Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 04 лютого 2023, 12:11
2148
0

Україна – Ліван. Прогноз та анонс на матч Кубку Девіса

Ще одна номінально домашня зустріч, яку прийматиме не Україна

| Оновлено 04 лютого 2023, 12:11
2148
0
Україна – Ліван. Прогноз та анонс на матч Кубку Девіса
ФТУ

3-4 лютого відбудеться зустріч плей-оф Першої Світової групи Кубку Девіса між збірними України та Лівану на хардових кортах комплексу Leszno Tennis Klub у польському місті Лешно. Через російське вторгнення зіграти черговий домашній матч в Україні можливості не було, цього разу на виручку прийшли поляки.

У вересні минулого року українці у матчі Першої Світової групи поступилися збірній Угорщини у номінально домашньому матчі у Литві (1:3), а ліванці у матчі Другої Світової групи обіграли команду Монако (3:2). Переможець зустрічі у вересні боротиметься за право зіграти наступного року у кваліфікації Davis Cup Finals, колектив, що програє, вирушить до Другої Світової групи.

Хто буде грати

Склад збірної України:

Олександр Овчаренко (№379 ATP)
Владислав Орлов (№385 ATP)
В'ячеслав Бєлінський (№622 ATP)
Ілля Білобородько (№747 ATP, №531 ATP парний)
Владислав Манафов (№145 ATP парний)

Капітан команди – Орест Терещук.

Суперечливі моменти між гравцями та керівництвом ФТУ врегулювати не вдалося, і наша команда знову їде на матч другим складом. Цього разу зміни торкнулися навіть капітанської позиції. Вперше з 2017 року у цій ролі буде не Андрій Медведєв. Цього разу керуватиме командою відомий у минулому український тенісист та тренер Орест Терещук. Він уже обіймав цю посаду з 2008 по 2012 рік. Збірна України за його капітанства провела 9 матчевих зустрічей, у яких здобула 5 перемог.

Теперішній склад від вересневого відрізняється ще й наявністю Олександра Овчаренка, для якого це буде дебютний виступ у складі збірної. За результатами жеребкування він не приписаний до жодного матчу, але як мінімум на другий день воно завжди умовне. Тим більше, що Олександр є найбільш високорейтинговим з нашої команди в одиночному розряді. Торік Овчаренко виграв три турніри ITF на ґрунті, але на початку цього сезону програв усі три матчі, один із них – Орлову. У Владислава ситуація не набагато краща – дві перемоги у шести поєдинках у новому році. Бєлінський у 2023-му виходив на корт один раз на 15-тисячнику ITF, поступившись у першому колі. Білобородько зіграв один турнір аналогічної категорії, де дійшов до 1/4 фіналу. Манафов у парному розряді вже грав у півфіналі челенджера.

Склад збірної Лівану:

Бенджамін Хассан (№324 ATP, №434 парний)
Хаді Хабіб (№451 ATP, №879 парний)
Хасан Ібрахім
Фаді Юссеф - граючий капітан.

За підсумками жеребкування нам дістався один із найкращих варіантів на цій стадії – збірна Лівану, в якій є лише два конкурентні тенісисти. Із цією командою ми зіграємо вперше. Третій номер ліванців не має рейтингу і поки що за збірну не вигравав, а четвертий – на чотири роки старший за Терещука і грав у першій половині 2000-х і умовно вважається граючим капітаном.

Бенджамін Хассан народився в Німеччині, але виступає за історичну батьківщину. В одиночках Кубку Девіса виграв 10 із 14 матчів, у парній комбінації виходило не так успішно (1-4). На нещодавньому 25-тисячнику ITF у Кувейті дійшов до півфіналу одиночного розряду.

Хаді Хабіб цього року провів один матч, який програв. За збірну виграв 17 із 22 одиночних поєдинків та 4 з 9 парних, але всі вони були трохи на іншому рівні.

Розклад матчів та де дивитися

3 лютого, п'ятниця

12:00 - Владислав Орлов - Хаді Хабіб
2-й запуск - В'ячеслав Бєлінський – Бенджамін Хассан

4 лютого, субота

12:00 - Ілля Білобородько / Владислав Манафов - Хаді Хабіб / Хасан Ібрахім
2-й запуск - Владислав Орлов - Бенджамін Хассан
3-й запуск - В'ячеслав Бєлінський - Хаді Хабіб

Матчеве протистояння у прямому ефірі транслюватиметься на телеканалі Спорт 1.

Прогноз

Імовірно, ми будемо фаворитами у парному матчі, дует Владислав Манафов / Ілля Білобородько дуже гідно показав себе проти угорців. У одиночних зустрічах проти першого номера ліванців буде трохи важче, з другим можна грати. Тому навіть у такому складі на папері ми виглядаємо трохи сильнішими. Але все залежатиме від багатьох дрібних моментів, які у таких досить рівних протистояннях відіграють вирішальну роль. Сподіваємося, що Орест Терещук знайде правильні слова і зуміє якнайкраще підвести гравців до матчів.

Прогноз Sport.ua: перемога України 3:2

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.