Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 20 сiчня 2023, 21:39
780
0

Євген АЛІПОВ: «Велика кількість легіонерок – це плюс для збірної України»

Головний тренер жіночої збірної України з хокею прокоментував склад команди

| Оновлено 20 сiчня 2023, 21:39
780
0
Євген АЛІПОВ: «Велика кількість легіонерок – це плюс для збірної України»
ФХУ. Євген Аліпов керує тренувальним процесом

Жіноча збірна України з хокею готується до першого міжнародного турніру за останні 13 місяців та днями оголосила склад. Починаючи з 6 лютого наші дівчата вирушать на базу до естонського Кохтла-Ярве, де проведуть навчально-тренувальний збір та зіграють проти своїх майбутніх суперників з чемпіонату світу – збірних Естонії та Литви.

«В Естонію ми викликали чи не оптимальний склад, який розраховуємо побачити на чемпіонаті світу у квітні, – коментує свій вибір прес-службі ФХУ головний тренер українців Євген Аліпов. – Сподіваємось, до весни нас посилять Марія Громова, Крістіна Загрекова, Діана Ковтун та Валерія Манчак, які на цей збір не приїдуть із різних причин.

Дуже добре, що ми матимемо можливість подивитися у справі не лише своїх дівчат, а й суперників з ЧС-2023 – Естонію та Литву. З цими командами ми зустрічалися у грудні 2021 року в товариських матчах та турнірі, тому маємо уявлення про їхню силу. Шкода тільки, що не підтвердила участь у турнірі команда Латвії, рівень якої значно вищий.

Щодо моїх очікувань, то на турнірі в Кохтла-Ярві розраховую побачити прогрес нашої команди, оскільки переважна більшість дівчат через війну виїхали за кордон, де здобули постійну ігрову практику в європейських чемпіонатах».

Нагадаємо, що суперниками збірної України на ЧС-2023 у дивізіоні 3А (Брашов, 3-9 квітня) будуть команди Литви, Румунії, Естонії, Гонконгу та Болгарії.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.