Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 24 лютого 2023, 17:34
1569
1

У гравця Дніпра вселився дух Маріо Лем'є

Артем Целогородцев закинув трьома різними способами та набрав 7 очок за гру

| Оновлено 24 лютого 2023, 17:34
1569
1
У гравця Дніпра вселився дух Маріо Лем'є
ФХУ. Артем Целогородцев

У черговому матчі чемпіонату України до 21-річного українця «Дніпра» Артема Целогородцева вселився дух легендарного Маріо Лем'є. Найкращий бомбардир херсонців провів натхненний поєдинок проти «Харківських Берсерків» (12:3) і в стилі канадця Супермаріо влаштував гольовий фонтан, закинувши в одній грі трьома різними способами (у меншості, більшості, рівних складах) і набрав рекордні 7 (3+4) очок за системою «гол+пас».

- Артеме, в чому секрет такої мультирезультативності? Що стало головним натхненням для тебе того дня – 3 лютого?
- Жодного секрету, мабуть, очікування початку ранкового матчу якось вплинуло на підготовку... Зустріч розпочалася із півторагодинною затримкою у зв'язку з повітряною тривогою, тому довелося додатково розминатися. Перед грою були також традиційні жарти та гуморні історії від тренера Олександра Васильовича (Бобкіна – Прим. авт.), які теж вплинули на позитивний настрій команди. Якихось інших «фішок» та реплік від партнерів я не пригадаю.

- Думав, це нове поєднання так спрацювало: підвищення центрфорварда Данила Тищенка в першу п'ятірку підбадьорило?
- Справді, наша трійка нападу зіграла результативно, а Тищенко та Бородай – закинули по дві шайби у грі! Але, не забувайте, що ми грали проти останньої команди ліги – це треба враховувати. Тож справа не в Тищенку. Збіг обставин. З нашим постійним партнером у трійці нападу Миколою Дворником у нас не гірше виходило.

- У зустрічі з «Берсерками» тобі вдалося закинути трьома різними способами (у меншості, більшості, рівних складах), що є рідкісним досягненням у стилі Маріо Лем'є, який умів забивати у НХЛ навіть п'ятьма різними прийомами.
- Цікаве та приємне спостереження, але у той день так зірки зійшлися – мені пощастило!

- Яка з твоїх трьох шайб сподобалася найбільше?
- Друга, закинута у чисельній меншості: Євген Ратушний вдало накинув шайбу в чужу зону, а я на швидкості підхопив її та вдало «прошив» воротаря.

- Звання найкращого гравця матчу та традиційну військову каску партнери вручили у роздягальні?
- Так, але отримав її не я, а наймолодший гравець нашої команди Ілля Щербак. Хлопець і гол забив, і до юніорської збірної України запрошення отримав, тому його нагородили почесним званням MVP гри.

- Ти був у складі студентської збірної України в турне Канадою та учасником зимової Універсіади-2023 у США. Який найяскравіший спогад про поїздку?
- Нам вдалося відвідати три матчі НХЛ у Калгарі, Едмонтоні та Вінніпезі – це було супервидовище! А ще неймовірні емоції залишилися від нашої гри на арені НХЛ у Вінніпезі при заповнених трибунах. Складалося враження, ніби це ми телепортувалися в найсильнішу лігу світу (сміється).

- Селфі з кимось із гравців НХЛ вдалося зробити?
- З лідером «Айлендерс» Меттью Барзалом, який після гри в Едмонтоні єдиний, хто вийшов на паркування перед палацом. А ще привіз в Україну презентовані клубами кепки та джерсі «Калгарі» з «Вінніпегом», а також купив собі на згадку шайбу з автографом Коннора Макдевіда!

- І як виглядав наживо Макдевід?
- Космос! Цей гравець не з нашої планети (посміхається). Те, як він швидко включає ноги та набирає швидкість – головне спостереження. Для Макдевіда не проблема обіграти 2-3 гравців і віддати зрячий пас партнеру на гол.

- Якось змінив свої погляди до хокею та підготовки після повернення з-за океану?
- Зрозумів, що за океаном грають у силовий хокей і потрібно більше грати у «тіло», постійно бити та додавати у силовій манері. Також хочеться швидше приймати рішення на льоду, віддавати передачу або робити іншу корисну дію.

- На зимовій Універсіаді збірна України фінішувала на шостій позиції із 12 учасників. Гідний результат?
- Вважаю, ми могли розраховувати на плей-оф – потрапляння до четвірки. Тяжко було лише проти Канади, яка привезла на змагання дуже сильний склад і зрештою завоювала «золото». А з рештою команд можна було грати та обігравати їх. Шкода, не пощастило перемогти Латвію, хоча ми весь матч грали краще, але шайба не йшла у ворота і в підсумку ми не втримали переможний рахунок на останніх секундах. Цих очок нам і забракло для виходу до півфіналу. Тож успішним виступом на Універсіаді я не називав би результати збірної України. Так само, як і персонально свою гру. Міг зіграти набагато краще, але не вдалося себе проявити повною мірою.

- «Дніпро» пішов на лютневу міжнародну паузу у чемпіонаті на першому місці. Як гадаєш, «щуки» утримають перше місце в регулярці?
- Не знаю, адже хокей багатий на сюрпризи. Але достеменно знаю, що ми докладемо максимум сил для завоювання першого місця, бо дуже хочеться увійти до плей-оф з позиції лідера. І нам все одно, хто буде суперником у півфіналі: «Легіон», «Кременчук» чи «Сокіл».

В'ячеслав ВОЛКОВ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»
Футбол | 25 квітня 2024, 15:58 24
Йожеф САБО: «Мудрик своєю грою за Челсі зробив антирекламу нашим гравцям»

Колишній тренер збірної України оцінив рівень деяких українських футболістів

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил