Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 21 сiчня 2023, 18:50
1683
0

Вадим ШАХРАЙЧУК: «Найкращий матч Дьяченка та крокодилячі сльози Чехії»

Наставник студентської збірної України підбив підсумок виступу на Універсіаді в США

| Оновлено 21 сiчня 2023, 18:50
1683
0
Вадим ШАХРАЙЧУК: «Найкращий матч Дьяченка та крокодилячі сльози Чехії»

Студентська збірна України (U25) не змогла пробитися до медального раунду зимової Універсіади, але залишила сприятливе враження своїм виступом у штаті Нью-Йорк.

«Якщо аналізувати наш виступ по гарячих слідах, вважаю, студентська збірна України задовільно виступила на Універсіаді, - коментує підсумкову третю сходинку у групі та шосте загальне місце на Всесвітніх зимових іграх головний тренер українців Вадим Шахрайчук. - Зізнатися, я мав побоювання щодо останньої зустрічі проти Чехії, чи зможе наша команда нав'язати боротьбу і конкуренцію дійсно сильній команді, яка в «одні ворота» декласувала Японію (5:1) і мала грати в плей-оф? Але наші хокеїсти впоралися з хвилюванням та якимось мандражем на початку, а потім і за допомогою воротаря Богдана Дьяченка, який зіграв, напевно, найкращий матч у сезоні, а може, й у кар'єрі, перемогли дуже міцну та вмотивовану Чехію. Не побоюсь сказати, що окрема перемога над Чехією дозволила Україні голосно заявити про себе на міжнародній арені! Не забувайте, що минулого року Федерацію хокею Чехії очолив новий амбітний президент Алоїз Гадамчик, який хоче перемагати на всіх фронтах, зокрема й на Універсіаді. У 2022 році їхня національна збірна виграла бронзові медалі ЧС-2022, а молодіжна збірна Чехії кілька тижнів тому дала бій канадцям у фіналі U20. Мріяли вони вийти до півфіналу та взяти медалі у Лейк-Плесіді, але ми їх не пустили туди. Чехи після гри буквально плакали на льоду та в роздягальні, бо втратили свій шанс фінішувати на другому місці у групі.

Взагалі, турне Канадою і потім Ігри на Універсіаді тренерський штаб розглядав як етап підготовки національної збірної до чемпіонату світу у квітні. У хокеїстів була гарна можливість показати себе на льоду… Загалом хороший турнір провів Гліб Кривошапкін, але до нього у нас завищені вимоги, бо він уміє і може грати сильніше. Наш капітан Вадим Мазур зіграв стабільно і потихеньку перетворюється на лідера, зробивши багато корисної роботи на льоду. Впевнено відіграв Універсіаду Ярослав Панченко, який після переведення до першої п'ятірки додав ланці більше агресії та могутності. Думаю, Панченко може занести виступи у США собі до активу. Так само, як і захисники Євген Ратушний та Андрій Григор'єв, хоча помилки мали місце. Непросто було вписатися в гру новачкові Артему Матейченку, але він зумів додати креативності за рахунок творчих ходів. Йому б ще додати у націленості на ворота! На жаль, є й такі гравці в нашій обоймі, хто не зміг проявити себе в ході цього тривалого виїзду, тому «відрізав» собі шляхи до збірної на найближчі сезон-два: це стосується не лише гри, а й ставлення до справи, готовності спортсмена до важливих ігор за головну команду країни".

Нагадаємо, що на Універсіаді-2023 збірна України у своїй групі програла Канаді (1:6), Латвії (2:3 Б) та Японії (2:4), але запам'яталася престижними перемогами над Швецією (12:2) та Чехією (3:1), фінішувавши в підгрупі із шести команд на третій позиції.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.