Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 лютого 2023, 01:54
31126
36

Не тільки Циганков. Кого Динамо не продало вчасно

Блогер Sport.ua – про гравців, на яких «біло-сині» могли заробити непогані гроші

| Оновлено 23 лютого 2023, 01:54
31126
36
Не тільки Циганков. Кого Динамо не продало вчасно
Getty Images/Global Images Ukraine

Історія із переходом Віктора Циганкова далеко не перша, коли «Динамо» втрачає свого провідного гравця, не отримавши гідної компенсації, бо вчасно не продало свого лідера.

Коли така історія відбулася вперше, то це ще якось можна було списати на збіг обставин. Але у трансферній історії «Динамо» таких випадків дуже багато. Ігор Суркіс не вміє вчасно прощатися зі своїми футболістами та несе фінансові втрати. Потрібно речі назвати своїми іменами. Відсутність вчасного трансферу ламала кар'єру футболістам.

Діого Рінкон

Getty Images/Global Images Ukraine. Діого Рінкон протии Хав'єр Дзанетті

Після смерті Валерія Лобановського президент «Динамо» хотів підтримати нового тренера команди Олексія Михайличенка новими футболістами. Кияни не пошкодували 4,5 млн доларів «Інтернасьоналу» за Діого Рінкона.

Бразилець чудово проявив себе в Україні. Фактурний, фізично сильний – відразу став своїм у команді. Знущався над »Шахтарем» у Донецьку. Зробив дубль у ворота московського «Локомотива» в Лізі чемпіонів.

Йому потрібні були нові виклики. Далі прогресувати в Україні він вже не міг. Ніхто його не продав. Хоч інтерес був. Точно цікавився футболістом «Локомотив». Потім співвітчизників у Діого стало більше, і він себе запустив. Почалися проблеми з вагою. Оренди до бразильських команд, переведення у «Динамо-2». У 2009 році Рінкон в статусі вільного агента перейшов до грецького клубу «Кавала».

Горан Гавранчич


ФК Динамо. Горан Гавранчич

Валерій Лобановський будував нову команду після півфіналу Ліги чемпіонів. «Динамо» почало працювати по легіонерах. Одним із таких став серб Горан Гавранчич із «Чукаричок». За нього заплатили 2 млн доларів.

В «Динамо» серба награвали на позиції опорного півзахисника. Потім перевели в центр оборони. Він грав останнього захисника за старою схемою із ліберо та стопером.

У Олексія Михайличенка серб став одним із лідерів команди. Інтерес до футболіста проявила італійська «Фіорентина». Все завершилося новим покращеним контрактом із «Динамо». Гавранчич після того фактично перестав грати. Почав непрофесійно ставитися до футболу, пішли травми. Були спроби врятувати кар'єру у грецькому ПАОКу. Влітку 2008 року Горан покинув Україну в статусі вільного агента.

Євген Хачеріді


Фото Олександра Осипова. Євген Хачеріді протиі Дієго Кости

«Динамо» підписало мелітопольського велетня із «Волині» на початку 2008 року. Кияни заплатили за футболіста 700 тисяч доларів. Тодішньому наставнику Юрію Сьоміну захисник не підійшов. У наступного тренера Валерія Газзаєва Хачеріді став основним захисником першої команди. Успішно грав на рівні Ліги. Інтерес до нього проявляли англійські команди. Найбільш предметним був «Шахтар», який влітку 2013 року давав за динамівця 15 млн євро. Розмінною монетою також міг стати Сергій Кривцов. Все завершилося вже прогнозовано - новим покращеним контрактом для Хачеріді.

З кожним наступним сезоном Євген грав все слабше. Все завершилося черговим конфліктом із тренером для футболіста. Цього разу Хачеріді посварився з Олександром Хацкевичем. Захисник залишив «Динамо» влітку 2017 року в статусі вільного агента.

Агенти наобіцяли Хачеріді золоті гори, але нічого не вийшло навіть на рівні грецького ПАОКа. Завершував із футболом Хачеріді у Білорусі.

Домагой Віда


ФК Динамо. Домагой Віда

Київське «Динамо» придбало у загребського «Динамо» захисника, щоб посилити кількісно центр оборони. Хорват справив хороше враження в очних матчах в Лізі чемпіонів. Сума трансферу склала 5 млн євро.

Дуже швидко Домагой став своїм у Києві та став одним із лідерів «Динамо». Але трансферу так і не відбулося. «Валенсія» пропонувала хороші гроші, коли у хорвата залишався рік контракту, але пропозицію було відхилено.

Віда відверто пересидів в Україні та попрощався із командою наприкінці 2017 року. Хоч Ігор Суркіс намагався зберегти футболіста, пропонуючи новий контракт. «Бешикташ» дав хороші особисті умови та Домагой поїхав до Туреччини в статусі вільного агента.

Огнен Вукоєвич


ФК Динамо. Огнен Вукоєвич

Юрій Сьомін будував нове «Динамо». За пів року він оцінив наявних гравців. Влітку вже проводив точечну селекцію для посилення проблемних позицій. Одним із новачків став Вукоєвич, який мав стати основним опорником команди. За нього заплатили «Динамо» Загреб 6 млн євро.

Через деякий час вже неможливо було уявити «Динамо» без Вуко. Він себе чудово проявив у ЛЧ, дійшов з командою до півфіналу Кубка УЄФА та став чемпіоном України. Після цього прогресувати в «Динамо» хорвату було вже важко. Потрібно було з ним прощатися.

Ніяких рішень не послідувало. У часи Блохіна хорват виявився не потрібен команді. Оренди до «Спартака» та «Аустрії», після чого футболіст отримав статус вільного агента та швидко завершив із футболом у доволі ранньому віці.

Єрко Леко

. Й
Getty Images/Global Images Ukraine. Єрко Леко

Ще один хорват із «Динамо» Загреб, який дуже швидко став своїм у Києві.
Леко вирізнявся своєю непоступливістю, навіть грубістю. Різних карток у нього вистачало. Але свою роботу в середині поля робив гарно.

На Єрко претендувала «Баварія», був інтерес з боку інших європейських клубів, але трансферу так і не сталося. Все завершилося тим, що хорват відмовився підписувати новий контракт та був переведений до дубля. Досидів пів року та перейшов у статусі вільного агента в «Монако».

Данило Сілва


ФК Динамо. Данило Сілва

Бразилець тривалий час був основним правим захисником. Надійний «ззаду» та активний в атаці. За часів Реброва навіть грав в центрі оборони. 7 років програв у «Динамо» та працював із чотирма тренерами, але кожного разу його позиції залишалися міцними у команді.

Свій пік він в Україні пішов. Потрібно було вчасно його продавати. Проблем із претендентами за бажання не було. Потім у Данило вже почався спад. Він пересидів в одному клубі. Його достроково відпустили на батьківщину без жодної компенсації.

Олександр Алієв


ФК Динамо. Олександр Алієв

Випускник академічного класу Павла Яковенка, який збирали по всьому колишньому Союзу. Він довго йшов до визнання та першої команди, з приходом Сьоміна нарешті заграв. Його удар просто був неймовірний. Алієв загрожував воротам суперникам майже із кожної дистанції з чужої половини поля.

Зміна тренера у «Динамо» не пішла на користь Олександру. Він виявився не потрібен команді та був проданий за 8 млн євро до «Локомотива». Там зміг себе знову проявити. Після повернення Сьоміна до «Динамо» був повернутий за ті ж гроші до Києва. Нічого хорошого із цього не вийшло. Футболіст котився з кожним роком донизу. Все завершилося переведенням до «Динамо-2» та відходом із клубу в статусі вільного агента. Після чого Алієв фактично вже не грав.

Артем Мілевський


ФК Динамо. Артем Мілевський

Ще один випускник академічної групи Яковенка. Гордість та біль київських вболівальників. В один час Міля просто був неймовірним у «Динамо». Справжній лідер, провідний форвард, який був дуже тонким на полі.

Ще після юнацького Євро до Мілевського був інтерес з боку «Порту» та «Аякса». Пропозиції по трансферу гравця, який ще не грав за першу команду, ніхто не розглядав.

Потім Міля вистрілив у першій команді. Його кураж тривав десь два сезони. Мотивація завершилася та футболіст почав котитися донизу. Якби його продали у той час, то Артем за потенціалом міг би мати успішну кар'єру у Європі. Але «золота клітка» призвела до вигнання у «Динамо-2» та статусу вільного агента на початку осені 2013 року. Після чого падав з кожним сезоном все нижче. Завершив із футболом у «Минаї», який фінішував у зоні вильоту з УПЛ.

