Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 02 лютого 2023, 05:38
610
0

Нант – Марсель. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції

Черговий непростий виклик для нових партнерів Маліновського

| Оновлено 02 лютого 2023, 05:38
610
0
Нант – Марсель. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції
twitter.com/OM_Officiel

У середу, 1 лютого, у Нанті на стадіоні «Стад де ла Божуар» відбудеться матч двадцять першого туру чемпіонату Франції з футболу, у якому зіграють «Нант» та «Марсель». Стартовий свисток арбітра Еріка Ваттелльє з Перпіньяна прозвучить о 20:00 за київським часом.

Нант


Чи не кожен футбольний клуб у Франції переживав за свою історію періоди стрімких злетів та не менш стрімких падінь. Представники регіону Пеї-де-ла-Луар у даному контексті винятком не є, оскільки розпочинали другу декаду XXI століття серед учасників Ліги 2, проте згодом закріпились в «елітному» дивізіоні. Ось тільки ні про яке продовження тріумфів у національній першості, головних трофеїв якого «Нант» у колекції вже має вісім екземплярів, а останній датований сезоном-2000/01, у епоху домінування ПСЖ не йдеться. Перемога в минулому розіграші Кубка Франції під керівництвом Антуана Комбуаре була справжньою сенсацією, завдяки якій команда з підсумкового дев'ятого рядка пробилась безпосередньо до Ліги Європи УЄФА.

І вже зовсім скоро «канаркам» доведеться битись проти туринського «Ювентуса» за місце в раунді 1/8 фіналу європейського турніру, ось тільки зараз складно порівняти сили «головних шахраїв Серії A» та скромного середняка французької ліги. На рахунку «Нанта» лише чотири перемоги у поточному сезоні Ліги 1, що становить 20% від загальної кількості проведених матчів. Із такими показниками команда радше опиниться в зоні вильоту, яка цього року для Франції незвично охоплює відразу чотири команди через майбутнє зменшення кількості учасників «елітного» дивізіону. Однак «Нант» при цьому аж ніяк не поступається своїм опонентам, маючи одразу 10 нічийних результатів за плечима – більше тільки в «Реймса» (11). У тому числі, команда Комбуаре не програвала у восьми попередніх зустрічах, а вдома взагалі поступалася лише ПСЖ.

Марсель


Перед початком сезону керівництво «Марселя» відкрито заявляло про старт якісно нового проекту розвитку клубу, і тому подвійно приємно має бути українському вболівальнику від того факту, що нашого співвітчизника Руслана Маліновського запросили приєднатися до захоплюючого процесу вже протягом сезону. Однак далеко не все так гладко проходить у колективу хорватського фахівця Ігора Тудора, і лише після чемпіонату світу-2022 в Катарі його клуб почав демонструвати впевнену послідовність успішних результатів. Восени минулого року на Лазурному узбережжі панувала похмура погода, оскільки команда, у яку інвестували чимало коштів, не змогла вийти з рівної собі за силою групи Ліги чемпіонів УЄФА й втратила позиції у чемпіонських перегонах проти ПСЖ.

Утім, стабільності нині не має жодна з французьких команд, тому «провансальці» завжди матимуть можливість надолужити втрачене. Навряд чи допомагатимуть цьому процесу будуть нічийні результати зустрічей проти прямих конкурентів накшталт «Монако», як це сталось минулого туру на «Велодромі» (1:1), і точно не сприяє прогресу період адаптації Маліновського в новому колективі. Тудор повністю довіряє українцю з погляду перспективи, але у взаємодії з партнерами в Руслана все ще далеко не в оптимальних кондиціях. Так чи інакше, але невдала смуга зразка кінця осені для Марселя залишилася позаду, і провансальці не програють уже вісім матчів поспіль.

Орієнтовні склади


«Нант»: Ляфон – Хаджам, Жиротто, Кастеллетто, Сантонз – Мутуссамі, Чірівелла, Сіссоко – Мохамед, Сімон, Блас.

«Марсель»: Бланко – Колашинац, Жиго, Балерді – Тавареш, Верету, Ронж'є, Ундер – Гендузі, Маліновський – Санчес.

Не зіграють: Мерлен, Паллуа – Баї, Руїс, Клос, Лопес, Харіт.

1 лютого, середа

«Нант» – «Марсель»
Нант. «Стад де ла Божуар». 20:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Ерік Ваттелльє (Перпіньян, Франція)
Прогноз Sport.ua – 0:1
Parimatch
  • 4.40
  • 2.65
  • 2.14
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.50
  • 2.60
  • 2.08
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.