Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 26 сiчня 2023, 16:23
1927
0

Микита СИДОРЕНКО: «Відмовляли їхати в Україну, але спрацював фактор брата»

Гравець молодіжної збірної України розповів про свій перехід із Чехії до «Дніпра»

| Оновлено 26 сiчня 2023, 16:23
1927
0
Микита СИДОРЕНКО: «Відмовляли їхати в Україну, але спрацював фактор брата»
ФХУ. Микита Сидоренко

Новачок херсонського «Дніпра» 18-річний Микита Сидоренко – топове придбання херсонського клубу у зимову паузу. Про те, як гравець молодіжної збірної України наважився на повернення з чеського «Динамо-Пардубіце» в Україну хокеїст розповів в ексклюзивній розмові з сайтом Sport.ua

Микито, як прокоментуєш свій перехід із «Динамо-Пардубіце» до «Дніпра»?
– Основна причина мого повернення в Україну – це максимальна ігрова практика, яку мені пообіцяв тут тренерський штаб: гра у перших ланках, вихід на лід у чисельній більшості та меншості. Тобто повна завантаженість. На жаль, у Чехії після десятої гри тренери опустили мене до третьої, а потім і четвертої ланки, прибрали з розіграшу більшості, що позначилося на статистиці та моєму бажанні змінити обстановку.

Як гадаєш, чому тебе перестали використовувати у перших трійках «Пардубіце»? Шукав причину?
– У чеському чемпіонаті високі швидкості, але й силової боротьби теж достатньо. У цьому можна шукати лише плюси та користь для мене, але проблема в тому, що я не в захваті від силової манери хокею. Мабуть, це і спричинило те, що мене прибрали з провідних трійок. У «Дніпрі», здається, тренери знають, як краще мене використовувати для справи. Та й фізичне навантаження у херсонській команді сильніше, ніж у «Динамо-Пардубіце».

Яку звичку привіз із собою з Чехії в Україну?
– Це не стосується хокею. Просто за столом став більше користуватися ножем та виделкою, а не як у нас – ложкою (посміхається).

В Україні – жахлива війна. Чи не відмовляли родичі та знайомі від ідеї повернення в український чемпіонат?
– Звичайно, більшість людей із кола спілкування не підтримувала мої наміри, зокрема мама і спочатку навіть тренерський штаб «Дніпра». Аргументи наводили сильні – це безпека в Європі та виступ в одному з найсильніших молодіжних хокейних чемпіонатів Старого Світу!.. Я довго вагався, але коли дізнався, що до «Дніпра» переходить мій двоюрідний брат Сергій Стецюра, остаточно наважився їхати до складу «щук».

Які завдання ставиш перед собою у «Дніпрі»?
– Стати чемпіоном України – головна мета. А ще хочеться зарекомендувати себе з найкращого боку, щоб потім рухатися далі – до Європи чи Північної Америки.

Як тебе прийняли у «Дніпрі»? З ким був добре знайомий, крім Стецюри?
– З Артемом Портним нещодавно разом виступав на молодіжному ЧС-2022 у Польщі, добре знав Анатолія Ревуку... У принципі, з усіма привітався-перезнайомився у роздягальні, прийняли привітно, жодних проблем.


ФХУ

Днями дивився відеоролик у соцмережах, як гравці «Дніпра» урізноманітнили своє тренування незвичайною вправою: ставили один ковзан на шайбу, а другою ногою штовхалися... Що за весела вправа?
– У зв'язку з довгою паузою у чемпіонаті, можна сказати, у нас проходила друга передсезонка на рік. Того дня тренери вирішили покращити наше катання за допомогою професійної фігуристки – дівчини нашого воротаря Максима Сулютіна, яка запропонувала нам цікаву вправу на льоду. Там було багато різних варіацій катання з оборотами у різні боки та рухом уперед.

– І як пішло?
– Та я начебто впорався із завданням, а ось наш наймолодший гравець – Ілля Щербак незграбно виглядав. Без кінця падав (посміхається).

У кого краще за інших виходило виконувати вправи фігуристки?
– Гадаю, у Дмитра Кобильника. Чемпіон!

Микито, попереду у «Дніпра» серія виїзних ігор у Києві. Відчуваєш якийсь мандраж перед дебютом за «щук», та ще й на центральній арені країни – Палаці спорту?
– Насправді, раніше у Палаці спорту бував лише як глядач, грати не доводилося, але стіни великої зали не лякають. Партнери розповідали, що у Києві великі роздягальні, а на льоду бігати доведеться більше – майданчик немаленький. Втім, у Чехії я вже здобув практику виступів у великих палацах, та й досвід гри на чемпіонатах світу мені повинен допомогти вдало вписатися у гру.

З ким граєш у поєднаннях «Дніпра» на тренуваннях?
– У трійці зі Стецюрою та Кобильником.

На що може розраховувати «Дніпро» у найближчих зустрічах проти «Києва» та «Сокола» – 27-28 січня?
– Тільки за день до гри до нас приєднаються чотири основні гравці зі студентської збірної України, тож може спостерігатися певний дисбаланс у підготовці. Не знаємо, в якій формі приїдуть хлопці після тривалого турне Північною Америкою. Так що легко нам точно не буде, але команда розраховує взяти максимум очок у Києві та вийти на перше місце вже без жодних застережень.

Уболівальникам варто чекати на голи Микити Сидоренка вже у перших іграх за «Дніпро»?
– А як же! Я ж для того й приїхав, щоб забивати, віддавати передачі та бути корисним команді.

В'ячеслав ВОЛКОВ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.