Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 05 лютого 2023, 10:21
12444
49

Іриски шокували лідера. Евертон вдома мінімально здолав Арсенал

Команди Зінченка та Миколенка видали дуже непогану гру в дебютному матчі Шона Дайча

| Оновлено 05 лютого 2023, 10:21
12444
49
Іриски шокували лідера. Евертон вдома мінімально здолав Арсенал
Getty Images/Global Images Ukraine

В звітному матчі зустрічалися команди, які вирішують різні турнірні завдання - «Арсенал» хоче нарешті завоювати чемпіонство після дуже довгої паузи, а «Евертон», як і минулого року, бореться за виживання. Власники команди вирішили для збереження місця в еліті поміняти головного тренера - Френка Лемпарда змінив Шон Дайч.

Обидва українці, які є в заявках команд, розпочали гру в стартових складах, причому на одній позиції. Щоправда, їхня роль була різною. Віталій Миколенко грав класичного лівого захисника, стримуючи візаві по флангу Букайо Сака, а Зінченко виконував роль тіньового дирижера атак своєї команди.

Саме Віталія часто ловили в об'єктив камери. Наш земляк практично нічого не дав зробити іменитому опоненту, постійно зупиняючи того то підкатом, то просто вдалим відбором, а інколи - і дрібним фолом.

Твіттер Арсенала

Взагалі не складалося враження, що на полі грають лідер з аутсайдером. На гру було приємно дивитися, обидві команди старалися і, що важливо, володіли достатньою майстерністю. Забити, правда, в першій половині не вдалося ні Нкетіа з вигідної позиції, ні Сака після навісу Зінченка (Пікфорд був відіграний, але захисник виніс м'яч з лінії), ні «ірискам» - Калверт-Льюїн не встиг замкнути простріл Онана, а Дукуре на самоті перед воротами нормально не влучив по м'ячеві.

Другий тайм розпочався з атак господарів. І їм вдалося досягти свого - після чергового кутового Едегор не втримав Тарковськи, який головою відкрив рахунок.

Гра тривала така ж, як і до перерви. Обидві команди не соромилися і бігати в атаку, і грати на відбій. Щоправда, «Евертону» після забитого стало легше - грамотне відведення м'яча від своїх воріт не дозволило «канонірам» сподіватися на щось серйозне. Про що говорити, якщо навіть Зінченко в кінці гри в непритаманному собі стилі двічі бив здалеку. Удари відчаю хоч і вийшли досить непоганими, але результату не принесли. Наприкінці Мопе спровокував Зінченка, вийшла невеличка штовханина, в якій обидва головні винуватці отримали по «гірчичнику». Раніше картку отримав і Миколенко, коли чи не єдиний раз за матч його пройшов Сака.

Твіттер Арсенала

Рахунок 1:0 дозволив «ірискам» отримати неочікувані бали, які можуть бути критично важливими в боротьбі за виживання. Та й новому тренеру кращого дебюту годі було чекати. А «Арсенал», звісно, хоч і залишився на вершині турнірки, але, схоже, потрапив у психологічну яму і тепер хтозна, коли і з якими втратами зуміє з неї вибратися.

Англійська Прем'єр-ліга. 22 тур.

«Евертон» - «Арсенал» - 1:0.

Тарковськи, 60.

Миколенко, 63, Онана, 69, Пікфорд, 86, Мопе, 90+6 - Зінченко, 90+6.

«Евертон»: Пікфорд - Коулмен, Тарковськи, Коуді, Миколенко, Гана, Онана, Дукуре, Макніл, Івобі, Калверт-Льюїн (Мопе, 62).

«Арсенал»: Рамсдейл - Вайт (Томіясу, 85), Саліба, Габріел, Зінченко, Партей (Жоржиньо, 59), Джака, Едегор (Віейра, 77), Сака, Мартінеллі (Троссард, 59), Нкетіа.

Арбітр: Девід Кут.

Стадіон: «Гудісон Парк» (Ліверпуль, Англія).

