Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 лютого 2023, 02:45
9200
12

Забили, проте не перемогли. Динамо врятувало гру проти Аустрії Лустенау

Перерва та повна заміна польових футболістів допомогли команді Мірчі Луческу не програти

| Оновлено 01 лютого 2023, 02:45
9200
12
Забили, проте не перемогли. Динамо врятувало гру проти Аустрії Лустенау
ФК Динамо Київ

Доволі важким виявився початок поточного сезону для київського «Динамо», тому де в чому символічним був той факт, що й зимові тренувальні збори в Туреччині команда Мірчі Луческу розпочала наче не з тієї ноги. Грати навіть у товариських матчах проти суперників, які перебувають у більш наближених до оптимальних фізичних кондиціях завжди було справою не з легких, і тому не варто було дивуватись одразу двом поспіль поразкам «біло-синіх» на старті нового календарного року.

Після зустрічей із віденським «Рапідом» (0:4) та словенським «Марибором» (0:2), столичний колектив брав участь у грі проти ще одного представника австрійської Бундесліги, проте вже з менш відомою широкому загалу назвою – «Аустрії» з гірського ярмаркового містечка Лустенау, у якого населення ледь вистачить на один із секторів НСК «Олімпійський» у Києві (21,3 тис. мешканців). Разом із тим, це була восьма команда поточного розіграшу своєї національної першості, а виходив колектив Луческу грати проти цього суперника з експериментальним нападником Матвієм Пономаренком на вістрі, якого саме повернули з оренди до молодіжної команди луганської «Зорі».

Доволі непогано розпочинав гру молодий хлопчина, заряджений на виконання ударів по чужих воротах, кілька разів потурбувавши голкіпера суперників. Та й решта його партнерів демонстрували рішучий рух футбольним полем біля чужого штрафного майданчику. Так тривало аж допоки на 27 хвилині не відбувся карколомний постріл здалеку з правого флангу атаки від Грабгера під поперечину, завдяки якому «Аустрія» відкрила рахунок у грі. Варто зазначити, що до того австрійська команда не відзначалась навіть просуванням у бік штрафного киян.

«Динамо» спробувало повернутись на чужу половину поля одразу після власної невдачі в захисті, однак зазнало прикрої невдачі. Помилка під час розіграшу на власній половині завершилась ривком Фрідрікаса до лівого флангу штрафного та вирішальним ударом повз голкіпера Нещерета. Після того наче й не було можливості пригадати якісну гру «біло-синіх» біля чужого штрафного на початку першого тайму.

Уже за звичним сценарієм Луческу на другий тайм випустив геть інший склад із польових футболістів, тому гра його команди мала докорінні зміни. На щастя, цього разу це спрацювало на користь «Динамо». Уже на 51 хвилині кмітливий Гармаш піймав голкіпера суперників на виконанні удару зі штрафного без свистка арбітра, а на добиванні вдало зіграв на межі воротарського захисник Попов. І не встигло промайнути й десяти хвилин, як на рахунок киян було додано ще один забитий м’яч.

Передачу з правого флангу Царенко, напевно, не хотів би пропустити повз себе перед штрафним, але вийшов непоганий пас без дотику на Вівчаренка, який зважився на виконання важкого удару зовнішньою стороною стопи під поперечину, завдяки якому перекинув голкіпера. Ефектний гол дозволив українській команді перехопити ініціативу та до завершення гри залишатись на чужій половині поля з м’ячем.

Однак забити більше голів команді Луческу вже не вдалось, хоча й юні гравці в центральній лінії постійно створювали небезпеку для чужих воріт. Особливо запам’ятався ще один гравець молодіжного складу – нападник Дмитро Кремчанін, що замінив Беніто через пошкодження в останнього.

Наступний товариський матч київське «Динамо» гратиме проти житомирського «Полісся» 3 лютого.

Товариський матч.

«Динамо» Київ – «Аустрія» Лустенау - 2:2

Попов, 51, Вівчаренко, 60 – Грабгер, 26, Фрідрікас, 35

«Динамо» Київ (1 тайм): Нещерет – Дубінчак, Сирота, Бурда, Караваєв – Шепелєв, Сидорчук, Лонвейк – Діалло, Пономаренко, Волошин.

«Динамо» Київ (2 тайм): Нещерет – Вівчаренко, Попов, Боль, Тимчик — Шепелєв, Андрієвський, Яцик – Беніто (Кремчанін, 77), Гармаш, Царенко.

«Аустрія» Лустенау: Ширль – Генуш, Маак, Югоне, Груйчич – Грабгер, Тюркмен – Райн, Кудуссу, Сурданович – Фрідрікас.

Стадіон: «Mardan Stadium» (Анталья, Туреччина).

ДИНАМО КИЇВ - АУСТРІЯ ЛУСТЕНАУ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Без шапаренка буяльского перриса бущана с 17 летними норм.
Хутин Пуйло
Насправді грали непогано, шансів було немало, але видно відсутність взаємопорозуміння
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Хуакин Лоэра Гусман
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил