Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 24 березня 2023, 18:28
2267
0

Будівельник – Хапоель Хайфа. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА

Кияни вдома приймають прямого конкурента за вихід із групи

| Оновлено 24 березня 2023, 18:28
2267
0
Будівельник – Хапоель Хайфа. Прогноз та анонс на матч Кубка Європи ФІБА
БК Будівельник

Зустріч «Будівельник» – «Хапоель Хайфа» відбудеться в середу, 25 січня, в Італії. Початок гри о 20.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «УНІАН».

Після двотижневої паузи відновлюються баталії у Кубку Європи ФІБА. Більше ніяких новорічних та інших перерв. За три тижні всі команди зіграють по три поєдинки на стадії Топ-16 і визначать вісімку чвертьфіналістів. Для київського «Будівельника» вже перша з цих зустрічей буде мати величезне турнірне значення. Підопічним Валерія Плеханова вкрай бажано взяти реванш у ізраїльського «Хапоеля» за поразку півторамісячної давнини.

Перша гра між клубами, що відбулася чотирнадцятого грудня минулого року в Хайфі, для «будівельників» пройшла під знаком величезних кадрових проблем. Через травми в ній не змогли взяти участь два основні гравці киян – Джонні Берхаменескел та Арчі Гудвін, а також литовський розігруючий Шарунас Васіляускас. У свою чергу, екстрено підписаний ним на заміну американець Трой Франклін проводив свій перший матч за «Будівельник».

З такими великими внутрішніми складнощами підопічні Валерія Плеханова в Ізраїлі очікувано були аутсайдером, але першу половину матчу проти грізного суперника провели гідно. Ключем до перемоги «Хапоеля» стала успішна для них третя чверть. Її господарі взяли з рахунком – 25:8, а протягом десятихвилинки перевага гравців з Хайфи досягала двадцяти трьох очок. Однак у четвертому відрізку матчу кияни не кинули битися і суттєво скоротили різницю, що може бути дуже важливим моментом у контексті боротьби за вихід із групи. Фінальна сирена зафіксувала підсумкові цифри на табло – 81:71 на користь «Хапоеля».

Найрезультативнішим гравцем того матчу став американський захисник «Будівельника» Трой Франклін, якого вже немає у команді. На його рахунку 21 набране очко. У складі ізраїльського клубу також відзначились заокеанські легіонери. Захисник Ентоні Хіккі набрав 16 очок та додав до них десять результативних передач, а форвард Джален Джонс поповнив командну скарбничку на 15 балів.

Тепер «Будівельник» готовий поборотися з командою із Хайфи за зовсім іншого кадрового розкладу. У строю вже вищезгадувана трійця, до того ж явно до двору прийшлося підписання українського плеймейкера Віталія Зотова. Сумарно у задній лінії киян буде одразу чотири нові баскетболісти порівняно з матчем першого кола в Хайфі.

В тому, що киянам під силу обіграти середняка чемпіонату Ізраїлю, додає впевненості результат нещодавнього матчу Балканської Ліги. Минулого тижня «Будівельник», склад якого оправився від травм, у дуже напруженому і драматичному поєдинку обіграв на виїзді «Хапоель» із Беєр-Шеви – 94:92, а перемогу в цій видовищній грі «будівельникам» приніс точний триочковий від Віталія Зотова за 0,5 секунди до закінчення зустрічі. Враховуючи, що клуби з Хайфи та Беєр-Шеви йдуть поряд у турнірній таблиці своєї національної першості (сьоме та шосте місце відповідно), можна зробити висновок, що сили цих двох колективів приблизно співставні.

Столичним баскетболістам обов’язково необхідно перекривати виїзну поразку від ізраїльтян, адже у разі повторного фіаско турнірна доля «будівельників» буде залежати не лише від них самих. В такому випадку українському клубу доведеться розраховувати на вдалий збіг обставин в інших матчах групи включно до останнього ігрового дня. А ідеальним розвитком подій стане вікторія підопічних Валерія Плеханова з різницею в +11 і більше, щоб за можливої рівності очок з ізраїльським клубом на фініші турнірної дистанції, мати перевагу над «Хапоелем» за особистими зустрічами.

Команди Ігри Перемоги Поразки М'ячі Різниця Очки
1. Карху 3 3 0 243:195 +48 6
2. Хапоель Хайфа 3 2 1 233:228 +5 5
3. Будівельник 3 1 2 213:229 -16 4
4. Патріоти Левіце 3 0 3 238:275 -37 3

25 січня

«Будівельник» (Україна) – «Хапоель Хайфа» (Ізраїль)

«Патріоті Левіце» (Словачиина) – «Карху» (Фінляндія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Будівельника»

Parimatch
  • 1.55
  • 12.0
  • 2.60
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.53
  • -
  • 2.46
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.