Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс в Україні
| Оновлено 10 лютого 2023, 07:47
2915
0

Катерина БАЙНДЛ: «Чоловік допоміг залікувати старі травми та знайти баланс»

Українська тенісистка розповіла про свій виступ на Australian Open та роль чоловіка у її прогресі

| Оновлено 10 лютого 2023, 07:47
2915
0
Катерина БАЙНДЛ: «Чоловік допоміг залікувати старі травми та знайти баланс»
Getty Images/Global Images Ukraine. Катерина Байндл

Катерина Байндл успішно виступила на Australian Open: спортсменка подолала кваліфікацію та дійшла до третього кола в основній сітці турніру. Кореспондент Sport.ua зв'язався зі спортсменкою і поговорив з нею про перший великий турнір у році, стан здоров'я та вплив чоловіка на фізичні кондиції.

– Катю, твій виступ на Australian Open дуже порадував тенісних уболівальників в Україні. Як би ти сама оцінила свій шлях на турнірі?
– Я зі свого боку також оцінюю виступ, як позитивний. Але, звичайно, завжди хочеться зіграти краще, досягти більшого. Сподіваюся, мені це вдасться на наступних турнірах Великого Шолома.

– Що ти відчула, коли не знадобилося грати кваліфікацію? Які думки були у голові?
– Я дуже зраділа і відчула полегшення після довгого очікування, будучи першою в альтернативі. Також було чудово, що я потрапила до Австралії досить рано, щоб мати можливість зіграти ще один турнір до АО.

– Зазвичай на АО аномальна спека, гравці завжди скаржаться, що грати за таких умов важко. Як тобі було? Наскільки цьогорічний клімат ускладнював дії на корті?
– Чесно кажучи, мої матчі не потрапляли на дні, коли було дуже спекотно, скоріше, навпаки. Друге коло я грала ближче до вечора і було холодно та вітряно. В Австралії постійно погода змінюється і умови завжди різні з кожним днем. Потрібно бути готовим до всього.

– У тебе були хороші турніри у Варшаві, Іспанії, Чилі та Уругваї. Три останні - за один місяць (два фінали та півфінал). У чому була причина такого успіху?
– Минулого сезону я поверталася після операції, і середина сезону вийшла складною, потрібен був час для того, щоб відновити фізичну форму і знову почати рухатися без страху на корті, також повернути й ігрову впевненість. У другій половині сезону я відчула, що починаю набирати форму і з часом та терпінням прийшли результати. Це було наслідком виконаної роботи протягом усього часу після травми.


Getty Images/Global Images Ukraine. Катерина Байндл

– Твій чоловік, Міхаель Байндл, є висококласним фахівцем із фізичної підготовки. Що йому вдалося змінити у твоїй фізіології?
– Так вийшло, що коли ми почали працювати, я мала багато «старих» травм, які постійно проявляли себе. Міхаель допоміг мені відновитися від них, ми багато працювали над цим. Звичайно, у професійному спорті рідко буває такий час, коли нічого не болить, це нормально. Але завдяки цій роботі, терпінню та підтримці з його боку стало виходити краще зберігати баланс у тілі.

– Що Міхаель каже тобі перед відповідальними матчами? Як налаштовує тебе?
– Він мене дуже підтримує у всьому! Це найголовніше! А налаштовуюсь я вже сама, він мені довіряє цю відповідальність.

– Яку спортивну мету ти поставила на 2023 рік?
– Головне завдання для мене – це відіграти повноцінний сезон, без тривалих пауз та травм.

– На яких турнірах найближчим часом плануєш виступати?
– Наступного тижня я планую летіти до Мексики на 2 турніри WTA 250 у Меріді та Монтерреї, а далі до Америки, Індіан-Веллс та Маямі.

Данило ВЕРЕЇТІН

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.