ЕВЕРТОН - АРСЕНАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(114)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Хутин Пуйло
У подземных сегодня траур. Миколенко в матче против лидера чемпионата намного лучше Мудрика, который был худшим в матче двух среднячков. Жду долгие ко-ко-ко и кучу минусов, хоть какая-то радость вам) 
GloryUkraine
Вчора я писав, що в АПЛ аутсайдер може перемогти лідера, але, хоч і мав віддчуття, що Евертон переможе Арсенал, побоявся сам себе та не написав цього в коментарі, щоби не замінусували.
От чим мені і подобається АПЛ, здається явний аутсайдер, а буде битися до останнього, не зважаючи на статус суперника.
Nordenus
Рад за Мико. Жаль за Зину. У Арсенала сегодня не было настроя на игру, это прям ощущалось.
avk2307
Рад за Миколенко. Он сегодня Сака закрыл. Но обидно за Арсенал....
Alex906
Смена тренера встряхнула аутсайдера .Подобное было когда в Сандерленд назначили спасать Сэма Алвердайса и он чудесным образом поднял Сандерленд с последнего места чуть ли не в средину по пути обыграв Ливерпуль 
Andre Chil
Як на мене, то Арсеналу не вистачає нападника, одним Нкетия багато не грають, він не витримає, да і класу не так щоб багато, одними флангами не вдасться вигравати, має бути альтернатива
roman75zpr
Эвертон справедливо поступил...раз у Ман.Сити забрали очки, то и у Арсенала надо было, чтобы никому не было обидно из лидеров )
Octopus
Вот тебе и отголоски кубкового вылета. Артета немного просчитался, надо было Зинченко выпускать когда уже побеждали, а то так статистику побед пацану попортит.
Пеп глазливый колдун, проблемы Арсенала начались, когда его спросили про побеждающих Зинченко и Жезуса, теперь они проигрывают.
zzg77
Оце так сенсація!!!
Alex906
Все только начинается .ПолтМерсон не зря сказал что Арсеналу будет туго во втором круге .давит результат 
avk2307
Доведеться за Тотенгем вболівати завтра вболівальникам Арсенала
Віталій Яценко
Для Арсеналу вирішальними будуть матчі з 33 по 36 тури. Бо всі чотири матчі будуть надскладними. Але зараз важливо втримати темп, щоб зберегти позиції до 33 туру. Це дійсно важко, бо просідає результат зараз.
Вано Камикадзе
Вибачайте друзі, та це не Євертон молодці - це Арсенал щось вчора був повне ДНО , постійний брак при передачах, той же уайт - просто 50% браку в передачах ...  - лавка коротка - випустити нікого , пеналіньо ..., віейра - ДНО (1й хоч припустимо має адаптуватися ,а віейра - це провальний трансфер, факт , хоч не за 80 лямів як пепе)  , Мартінеллі вже давно здав ... Вже нема того перформансу що раніше ... Сака, Парти, Джака і Єдегор не витягнули за себе і того хлопця, от і все ...  Якби сака забив з того удару що в кут котився -всі би і сказали "на класі" , "все ОК" , - це не перший такий матч, це вже закономірність, цим оленям треба зібратись і подумати що вони андердоги, вони не сіті, вони вперше щось себе вичавлюють пристойне, треба ПРАЦЮВАТИ!!!
Alex906
Теперь 18 у Эвертона .У Вулз 17 .Волки должны дать бой Ливерпулю
vitaha33
Пішов спадт у арсенала, очікуваний. А їм скоро з мс грати. Матч за 6 очок
marix
Арсенал чемпионство не возьмет в этом году, скриньте. 
Кстати гол чистый на зинченко, плакса как всегда сыграла на уровне чемпионшипа
Alex906
По матчу на кубок Мансити Арсенал было видно что Артета копирует Мансити только в Мансити исполнители гораздо более высокого уровня 
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vytas Meskauskas
Лучшая игра Зинченко, он постоянно передачи вперёд отдавал, открывался и бил по воротам. Все как лидер. Явно такие игроки нравятся тренерам, если бы так в мс играл то в основе был бы постоянно. Мыкола тоже втягивается но надо брать игру на себя если хочет быть звездой в команде