Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 21 сiчня 2023, 13:55
585
0

Артем ПРИМА: «Був засмучений програшем по дистанції»

Український біатлоніст – про виступ у спринті

| Оновлено 21 сiчня 2023, 13:55
585
0
Артем ПРИМА: «Був засмучений програшем по дистанції»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Прима

35-річний біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував 31 місце в спринті на шостому етапі Кубка світу в італійському Антгольці.

«Що стосується висоти - не сказав би, що вона мені дуже заважала. Після хвороби приїхав до Поклюки, там теж була висота. Потім з Антоном переїхали на маленький збір до Обертілліаху, там також були гори. Ми тільки на один день спустилися у Рупольдинг, пробігли естафету, і назад повернулися до Обертілліаха. І ось переїхали до Антгольца. Що стосується мене, то сказати, що сильно вплинули гори - вони мені не заважають. Трохи вище в Антгольці, ніж в Обертілліаху, але тим паче вже до цього були гори, тож питань до цього немає.

Самопочуття - можу одне сказати, що дійсно було важко, далеко від своїх якихось середніх чи добрих кондицій. Десь близько місяця у мене не було стартів, якщо не брати Рупольдинг, один старт естафети. Це така пауза велика для спортсмена. Якщо всі хлопці більше в обоймі, у них гонка одна за одною, два-три дні перерви і наступний етап, то ти вже вкотився і працюєш на максимумі, твій організм розуміє, що і як буде. А тут таке - тренувалися, готувалися до старту, звісно. Але тренування - це одне, а старт - зовсім інше. Треба ще пробігти 2-3-4 старти, щоб вибігти на якісь середні кондиції, і потім додавати, щоб виходити на якийсь пік форми.

Чемпіонат Європи допоможе вийти на пік форми перед чемпіонатом світу? Ну так, але я сподіваюся, що й Антгольц допоможе, я тут хочу бігти всі старти. І після трьох стартів я маю почуватися набагато ліпше, ніж перед першим. І потім вже побачимо, як буде на Європі. Там теж велика програма, треба виступати, один з головних стартів сезону - чемпіонат Європи та чемпіонат світу, тому будемо готуватися. Тому зараз фокус на ці змагання і будемо намагатися показувати результати. Сподіваюся, що на Європі вже підійду в якомусь середньому становищі і вже там потроху будем намагатися додавати.

Результат у спринті? Я був засмучений програшем по дистанції. Він великий, але те, що я відчував по дистанції - був важким, не таким різким, затягнуті були рухи на лижах. Тобто я відчував, що не буде жодного гарного результату. Біг та терпів до кінця, але скільки років у спорті - розумів, у яких кондиціях знаходжуся наразі. Був розчарований таким програшем, але після такої перерви 31-е місце з одним промахом - більш-менш середній результат. Був би 0 - можна було б боротися за якесь 22-е місце, треба дивитися роздруківку. Але в принципі в горах, я знаю, як і всі інші спортсмени та тренери, що тут дуже важко стріляти стоячи - саме в Антгольці. Тут специфічний підхід до вогневого рубежу з підйому. І зважаючи, що спринт, з одним колом штрафу, можу бути задоволений. Далі персьют, буду налаштовуватися, треба робити кроки вперед», - сказав Прима.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.