Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 лютого 2023, 02:12
1763
1

СТЕПАНЕНКО – про війну з рф: «Якщо не переможемо, це ніколи не закінчиться»

Півзахисник донецького «Шахтаря» висловився про російсько-українську війну

| Оновлено 11 лютого 2023, 02:12
1763
1
СТЕПАНЕНКО – про війну з рф: «Якщо не переможемо, це ніколи не закінчиться»
ФК «Шахтар» Донецьк. Тарас Степаненко

Півзахисник донецького «Шахтаря» Тарас Степаненко розповів, як на нього вплинула російсько-українська війна і яким він бачить майбутнє.

- Як війна вплинула на вас особисто?
- Це мене розлютило. Щоразу, коли я читаю останні новини, я лютую. У мене з'являється агресія за те, що ця країна та її президент зробили з Україною і що вони роблять по всій Європі. Боюся, це залишиться зі мною на все життя. Я бачу це у своїх бабусь та дідусів. Це «діти Другої світової війни». Досі через 80 років вони несуть із собою трагічні спогади, травми тих років. Це також залишиться зі мною. Я ніколи не забуду, що ця країна зробила зі мною, моєю родиною, моїми співвітчизниками.

- Що ви відчуваєте, коли бачите, що МОК хоче повернути російських спортсменів на змагання під нейтральним прапором?
- Ці люди не знають, що таке війна. Напевно, вони дивляться новини, читають останні зведення, але до ладу не розуміють, що росія та білорусь уже зробили з Україною. Вони мають приїхати в Бахмут, Харків, Київ, Ірпінь, Бучу, Донбас. Вони мають прийти та подивитися, скільки людей було вбито, скільки зруйновано будинків. Якби вони побачили це, вони б передумали за секунду.

- Як ви вважаєте, коли і чим це закінчиться?
- Я не можу цього сказати. Я чекав на це з 2014 року. Все почалося із Донецька. Я маю високопоставленого друга, близького до нашого уряду, і вони теж не знають, коли це скінчиться. Росія має практично необмежені людські ресурси. Їхній президент продовжує посилати нових солдатів замість загиблих російських солдатів.

Це велика країна. Тим, хто не хоче йти на фронт, загрожує в'язниця. Вони не розуміють, що краще відбути термін, ніж загинути на війні. Я молюся щодня, щоб цей конфлікт закінчився нашою перемогою. На досвід останніх дев'яти років ми знаємо, що іншого шляху немає. Якщо ми не переможемо, це ніколи не скінчиться. Тому ми боротимемося до кінця, - сказав футболіст.

Раніше Степаненко повідомляв, що готується до виходу на пенсію.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Євгеній Українець
Повага тобі, Тарасе! Справжній патріот та адекватна розумна людина! Боєць на полі та в житті! Досі стидно за Ярмолу з тією його брудною витівкою по відношенню до Тараса з топтанням його футболки на полі! Це було мені дико спостерігати, очам своїм не вірив, що таке він міг зробити зі своїм товаришем по збірній України! Україна переможе! У українців дійсно немає іншого шляху! Перемога та Воля або смерть і рабство від узкіх!