Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 22 сiчня 2023, 09:25
24275
45

Поява Мудрика – головна подія. Ліверпуль та Челсі голів не забивали

Дев'ята та десята команди чемпіонату Англії втретє поспіль зіграли внічию в чемпіонаті

| Оновлено 22 сiчня 2023, 09:25
24275
45
Поява Мудрика – головна подія. Ліверпуль та Челсі голів не забивали
Getty Images/Global Images Ukraine

У реаліях англійської Прем’єр-ліги є чимало класичних протистоянь поміж різними командами, які здебільшого формуються за їхнім географічним розташуванням. Проте наявні також і такі баталії, які лишень у сучасній історії набули достатньої ваги на тлі інших. У рамках двадцять першого туру національної першості ми мали змогу спостерігати саме за однією із таких – на полі легендарного «Енфілда» місцевий «Ліверпуль» зустрічався з лондонським «Челсі».

Що одразу кидалось в очі перед початком звітної зустрічі, так це дуже скромні позиції обидвох команд у турнірній таблиці станом на початок туру. Середняків чемпіонату з таким гучним ім’ям на екваторі чергового розіграшу дуже складно зустріти в провідних футбольних лігах Європи, проте команди Юргена Клоппа та Грема Поттера намагались виходити саме з таких реалій власного становища.

Окрім цього, у звітній зустрічі очікувалась поява 100-мільйонного новачка лондонського «Челсі» Михайла Мудрика, що збільшувало увагу з боку українських уболівальників до цієї гри. Керманич «синіх» не потішив нас появою нападника з перших хвилин, тому довелось трохи почекати на дійсно відповідальну подію в історії українського футболу.

Тим часом команди саме грали перший тайм, на загальному тлі якого було доволі важко виокремити явного фаворита. «Челсі» був за крок від приголомшливого початку зустрічі, коли вже на третій хвилині розіграш кутового на лівому фланзі завершився ударом Гаверца майже впритул по порожніх воротах. Але в тому епізоді німецький форвард заліз до офсайду, що не залишилось поза увагою VAR.

Тоді здавалось, що матч буде результативним, проте подальший хід подій відверто розчарував. Ані «Челсі», ані «Ліверпуль» тривалий час не могли знайти шляхів до воріт один одного, і лишень під завісу першого тайму ця рівновага почала зміщуватись на користь господарів, хоча не їм у підсумку належав ще один гольовий момент у цій зустрічі. Черговий стандарт біля чужих воріт для «пенсіонерів» завершився ударом головою від Бадьяшиля в Аліссона з близької відстані, і на тому перелік нагод на обидві команди себе вичерпав.

Колектив Клоппа намагався змінити стан справ на футбольному полі після перерви, задля чого навіть одразу пішов до атаки, оточивши чужий штрафний майданчик. Проте створити якісних шансів господарі поля так і не зуміли, і вже незабаром Поттер вирішив залучити до гри Мудрика, що на певний час змінило хід зустрічі на користь його команди. Михайло був просто на порядок швидшим за своїх суперників, але проблема полягала ще й у тому, що його партнери були також помітно повільними.

Український нападник створював гольові нагоди для партнерів, і навіть міг забивати самостійно на 55 хвилині, але поцілив повз ближню стійку з лівого кута воротарського. Одноклубники також намагались йому допомагати, зокрема один тільки Зієш віддав дві непогані подачі з правого флангу на дальню стійку, жодна з яких так і не мала належного завершення.

Проте згодом Мудрик банально втомився від обсягу роботи, проте ще до цього встиг своїми діями зумовити попередження та подальшу заміну для досвідченого Мілнера, що також можна вважати маленьким здобутком. На загальному тлі Михайло був справжньою зіркою матчу, проте в сузір’ї цієї зустрічі для нього майже не було належного простору.

Наступний матч «Ліверпуль» зіграє на виїзді проти «Вулверхемптона», а лондонський «Челсі» прийматиме домашнє дербі проти «Фулхема».

Англійська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Ліверпуль» – «Челсі» - 0:0

Байцетич, 34, Мілнер, 66, Джонс, 90 – Чалоба, 80

«Ліверпуль»: Аліссон – Е. Робертсон, Гомес, Конате, Мілнер (Александер-Арнольд, 72) – Байцетич (Фабіньо, 82), Алькантара, Кейта (Нуньєс, 62) – Гакпо (Гендерсон, 82), Салах, Елліотт (Джонс, 82).

«Челсі»: Аррісабалага – Голл (Мудрик, 55), Бадьяшиль, Сілва, Чалоба (Аспілікуета, 81) – Жоржиньйо, Галлагер – Кукурелья, Маунт (Чуквуемека, 81), Зієш – Гаверц (Обамеянг, 81).

Арбітр: Майкл Олівер (Ашингтон, Англія).

Стадіон: «Енфілд» (Ліверпуль, Англія).

Удари (у площину): 15 (3) – 11 (2)
Кутові: 5 – 5
Офсайди: 5 – 1.

ЛІВЕРПУЛЬ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Оцініть матеріал
(255)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 45
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
newo
Як для першого матчу Мудрик зіграв дуже нормально. 
ss2000
Молодчинка , гри не зіпсував , з його виходом Челсі почав домінувати , трохи не вистачило . Так тримати !
bzzzzz
Та нифигасе Мудрик. Как бы 100млн это не мало было. Во всех моментах где он был с мячем сыграл божественно. Особенно поражает как он короткие пасы раздает и играет под прессингом, про скорость вопще молчу. Чувак реально далеко пойдет. 
AK.228
Мудрік посилив гру!! Молодець🇺🇦💪
Дужжжеее добре
romanchik.8409
Мудрик хорош! И забить мог и отдавал! Дебют очень даже!
Вова Чертрогатый
коментаторы дурныки... даже не заметили как он пяткой на фланге пас отдал филигранно.... стадион ахнул
Вова Чертрогатый
вот я только не понял почему он не прессинговал совсем, ходил много по полю....
Octopus
Только не перехвалите, сейчас по одному тайму начнется. Его борьба только началась и она должна проходить каждый день. Так все там устроено, никто не спочивает на прошлых заслугах и никто не будет на него работать. А так пока все как надо. Мудрик пока что молодец.
vitaha33
В нападі відіграв відмінно, 1 момент створив, 3 ключові паси які партнери запороли. А от в захисті жах, декілька разів залишав зону, не допрацьовувати. В Англії хоч ти Салах, хоч Холанд, ти маєш відпрацьовувати
avk2307
Та хорошо Мудрик отыграл. выиграл много единоборств, карточку на себе заработал, передачи опасные в штрафную выдавал . Единственное упустил Арнолда в защите и мог тот забить, но слава богу мимо ударил. 
dd22ff33
Отличный дебют получился! Не один раз Миша обострял игру в атаке. Умел бы только Чебурека на ногах держаться... Ну и конечно сам Мудрик мог забить, но пробил мимо. Но думаю в будущем он будет только прогрессировать.) 
Умник
Мишка молодец
pol-55
Хороший дебют,але в тих пасах в штрафний міг би хоч раз сам пробити,розумію що хоче показатись *нежадним*,гра на команду і т.д.,але в подальшому потрібно грати й на себе,як це роблять гравці в усіх командах т.я.Конкуренція! не спить.
Taykitanin
Мудрик молодець, але тренер Челсі занадто низько його посадив на фланзі, хоче нового Зінченка з нього зробити? 
arrow1418
Я скажу більше він готовий грати в основі і я думаю що наступний матч він почне зі старту ! Удачи , друг 
arrow1418
молодець Мудрика  ,як він ставиться до футбола, до роботи його праця дає результат ,в нього кумир Роналду і він реально як він дуже працьовитий завжди в тринажері ! Я не переживаю за нього , він по любому буде зіркою! 
DmitrySviridon
Мудрик при помощи разума может использовать иннервацию и придавать себе суперсилы.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил