Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Клубный чемпіонат світу
| Оновлено 09 лютого 2023, 13:18
11746
9

Лунін не взяв пенальті. Реал розгромив Аль-Ахлі та вийшов до фіналу КЧC

Два голи мадридці забили у компенсований час

| Оновлено 09 лютого 2023, 13:18
11746
9
Лунін не взяв пенальті. Реал розгромив Аль-Ахлі та вийшов до фіналу КЧC
Getty Images/Global Images Ukraine

У півфінальному поєдинку Клубного чемпіонату світу зустрілися єгипетський «Аль-Ахлі» та мадридський «Реал». В основному складі «галактикос» вийшов український голкіпер Андрій Лунін.

Номінальні гості одразу встановили контроль над м'ячем, але єгиптяни, які намагалися агресивно атакувати суперників, не дозволяли щось створювати біля своїх воріт футболістам «Реала». А впоравшись зі стартовою активністю «галактикос», каїрці й самі продемонстрували свій атакуючий потенціал. Шериф із хорошої позиції пробив вище воріт, а удару головою Монема також не вистачило точності. Довелося вступити у гру і Луніну: українець у падінні відбив удар Ель-Шахата з гострого кута.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гострота біля воріт «Аль-Айна» здебільшого виникала після помилок оборони. Однією з них ледь не скористався Родріго, який із кута штрафного влучив у зовнішній бік штанги. А перед перервою невпевнена гра Метваллі дозволила Вінісіусу вийти «на побачення» з голкіпером, внаслідок чого форвард завдав результативного удару.

Вже за хвилину після відновлення гри м'яч знову опинився у воротах «Аль-Ахлі». Родріго вийшов віч-на-віч з Ель-Шенаві, але не переграв голкіпера. М'яч підхопив Вальверде, який розібрався з опонентом і завдав влучного удару.

Мадридці, домігшись вагомої переваги, заграли спокійно, і це зіграло з ними злий жарт у середині другої половини зустрічі. Камавінга збив опонента в куті власного штрафного майданчика, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Малул холоднокровно реалізував пенальті, перегравши Луніна. Єгиптяни відразу ледь не зрівняли рахунок: Афша в центрі штрафного майданчика замкнув простріл з флангу, але пробив вище воріт.

Єгиптяни помітно пожвавилися, намагаючись швидкими атаками розкрити оборону «Реала». Ще один сейв зробив Лунін, який зреагував на удар Тахера головою. Але потім позначився клас мадридського клубу. Після перегляду відеоповтору арбітр призначив пенальті за порушення правил проти Вінісіуса. Щоправда, Модрич не реалізував 11-тиметровий удар. Зняв питання про переможця Родріго, який реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером на третій компенсованій хвилині. А крапку у матчі поставив Аррібас. Відразу після виходу на заміну йому представився шанс, яким він сповна скористався.

Getty Images/Global Images Ukraine

Суперником «Реала» у фіналі Клубного чемпіонату світу стане «Аль-Хіляль» із Саудівської Аравії. Матч відбудеться у суботу.

Клубний чемпіонат світу. 1/2 фіналу.

«Аль-Ахлі» – «Реал» – 1:4

Малул (65, пенальті) – Вінісіус (42), Вальверде (47), Родріго (90+3), Аррібас (90+8)

На 87-й хвилині Модрич не реалізував пенальті (воротар)

Монем (85) – Тчуамені (85)

«Аль-Ахлі»: Ель-Шенаві, Хані, Метваллі, Абдель Монем, Малул, Дьєнг (Фатхі, 61), Ель-Сулейя, Кадер Радван, Ель-Шахат (Тахер Мохамед, 75), Шериф (Тау, 61), Афша (Кахраба, 88).

«Реал»: Лунін, Камавінга, Рюдігер, Начо, Алаба, Тчуамені, Модрич (Одріосола, 90+5), Кроос (Себальос, 77), Вальверде, Родріго (Діас, 90+5), Вінісіус (Аррібас, 90+8).

Арбітр: Андрес Матонте (Уругвай)

Стадіон «Принц Мулла Абдулла» (Рабат, Марокко)

АЛЬ-АХЛІ – РЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Серхіо Аррібас (Реал Мадрид).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго (Реал Мадрид).
65’
ГОЛ ! З пенальті забив Алі Маалуп (Аль-Ахлі Каїр).
46’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Вальверде (Реал Мадрид).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex906
Чем этим журнал нам Лунин не угодил ? Постоянно к парню.цепляются .Умудряются хоть что-то найти .Напишите заголовок Команда Андрея Лунина деклассировала соперника 4 1
Alex906
Впечатление что этот сайт русские или вата  держат и единственная вина вратаря Реала в том что украинец 
Микола Гуцуляк
Автор ненавидить Луніна? Хіба у назві це головне? Перше? Воротар суперника взяв пенальті, і што?😎😎😎
Ingvar 1970
Не взяв пенальті. на паркані ше напиши.д....б
andre_lui
Може фінал КЧС?
⬆️
Искромётный заголовок. Но пенальти как раз чаще и НЕ берут, чем берут.
А вот заголовок должен был быть такой: Великий Лука не реализовал пенальти.
Kapitan
Абсолютно згоден! Що за дебільна назва статті? А що, пенальті- це штрафний удар з 40 м.?Скільки можна хлопця так гнобити? Та ви на ньому вже заробили мільйони ( "Лунін йде..., "Лунін залишається...."). І така невдячність!!! 
Александр Пышненко
"«Аль-Ахли» – «Реал» – 1:2" 
Надо повнимательней, все-таки, относиться к работе.