекеры. Они ставки на конец света в 2012 принимали и чё? Они могу принимать ставки на кол-во дохлой русни по итогам дня в статистике генштаба и с этих денег спонсировать пополнение статистики генштаба, нам то какая разница что на болотах происходит?