Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
49026
32

Ціна – 500 млн доларів. У Німеччині спустили на воду нову яхту Ахметова

Обслуговування судна обійдеться власнику у 50 мільйонів доларів щорічно

Ціна – 500 млн доларів. У Німеччині спустили на воду нову яхту Ахметова
pressmare.it

Німецька суднобудівна компанія Lürssen Werft представила гігантську яхту, відому як проект Luminance, дизайн екстер'єру якої було розроблено монегаською студією Espen Øino.

Корабель має довжину 145 метрів і є 30-м прогулянковим судном, спущеним на воду на верфі в Бремені у Німеччині, на якому стоїть підпис знаменитого дизайнера яхт родом з Осло, який має великий попит у власників найбільших нестандартних яхт.

Будівництво Luminance, розпочате у 2018 році, вчора завершилося першим публічним виходом у воду поряд зі спорудами, де воно було завершено. По довжині це сьома за величиною яхта, випущена Lurssen у секторі яхт.

За прогнозами, Luminance може бути передана своєму власнику не раніше кінця року, коли буде завершено всю добудову та пройдено ходові випробування.

Оціночна вартість цієї величезної моторної яхти становить близько 500 мільйонів доларів, а щорічні експлуатаційні витрати, як очікується, становитимуть близько 50 мільйонів доларів.

У травні минулого року авторитетна газета New York Times повідомляла про те, що замовником та власником яхти Luminance є український мільярдер та президент футбольного клубу «Шахтар» Рінат Ахметов.

Оцініть матеріал
(449)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас
Футбол | 06 травня 2024, 16:46 42
Надії ще живі. Дніпро-1 мінімально обіграв Кривбас

Команда Юрія Максимова перемогла вперше за останні п'ять матчів

Легендарний трансфер. Роналду може перейти в Інтер Майамі і грати з Мессі
Футбол | 06 травня 2024, 16:21 0
Легендарний трансфер. Роналду може перейти в Інтер Майамі і грати з Мессі

Про це повідомив журналіст Абдулазіз Аль-Осаїмі

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
ось кого треба "потрусити" на потреби армії !
Taste The World
Ось воно реальне опзжшно-ригівське ла..но...
umnuy2
вот польша,румыны,прибалты живут в 5 раз лучше нас и ниодного олигарха с яхтой реально---это они не такие какие-то или мы
avk2307
Именно из за таких как Ахметов в 2014 это все и началось и своими пиарщиками он глаза народу не замылит. Повел бы он себя по другому был бы намного беднее, но в стране была совсем другая ситуация. Рано или поздно придёт и его час рассчитаться с народом по счетам, а не в твиттере и по тв картинки постить какой он меценат
KOT
А ми і дальше збираємо по 10грн на ВСУ та допомогу 
Remark
Ринат Леонидович передает пламенный привет с яхты всем тем, кто последние копейки со своей и так не большой зарплаты перечисляет на нужды солдат ВСУ!
Алекс Морган
Син Кучми все ж таки до речі, не забувайте сплачувати вчасно за електроенергію! Чули? 50 лямів щорічно потрібно на обслуговування 
osokor
Ось вам і пояснення, чому таких як Ахметов, Коломойський і т.д. треба гнати геть з України...
Євгеній Українець
О де людині немає де гроші діти! А ви донбасята тама руський мир куштуєте ложками, обдурені, принижені, знищені морально і тілесно! А боги ваші посдриснули красиво як тільки жареним запахло, а вас там кинули на потраву узкім бурятам, кадирівцям та іншим козачкам! Пам'ятаєте, як вони вчили навчали вас казати які ви незламні, Донбас порожняк не гоне, Донбас на вколінки не поставиш!? Я сам звідти але у таку пургу з молодих років не вірив і за сволоту різноманітну не голосував ніколи! Завжди віддавав свій голос за саму проураїнську силу! Тримайтеся!
Александр Толстых
Вот так.Люди на армию скидываются,а "это"" вот яхты дорогущие покупает да виллы за границей.Всем рассказывает,что страну нашу любит, финансы на армию даёт,а по-факту -чтобы за "пятую точку "не взяли.Да плачется,что у клуба долг в 50млн.Пора бы нашим компетентным органам спросить у Ахметова: откуда финансы такие да ещё и военное время У одного уже побывали так и к этому пора,а то уже совсем беспредел получается .
Октавий Фландрийский
А наше СБУ не хочет поинтересоваться, как во время войны этот ахметов стал в два раза богаче? Да и не он один, фамилии и так на слуху у всех. Скоро нашу армию будут содержать только волонтеры....
Александр Пышненко
Эпический случай. 
umnuy2
Как сказал Гетьманцев после хейта пограничницы в миниюбке в Париже---ЗАВИДУЙТЕ МОЛЧА
саня лысый
А Суркіс годинника віз під час війни Як же ж йому не соромно!!!
Глори Вайт
Интересно кто продвинул статью. США или якийсь "друг" ... Но наваровали с 1991 года и повыводили конечно знатно... 300 - 400 млрд баксов или больше... Кто знает... А фамилий проработавших над этим тут конечно больше чем одна или 2. Главное теперь эти денежки в нужный карман переложить и объявить этот карман полностью законным и демократичным...
Павел Гришин
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил