Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 17 сiчня 2023, 06:02
3335
0

Універсіада-2023. Хокей. Україна – фаворит у матчі зі Швецією

В останнє на Універсіаді українці перемагали саме шведів

| Оновлено 17 сiчня 2023, 06:02
3335
0
Універсіада-2023. Хокей. Україна – фаворит у матчі зі Швецією
Фейсбук. Студентська збірна України

Найближчої ночі, 17 січня, о 03:00 за київським часом у Лейк-Плесіді студентська збірна України зіграє третій матч у рамках Всесвітньої зимової Універсіади проти збірної Швеції.

Трансляція

Українці програли обидва стартових матчі Універсіади – 1:6 канадцям і 2:3 ОТ латвійцям. Особливо дошкульною є поразка балтійцям, адже більшу частину ігрового часу наші хокеїсти домінували (статистика кидків по воротах – 47:22), частіше грали в більшості (16 штрафних хвилин проти 22-х у суперників), але не змогли матеріалізувати перевагу.

Тепер – зустріч проти студентів зі Швеції, які стартових два поєдинки програли безнадійно: 2:10 – Канаді, 2:7 – Чехії. Попри те, що Швеція – одна з провідних хокейних держав, такі результати дивувати не повинні. Як зазвичай, «Тре крунор» привезли на Універсіаду команду, створену з гравців третього-четвертого дивізіонів внутрішнього чемпіонату і представників студентських команд США. Виняток – 23-річні оборонець Вільям Андерссон і нападник Філіп Нільссон, який представляють клуб другого дивізіону Швеції «Гальстагаммарс».

Ось за кого виступають автори чотирьох голів шведів у Лейк-Плесіді:

Оборонець Том Скьольд – Університет штату Вестфілд, США (NCAA III)

Нападник Адріан Ларссон – «Make Believes», Швеція (D4)

Нападник Фабіан Ґранквіст – «Індіана Теч», США (ACHA)

Нападник Фредрік Неес – «Make Believes», Швеція (D4)

Тренує збірну Швеції 27-річний фахівець Юган Клінґ, який сам донедавна виступав у NCAA і є чинним хокеїстом клубу «Саґелторпс» із шведської HockeyEttan.

Зауважимо, що раніше крізь систему шведського хокею в юні роки пройшли два хокеїсти студентської збірної України – нападники Богдан Ступак і Михайло Чіканцев. Богдан доріс до дебюту за клуб другого дивізіону «Ґресторпс», Михайло виступав у HockeyEttan за «Калікс».

Цікаво, що саме перемогою над шведами завершилася участь українських хокеїстів на останній понині Універсіаді в італійському Трентіно-2013. Там наші хокеїсти під керівництвом Сергія Лубніна фінішували дев’ятими, посівши це місце саме в боротьбі зі шведами. В тій зустрічі наші хокеїсти завдяки шайбам Віталія Кириченка і Євгена Секірка вели 2:0, дозволили суперникам відігратися, потім завдяки влучним кидкам Дмитра Дем’янюка, Сергія Бабинця і Дмитра Ісаєнка за сім хвилин до завершення основного часу вели 5:2, але примудрилися розгубити перевагу, отримавши за півтори хвилини до сирени п’яту шайбу під час гри в більшості. Врешті, все завершилося овертаймом і переможним голом капітана команди Володимира Алексюка.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.