Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 лютого 2023, 18:44
3602
0

Україна – Фінляндія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Наша збірна продовжує боротьбу за путівку на Євробаскет–2023

| Оновлено 09 лютого 2023, 18:44
3602
0
Україна – Фінляндія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
fbu.ua

Поєдинок Україна – Фінляндія відбудеться в четвер, 9 лютого, в Ризі. Початок поєдинку о 19.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

Виступ нашої збірної у відборі до Євробаскету-2023 нагадує синусоїду. Причому дуже таку амплітудну синусоїду. Після першого ігрового вікна, яке включило в себе перемогу з різницею в +19 над збірною Франції – однією з найсильніших європейських національних команд у жіночому баскетболі, наші шанси на виступ у фінальній частині континентальної першості злетіли до небес. І вкрай низько вони впали після другого вікна. Спочатку підопічні Срджана Радуловича сенсаційно поступилися в гостях Литві -19 і спустилися з першого місця в групі, а наступний виїзний розгром від француженок – 88:109 і зовсім відкинув нас на третю позицію у квартеті В.

Тепер нашим дівчатам потрібно виправляти ситуацію. Вони в обов'язковому порядку мають вигравати два останні матчі кваліфікації у збірних Фінляндії та Литви. Причому це не гарантує українкам вихід на чемпіонат Європи-2023. Будемо відверті: перше місце француженки вже не проґавлять. «Синьо-жовтим» залишається поборотися за другу позицію зі збірною Литви. Але навіть фініш вслід за фаворитом абсолютно нічого не гарантує.

Згідно з регламентом турніру, на Євробаскет-2023 поїдуть лише чотири збірні з числа тих, що посіли другі місця в десяти відбіркових групах. Причому після головного критерію – кількості набраних очок, в рахунок йде різниця м'ячів у особистих зустрічах. Результати із четвертими командами своїх квартетів не враховуються. І тут у нашого колективу все не дуже добре. Якщо припустити, що у першій трійці фінішують Франція, Україна та Литва (а з ймовірністю у 99% так і буде), то на даний момент у нас різниця забитих та пропущених становить -21. Для розуміння складності завдання варто сказати, що перед п'ятим туром відбору прохідна четверта позиція рейтингу других місць мала цифри +17. Ось така не райдужна математика. Втім, відкладемо песимізм. Поки у наших дівчат залишаються шанси, за них необхідно чіплятися. Спершу слід обіграти аутсайдера нашої групи – збірну Фінляндії.

Жіноча команда з країни Суомі належить до низів європейського баскетболу, але останнім часом демонструє позитивну динаміку результатів. Якщо у відборі на Євробаскет-2019 північні дівчата програли усі шість матчів у групі збірним Франції, Словенії та Румунії із загальною різницею у -201 очко, то в кваліфікації на Чемпіонат Європи-2021 фінки вже закінчили відбір з одним тріумфом в активі (70:62 над Португалією). А у нинішньому відборі на Євробаскет-2023 гравчині з Фінляндії хоч поки що і не здобули перемог, але окрім очікуваного розгрому від Франції, дали серйозний бій українкам та литовкам. У трьох поєдинках проти більш висококласних суперниць вони жодного разу не програли з різницею понад десять очок.

Перша зустріч між Україною та Фінляндією в нинішній кваліфікації відбулася у Гельсінкі чотирнадцятого листопада. Незважаючи на те, що Аліна Ягупова і компанія були явними фаворитками протистояння, сам матч для наших дівчат простим назвати не можна. Україна лідирувала всю гру, але господарки завжди були на відстані одного ривка. На щастя, він не відбувся. Фінальна сирена зафіксувала перемогу нашої команди – 71:77.

Варто зазначити, що обидві заключні зустрічі відбору на Євробаскет-2023 Україна проведе в Ризі, яка вже стала рідною для нашого баскетболу, а на вирішальні поєдинки в нашу збірну були викликані наступні баскетболістки:

Аліна Ягупова («Фенербахче», Туреччина), Ольга Алєксєйчик, Христина Філевич (обидві – «Франківськ-Прикарпаття»), Вікторія Балабан, Уляна Дацько (обидві – «Нептунас», Литва), Міріам Уро-Ніле («Касторс Брейн», Бельгія), Віта Горобець («Тигру-Муреш», Румунія), Тетяна Гаврильчик («Сокіл», Чехія), Тетяна Юркевічус («Люблін», Польща), Ольга Мазніченко («Орлі Баскет», Франція), Юлія Мусієнко (« Ланд», Франція), Дар'я Дубнюк («Бамбібре», Іспанія).

Завдання перед нашими дівчатами стоїть дуже непросте і шанси на вихід у фінальну частину Євробаскету-2023 є відверто невеликими. Але будемо розраховувати на прихильність фортуни і вдалий збіг результатів в інших групах. А поки що необхідно розпочати з перемоги над Фінляндією.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Матчі

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Франція

4

3

1

366:311

+55

7

2. Литва

4

3

1

271:260

+11

7

3. Україна

4

2

2

317:332

-15

6

4. Фінляндія

4

0

4

263:314

-51

4

9 лютого

Україна – Фінляндія

Литва – Франція

Parimatch
  • 1.05
  • 26.0
  • 9.40
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.05
  • 26.0
  • 9.40
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.