Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 лютого 2023, 04:16
743
0

ЕДМАР: «Заманити до УПЛ гравців серйозного рівня складно»

Тренер «Металіста 1925» – про трансферну роботу клубу

| Оновлено 10 лютого 2023, 04:16
743
0
ЕДМАР: «Заманити до УПЛ гравців серйозного рівня складно»
ФК Металіст 1925. Едмар

Український бразилець Едмар, який разом із Олегом Голодюком складає тренерський тандем на чолі харківського «Металіста 1925», розповів про кадрову ситуацію у колективі та торкнувся теми трансферної діяльності клубу.

Нападник Віталій Пономар пропустив збори через травму. Хто ще в лазареті?

– Серйозних травм більше немає – тьху-тьху-тьху. Деякі гравці мають невеликі пошкодження та розтягнення, але це нормально для зборів і зовсім некритично.

Металіст 1925 провів серйозну роботу над посиленням складу влітку, але не виявляє активності на трансферному ринку взимку. Новачків, я так розумію, не буде?

– Пошук нових футболістів не припиняється, але ви чудово знаєте, яка ситуація в країні та що заманити до УПЛ гравців серйозного рівня досить складно. Якщо говорити про сильних гравців, які виступають у чемпіонаті України, то виграти боротьбу за них у більш забезпечених клубів непросто. Я не можу сказати, що цієї зими ми точно не підпишемо нових футболістів. Поки що їх немає, але вони можуть з'явитися.

Андрій Борячук, який у першій частині сезону був одним із провідних гравців вашої команди, поїхав на збори із Шахтарем. Чи є шанс, що Металіст 1925 продовжить його оренду?

– Особисто я був би не проти такого розвитку подій, проте це питання краще задавати керівництву обох клубів. Борячук здорово допоміг нам у цьому чемпіонаті. Такий гравець нам би не завадив. До того ж, йому не доведеться звикати до колективу, в якому його всі добре знають.

Під час зимової паузи ваш клуб надав статус вільних агентів форварду Іллі Зубкову та вінгеру Артему Дудіку. Чиє це було рішення?

– Ми розлучилися друзями. Ми не маємо навіть найменших претензій до цих футболістів. Це було взаємне рішення гравців та клубу. Ми хочемо дати шанс молоді, а Зубков та Дудік – отримати новий виклик у своїй кар'єрі.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.