Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 21 лютого 2023, 16:06
758
0

Роман БАТІГ: «Ми зобов'язані помститися Японії»

Воротар юніорської збірної України закликає поквитатися з азіатами за останні невдачі

| Оновлено 21 лютого 2023, 16:06
758
0
Роман БАТІГ: «Ми зобов'язані помститися Японії»
ФХУ. Роман Батіг

Голкіпер збірної України (U-18) та чеського клубу «Кралове Пісек» Роман Батіг у ході навчально-тренувального збору в Будапешті розповів прес-службі ФХУ про роботу у воротарській бригаді, атмосферу в колективі та очікування від майбутнього ЧС-2023.

«Це мій третій збір у юніорській збірній і тут я насолоджуюся кожним моментом від роботи та спілкування з хлопцями, – каже 16-річний Роман Батіг. - Окремо у воротарській бригаді теж все круто. Приємно спілкуватися та конкурувати з Олексієм Аріповим, а також Єгором Калініченком, якого я знаю, здається, ще з 2017 року за виступами в Україні. Класні хлопці! Зазначу, що в моєму чеському клубі немає тренера по воротарях, але така опція є у збірній - з нами окремо працює Олександр Федоров і мені приносить задоволення вдосконалювати свою майстерність за допомогою його підказок та вправ.

Мої очікування від весняного ЧС-2023 у Франції? Особисто мені на чемпіонат світу у дивізіоні 1A ще треба потрапити, тим більше, що у нас є хороші воротарі-легіонери в Північній Америці… Щодо суперників, то мені здається, Казахстан буде серед кандидатів на підвищення у класі. Також непогана команда, що «кусає» суперників, у Японії. У грудні наша молодіжка програла їм у вирішальному матчі за перше місце. У січні поступилися азіатам наші студенти на Універсіаді. Гадаю, ми зобов'язані помститися японцям за останні невдачі на рівні збірних команд».

Зазначимо, що 8 лютого у першому товариському матчі у Будапешті Роман Батіг вийшов у стартовому складі юніорської збірної України та впевнено відіграв перший період матчу з МАС «Будапештом» U-21, пропустивши одну шайбу. У підсумку «синьо-жовті» здобули впевнену перемогу над старшими на три роки суперниками – 6:2.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.