Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Клубный чемпіонат світу
| Оновлено 11 лютого 2023, 21:07
4921
1

Реал – Аль-Хіляль. Прогноз та анонс на матч клубного чемпіонату світу

«Мадрид» має брати п'ятий трофей КЧС

| Оновлено 11 лютого 2023, 21:07
4921
1
Реал – Аль-Хіляль. Прогноз та анонс на матч клубного чемпіонату світу
Getty Images/Global Images Ukraine

11 лютого у Рабаті (Марокко) на стадіоні «Принц Мулай Абделлах» під «наглядом» англійського рефері Ентоні Тейлора відбудеться фінальний поєдинок клубного чемпіонату світу. У ньому зіграють чинний володар Ліги чемпіонів УЄФА – «Реал» та найкраща команда Азії минулого сезону – саудівський «Аль-Хіляль».

Реал

«Вершкові», які розпочали свій шлях до головного поєдинку КЧС одразу з півфіналу, прогнозовано здолали єгипетський «Аль-Ахлі» - 4:1. Хоча, якщо судити не стільки за підсумковим рахунком, скільки за самою грою, то не можна сказати, що підопічним Анчелотті перемога далася так легко.

Мінімальний рахунок (2:1) на користь «Мадрида» протримався до останніх миттєвостей другого тайму. І лише в компенсований час іспанці зуміли по-справжньому продемонструвати свій клас і дотиснути мотивованого суперника.

Знову ж таки, якщо говорити за великим рахунком, то навіть у цьому поєдинку, крупно виграному мадридцями, їхні ігрові проблеми нікуди не поділися. Особливо у захисті, де провали було видно неозброєним поглядом. Дякувати нашому Луніну, який «підчищав» партнерів на останньому рубежі. В активі Андрія – чотири сейви, причому три з них – з меж штрафного майданчику. Український кіпер «вершкових» за гру проти чемпіона Єгипту отримав високу оцінку (четверту в команді – після Вальверде, Родріго та Аррібаса).

Після впевненого перфомансу Луніна у півфіналі, Анчелотті має зробити непростий вибір щодо воротарської позиції: або й надалі залишити пост номер один на відкуп Андрію, або ж повернути в основу Куртуа, який вже оговтався від травми і прилетів до Марокко.

Ризикнемо припустити, що головний тренер «Реала» зробить свій вибір на користь українця. Хоча б з погляду елементарної логіки: щоб зберегти бельгійця на важливіші поєдинки. Зокрема, на гру Ліги чемпіонів проти «Ліверпуля».

Разом із Куртуа прибули до команди ще двоє футболістів, які залікували свої травми – Бензема та Мілітао, які можуть зіграти у фіналі КЧС.

Аль-Хіляль

На відміну від переможця європейської Ліги чемпіонів, тріумфатор Ліги чемпіонів Азії свій шлях до головного поєдинку турніру розпочав із другого раунду.

У матчі проти марокканського «Відада» чемпіони Саудівської Аравії здобули вольову перемогу. До кінця другого тайму «Аль-Хіляль» поступався 0:1, проте завдяки реалізованому пенальті вже у компенсований час саудівці перевели гру в овертайм.

Там забити нікому з опонентів не вдалося, і переможець протистояння визначився у серії пенальті. У «лотереї» футболісти «Аль-Хіляля» виявилися точнішими.

У півфіналі на команду з Ер-Ріяда чекав «Фламенго». Незважаючи на явний статус лідера, підтвердити його насправді бразильському колективу не вдалося.

Вже в дебюті гри аравійці відкрили рахунок із пенальті. Але не минуло й п'ятнадцяти хвилин, як «Фламенго» відновив рівновагу. Далі гра проходила під контролем латиноамериканців, але їх підвів Жерсон, який привіз своїй команді пенальті, а собі червону картку.

«Аль-Хіляль» знову вийшов уперед після удару з «точки». А коли на 70-й хвилині аравійці забили третій гол, стало зрозуміло, що «Фламенго» програє. Так і сталося, хоча під саму завісу гри бразильці й відіграли один м'яч.

Прогноз

Як і на півфінальний поєдинок – проти «Аль-Ахлі», так і на фінальну зустріч - проти «Аль-Хіляля» чемпіон Іспанії та чемпіон Європи вважатиметься незаперечним фаворитом. Сперечатися з цією аксіомою навряд чи доречно, бо і з погляду досвіду (мадридці вже вп'яте зіграють у фіналі КЧС, тоді як їхній суперник - вперше), і тим більше майстерності, «Реал» виглядає краще за свого суперника.

Потрібно враховувати і те, що «Мадрид» зараз явно не на «гребні хвилі», а скоріше під вогнем критики через невдачі на внутрішній арені. Тож у такій ситуації програти фінал клубного чемпіонату світу для «вершкових» – виявитися загальним посміховиськом. Навряд чи подібна оказія входить у плани Карло Анчелотті, під яким уже почало хитатися тренерське крісло.

Водночас обов'язково треба враховувати і фактор «Аль-Хіляля». Тренерське крісло під аргентинським фахівцем Рамоном Діасом не хитається. Скоріше, навпаки. Саудівці вже створили сенсацію, обігравши у півфіналі великий «Фламенго», і на матч проти «Мадрида» точно вийдуть вмотивованими і без зайвого мандражу. І свій гол вони, напевно, заб'ють.

До речі, можна згадати і той факт, що складена практично повністю з гравців «Аль-Хіляля» збірна Саудівської Аравії на нещодавньому чемпіонаті світу в Катарі в стартовому поєдинку обіграла збірну Аргентини – майбутнього тріумфатора Мундіалю.

Тобто недооцінювати команду зі столиці Саудівської Аравії не можна у жодному разі. Але, знову ж таки, досвід та майстерність «Реала» мають принести йому п'ятий трофей клубного чемпіонату світу.

Орієнтовні склади:

«Реал»: Лунін, Камавінга, Рюдігер, Алаба, Начо, Тчуамені, Вальверде, Кроос, Модрич, Вінісіус, Бензема

«Аль-Хіляль»: Аль-Маюф, Абдулхамід, Су, Аль-Булайхі, Х. Аль-Давсарі, Карільйо, Куельяр, С. Аль-Давсарі, Марега, В'єтто, Майкл.

11 лютого, субота

«Реал» – «Аль-Хіляль»
Рабат. Стадіон «Принц Мулай Абделлах». 21:00
ТБ-трансляція – MEGOGO
РЕАЛ – АЛЬ-ХІЛЯЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:0

Parimatch
  • 1.26
  • 6.30
  • 12.0
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.27
  • 6.65
  • 12.5
Сделать ставку Зробити ставку

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил