Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 10 лютого 2023, 07:36
75124
21

Глава МОК пригрозив покаранням українським спортсменам за бойкот Олімпіади

Томас Бах жорстко відреагував на план України бойкотувати ОІ-2024 у Парижі

| Оновлено 10 лютого 2023, 07:36
75124
21
Глава МОК пригрозив покаранням українським спортсменам за бойкот Олімпіади
МОК. Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах жорстко відреагував на наміри України бойкотувати Олімпійські ігри 2024 року в Парижі і навіть натякнув на можливе покарання для українських спортсменів.

Бах надіслав лист президенту НОК України Вадиму Гутцайту, датований 31 січня. Фото листа опублікував у Твіттері німецький журналіст Хайо Зеппельт.

Бах відповідає на лист Вадима Гутцайта від 26 січня, в якому той повідомляє, що НОК України розглядає питання бойкоту Олімпіади, якщо в ній братимуть участь російські та білоруські атлети.

Президент МОК Томас Бах: «Загроза бойкотом Олімпійських ігор, яку, за вашою інформацією, зараз розглядає НОК України, суперечить засадам олімпійського руху та принципам, які ми обстоюємо.

Щодо цього НОК України, безумовно, не має підтримки або солідарності з боку переважної більшості учасників олімпійського руху. І як показала історія, попередні бойкоти не досягали своїх політичних цілей і слугували лише для покарання спортсменів НОК, які бойкотували.

Хоча остаточного рішення про допуск або недопуск росіян і білорусів до ОІ ще не ухвалено, Україна вже розіслала іншим державам свою позицію, чим чинить на них тиск. Переважна більшість країн сприйняла цю позицію як вкрай прикру.

Виняток російських та білоруських спортсменів з Олімпійських ігор буде дискримінацією щодо них, а це не відповідає принципам міжнародного олімпійського руху. Проти такої заборони висловилася і Рада ООН з прав людини.

Брехливими є заяви України, що Міжнародний олімпійський комітет підтримує війну, вбивства та руйнування. Такі заяви не можуть бути основою для будь-якої конструктивної дискусії».

Оцініть матеріал
(308)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомі суми призових для українських спортсменів за медалі на ОІ-2024
Олімпійські ігри | 17 квітня 2024, 17:17 0
Відомі суми призових для українських спортсменів за медалі на ОІ-2024

Порівняно з попередньою Олімпіадою в Токіо призові в доларовому еквіваленті не змінилися

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Ще путлера запроси на церемонію відкриття.
Педро Зурита
Каждая страна, каждый спортсмен сами должны решить, что им важнее, собственные результаты и достижения, или соревнование с террористами ( РФ - это страна террорист) и убийцами, пожимание им рук, объятия и поцелуи с недочеловеками.
Boghdan1222
Про який, сyka, олімпійський рух він каже коли українські спортсмени не мають можливості навіть підготуватися до ігор як фізично ( спортивна інфраструктура зруйнована) так морально бо переживають щодня за рідних!
А він ще хоче щоб ми спокійно змагалися з тими, знайомі яких вбивають українців ( впевнений що кожен спортсмен параші як мінімум спілкується з тими хто підтримує війну)!
Який може бути олімпійський принцип для носіїв аквафрешу якщо навіть під час ЧС з футболу вони xyяpuли по критичній інфраструктурі і відкрито визнавали це!!!
В Баха або склероз або він недавно добре в голову йo6нyвся ( причому пару разів підряд) ?😠
олег инкогнито
Бах з котушок зірвався. Так і рветься догодити Путіну 
misastefanko
БАХнутий сраколиз.
Ігор Сірий
А якби напали на його країну і спалили його рідне місто, він би також розповідав про олімпійські принципи?
TimurKhAI
С Бахом всё ясно, но где вы увидели угрозы и намёки на наказание для украинских спортсменов с его стороны? Он же явно имел в виду, что те, кто бойкотируют ОИ, наказывают сами себя, а фраза про угрозы - то уже какая-то отсебятина.
Я понимаю, что вы просто пересказали своими словами вчерашнюю статью "УП", но надо ж и самим хоть немного фильтровать инфу, и особенно заголовки.
vovei
Без анализов его нельзя пускать на церемонию.
Vytas Meskauskas
Причина отказа он не задумывался, чмо боязливое за свое место переживает
AЛВ
Баха відправити на нульову позицію, щоб бахнуло по його тупій голові.....
⬆️
Напугал. Да ближайшие две Олимпиады нашим спортсменам вообще нечего там делать. Некому выигрывать и платить. Это на пенсии и субсидии нам деньги даёт коллективный Запад, но не на развитие спорта и Олимпиады.  Ну а против санкций всегда можно найти ход конём. Послать по одному спортсмену для выступления в тех видах спорта, где рашистов и бульбистов нет.
DK1961
Заставить ОПГ МОК не пускать рашистов в Париж может только МАССОВЫЙ бойкот игр со стороны ведущих спортивных держав и спонсоров. Бойкот одной Украины бесполезен, и эта коррупционная прогазпромовск4ая шайка его просто не заметит
grifon.
у чому проблема? не кваліфікуватись на ОІ да і все
Умник
Вопрос опять
Где олимпийские чемпионы наши?
Подкопаева, Клочкова, Бубка, Селантьев, Лисогор?
Ауууу