Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 лютого 2023, 02:19
2434
0

Гравець Дніпра: «Не бажаю дивитися відеоповтор. У мене вселився біс...»

Нападник Данило Тищенко розкаявся за свій вчинок і поклявся тримати емоції в собі

| Оновлено 02 лютого 2023, 02:19
2434
0
Гравець Дніпра: «Не бажаю дивитися відеоповтор. У мене вселився біс...»
ФХУ. В атаці Данило Тищенко

Нападник «Дніпра» Данило Тищенко успішно розпочав 2023 рік, записавши два поспіль дублі у київських матчах проти «Києва» (10:4) та «Сокола» (5:2), проте потім у 22-річного гравця настала чорна смуга: два поєдинки без голів та резонансна витівка гравця 31 січня проти нападника «Києва» Костянтина Яценка, якого Тищенко агресивно завалив на лід наприкінці зустрічі та за допомогою рук та ніг завдав серію неприємних ударів та отримав від суддівського комітету ФХУ дискваліфікацію на найближчий поєдинок проти «Кременчука».

- Данило, твоя витівка та матч-штраф на останній хвилині за рахунку 4:1 на користь «Дніпра» не сильно випливала з перебігу подій на льоду. Що на тебе найшло?
- Напевно, вибух емоцій став накопичуватися ще з програної напередодні зустрічі проти «Сокола» (0:3), де у мене мало що виходило на льоду. У поєдинку з «Києвом» також відчував себе не у своїй тарілці, а негативне тло ставало все більшим. В принципі, бійка до моїх планів не входила, але в третьому періоді сталася спочатку одна сутичка, а потім, коли я заспокоївся, емоції виплеснулися вдруге. З новою силою. На серію провокаційних ударів у спину я вже не міг стриматися – все накипіло.

- Гравець «Києва» перед конфліктом щось сказав на твою адресу?
- Ні, просто впіймав мене на «провокаційній хвилі», тому я й відповів, про що дуже шкодую. Хочу вибачитися перед уболівальниками, тренерами, гравцями «Києва» та своїми партнерами, бо з мого боку – це неприйнятна поведінка. Насправді, я не такий, яким ви мене побачили того вечора на льоду Палацу спорту! Це все якийсь неконтрольований фонтан емоцій, котрий більше не маю права допустити повторитися. І він – не повториться, тому що присягнув і пообіцяв про це багатьом людям, у тому числі самому собі.

- Данило Тищенко взагалі любитель побитися чи це оманливе враження?
- Якщо мене ніхто не чіпає, тоді і я поводжуся врівноважено. Але якщо суперник не правий, тоді можу і заступитися за партнерів. А ось самому починати бійку – не маю звички. Те, що трапилося у Києві – погані емоції. Мабуть, у мене вселився біс!

- Чи переглядав фрагменти конфлікту на відео?
- Не зміг. Погано себе відчував, до ладу не міг спати і взагалі не хотів дивитися на себе такого… Знаю, мої батьки, що мешкають у Донецьку, дивилися трансляцію, але я випередив їх із коментарями та реакцією, попросивши пробачення за те, що так вчинив.

- Твій удар лежачого гравця ковзаном виглядав неспортивно і ще зіпсував Костянтину Яценку амуніцію – зламав щиток на нозі.
- Персонально та публічно вибачаюся перед гравцем «Києва» за свою поведінку! Мені насправді соромно за вчинок і від цього я сам себе не знаходжу.

- При цьому ти ще й дискваліфікацію на принциповий матч проти «Кременчука» отримав...
- Так, погана звістка, але, як мені сказали, до розбору епізоду мені «світило» більше, ніж одна гра. Сподіваюся, ця сумна історія стане для мене уроком. Я каюсь і усвідомлюю свою помилку. Розумію, що мені потрібно відзначатися голами та передачами, а не махати кулаками та заробляти вилучення.

- Санкції «Дніпро» застосовував до тебе?
- Ні. Я й так сам себе покарав...

- Наставник «щук» Олександр Бобкін після гри був похмуріший за хмару, хоча команда виграла.
- Були моменти, які ми мали виконувати краще на льоду, ніж у нас виходило. Неправильно підійшли до виконання завдань, багато непотрібних вилучень отримали та в чисельній більшості не кращим чином себе показали. Ось цими моментами тренер і був незадоволений, нагадавши, що концентрацію не можна втрачати в жодному матчі!

В'ячеслав ВОЛКОВ

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.