Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 16 сiчня 2023, 22:06
1476
0

Не програти. Українець поділився планом на гру з екс-десятою ракеткою світу

Олексій Крутих – про майбутній матч із Дієго Шварцманом

| Оновлено 16 сiчня 2023, 22:06
1476
0
Не програти. Українець поділився планом на гру з екс-десятою ракеткою світу
Instagram. Олексій Крутих

Український тенісист Олексій Крутих поділився думками перед грою з екс-десятою ракеткою рейтингу АТР Дієго Шварцманом з Аргентини:

«Я дуже радий, що мені вдалося за за рік піднятися до турнірів такого рівня і зараз потрібно постаратися якнайдовше тут затриматися. Тут все по-іншому, організація на дуже високому рівні. І після цього хочеться грати на таких турнірах якнайбільше.

Акліматизуватися в Австралії спочатку було досить важко, але мені пощастило, що я приїхав заздалегідь. Я зіграв челенджер у Канберрі і мені це пішло на користь. Я дуже багато там тренувався, зіграв пару матчів і мені здається, що це трохи допомогло акліматизуватися вже до Мельбурна. Хоча, маю сказати, що все одно, тут зовсім інші умови, ніж на турнірах у Європі. Дуже спекотно, дуже висока вологість. Одного дня, коли я тренувався, було 37°. Тож ще треба звикати.

У кваліфікації всі матчі були досить важкими, бо розумієш, що граєш проти дуже сильних суперників. Тут усі гравці топ-200, тож кожен матч у відборі був непростим. Звичайно, все ж таки мені здається, найскладнішим був фінал, бо я розумів, що якщо я виграю, то проходжу в основу, а це було вже щось неймовірне для мене. Так що коли я програв перший сет, але потім зумів взяти другий і третій, то мабуть так, це був найемоційніше важкий матч.


Instagram. Олексій Крутих

Мене запросили на захід Tennis Play For Peace на підтримку України і, безумовно, було дуже приємно перебувати на івенті такого рівня, з такими гравцями, особливо на арені Рода Лейвера, де знаходилося 15,000 осіб на той момент. Це було щось неймовірне. Наприкінці я подякував директору турніру за те, що запросив мене і взагалі що організував таку подію на підтримку України та українських біженців. Це був по-справжньому незабутній вечір.

Дуже сильно там мене здивував Рафа. Мені здається, я не очікував, що він настільки відкритий, настільки привітний чоловік. Незважаючи на те, що він такий великий спортсмен, він залишається дуже відкритою людиною. Це мене насправді здивувало.

Щодо жеребкування, то я особливо не дивився, з ким можна було грати було перші кола. Я побачив, що граю проти Шварцмана, і все. Мені цього було достатньо. Насправді, мені було все одно, з ким грати, головне вийти і показати хороший теніс.

План на гру зі Шварцманом – не програти. А там уже як вийде. Я постійно телефонував своєму тренеру, який мені допомагає. Думаю, вже ближче до матчу з ним зателефоную і думатимемо, як грати проти Дієго.

Мені всі розповідали, що Australian Open – це найкращий турнір із організації серед усіх Шоломів. Ну що ж, поки що, справді можу сказати, що я ще не перебував на кращому турнірі і з організації і взагалі в усіх відношеннях. Вже з усіма українськими гравцями тут перетнулися. З деякими я не був знайомий раніше, тому було приємно познайомитися. Сподіваюся, всі вони покажуть тут хороший теніс і затримаються на цьому турнірі».

Зазначимо, що Крутих вийде на корт 17 січня у першому раунді Australian Open 2023 проти Дієго Швармана вже скоро, 17 січня, приблизно о 02:00 за Києвом. Це буде перша поява Олексія в основі турніру Grand Slam.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.