Беньямін Вербич


ФК Динамо. Беньямін Вербич

Словенець мав замінити Андрія Ярмоленка, якого продали до «Боруссії». З перших матчів Вербич став одним із лідерів «Динамо». Добре почувався у силовій боротьбі, грав на другому поверсі, технічний та швидкий гравець.

Виникла класична ситуація, коли футболісту потрібно було робити наступний крок для подальшого розвитку. Цього не було зроблено. У Вербича відбувався великий спад та пішли травми. Останні два сезони за «Динамо» він фактично не грав.

Влітку минулого року перебрався до «Панатінаїкоса» завдяки правилу ФІФА про призупинення контракту. Повернення Бена чекати не приходиться, бо його угода була до кінця календарного 2022 року. У Греції Вербич почав реанімувати свою кар'єру.

Але потім весь прогрес Беньяміна був перекреслений травмами. Останні два роки він фактично не грав.

Оцініть матеріал
(355)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 3
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex Tymchenko
В сущности легче написать было кого вовремя продали, в списке все игроки действительно неплохие, чего не скажешь о всех легах последних лет которых брали за условные пару млн, а теперь или бесплатно уходят или просто ничего не стоят
zhyr
Та ви не розумієте. "Оні єщє билі сириє" ))))
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Это все хорошо. Або це все добре))).
А скажіть Сергію Тищенко Даніло Сілва Огнєн Вукоєвіч хотіли піти з Динамо?
Гравці які стали символами Динамо.
А де Шовковський?
Його ж треба теж мабуть вчасно продавати а він падлюка казав Динамо супер клуб.
Скажіть а чому вчасно Борусія Марко Ройса не продає він же як Циганков ламається.
А Баварія не продає Мюлера Кіміха ?
Слухайте я розумію футбол це бізнес але ж ви якось не всих під одну дощечку кладіть.)))))
Oleksandr Kelym
Все це тільки підтверджує абсолютну бездарність Ігоря Суркіса як президента клубу!Ось наприклад, Ахметов: клубом керує  Палкін і Срна - Ахметов їм довіряє і не пхне носа у проблеми команди. Суркіс же навпаки - суне пику в усі справи клубу, типовий радянський начальник із принципом "я начальник - ти дурак!" і якщо не знайде толкового директора та не відійде від поточних справ "Динамо" - клубу ГАПЛИК !
vovei
жаба она такая.
Alex906
Здесь никогда не напишут чтобы кого-то кроты гнобилм.Сайт в стиле ватника Леоненко .Динамо это все плохо а кроты это идеально .Вспомните как кротовня гнобила Тайсона что он уже в конце если выходил то гнал мяч либо поперек поля либо к своим воротам причем делал это назло 
Remark
Если это статья - это "камень в огород" ДК в том плане, что у них не так развит так сказать "продажный отдел" по игрокам))) То кто ж спорит? У Шахтера куча примеров (УЖЕ! помимо Мудрика), где они подавали своих игроков за очень и очень хорошие бабки. 
Если Вы этой статьей хотели сказать, что Динамо продает хуже своих игроков, чем Шахтер. То етить колотить Вы Америку открыли))) Прям новость дня)))
Но лично у меня есть даже вопросы по статье. Вукоевич и Силва, неужели их нужно было продавать? У меня кардинально противоположное мнение. Парни, как лошади отпахали от звонка до звонка. Да, не топ звезды, но добротные игроки. Не знаю как у кого, а у меня к ним только одно слово - спасибо. Претензий нет. И я считаю, что продай их, ДК бы 100% больше потеряло, чем приобрело.
Та и по Вербичу вопрос имеется) А когда Вербича должны были продать? Он ток пришел, вроде пару игр начал показывать отличную игру. Потом травма, восстановление и он так и не вернулся к хорошей игре. Я помню только 5-6 игр, где Вербич сыграл прям отлично. Но за это не отдают большие деньги)
П.С. И я вот чет уверен, был бы в Украине мир, то к..й бы куда перешел Мудрик!!! Даже за 100 миллионов чистыми, без бонусов! Но это уже, как говорится, совсем другая история)
Alex906
Какой смысл эту чушь писать .Пишут про коноплянку что не отпустили в Англию а никто уже не помнит кто это и никому неинтересно или милевский .тут не помнят люди что вчера было 
u6464u
Цей клуб сміло можно іменувати цвинтарем футболістів, а потім лунають такі заяви , до нас ніхто не хоче йти, а хто до вас умників піде .
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил