Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 03 лютого 2023, 18:31
14579
1

Палкін був шокований. Як Челсі перехопив Мудрика в Арсеналу

За січень сума трансферів клубу «Челсі» перевищила 370 млн доларів

| Оновлено 03 лютого 2023, 18:31
14579
1
Палкін був шокований. Як Челсі перехопив Мудрика в Арсеналу
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

Тільки за січень сума трансферів англійського клубу «Челсі» перевищила 370 млн доларів, і такі витрати зазнають великої критики.

Це найбільша сума, яку будь-який клуб колись витрачав в одне трансферне вікно. Це більше, ніж усі команди найвищих дивізіонів Франції, Іспанії, Німеччини та Італії разом узяті. З того часу, як Тодд Боелі та Бехдад Егбалі очолили клуб, «Челсі» витратив близько 750 млн доларів на капітальний ремонт команди, яка виграла Лігу чемпіонів у 2021 році.

На початку минулого місяця президент «Шахтаря» Сергій Палкін сидів у готелі «Куллінан Белек» на турецькому курорті Анталія, коли йому зателефонував Егбалі.

Декількома тижнями раніше «Челсі» просив тримати його в курсі будь-яких пропозицій щодо вінгера «Шахтаря» Михайла Мудрика, але потім сині відстали від «Арсеналу» в гонитві за гравцем. «Арсенал» якийсь час обговорював умови угоди з «Шахтарем», і Мудрік навіть вітав у Instagram свій перехід до табору канонірів.

А потім Палкіна шокував Егбалі. Палкін розповів The New York Times: «Він зателефонував та сказав: я тут! Я спитав: що ви маєте на увазі під словом тут? А він відповів, що вже знаходиться в цьому готелі!»

Того ранку Егбалі приземлився на приватному літаку. Після швидких переговорів він знову сів у свій літак того ж дня, цього разу з Мудриком «на борту», а 108 млн доларів вирушили до «Шахтаря». Пропозиція «Челсі», за словами Палкіна, була «конкретнішою», ніж пропозиція «Арсеналу». Сині запропонували заплатити за Мудрика дев'ятизначну суму протягом двох років замість чотирьох, запропонованих Арсеналом.

У Палкіна після цих переговорів склалося виразне враження, що головні власники «Челсі» мали серйозні та послідовні плани щодо клубу, який вони купили на аукціоні від Романа Абрамовича.

За словами Палкіна, Егбалі виклав їхнє бачення того, чим стане «Челсі». Палкін розповів: «Вони хочуть інвестувати у гравців, нову інфраструктуру. Вони мають плани побудувати новий стадіон. Як мінімум, «Челсі» матиме збільшення доходів. Через три-чотири роки «Челсі» виглядатиме дуже професійно».

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПУШИЧ: «Це цікавий досвід – три матчі з одним суперником за місяць»
Футбол | 06 травня 2024, 00:23 4
ПУШИЧ: «Це цікавий досвід – три матчі з одним суперником за місяць»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Чорноморцем»

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 06:00 0
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Серега Познанський
https://t.me/chelsea_newsblue Фан клуб Челсі для українців