Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:17
27622
10

Ефект Зінченка. Арсенал нарешті обіграв Тоттенхем у гостьовому дербі

Команда Мікеля Артети втримала перевагу, яку здобула в першому таймі

| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:17
27622
10
Ефект Зінченка. Арсенал нарешті обіграв Тоттенхем у гостьовому дербі
Getty Images/Global Images Ukraine

194 історичних протистояння в межах одного з районів столиці Великої Британії та відсутність перемог на полі принципових суперників із 2015 року – для чинного лідера турнірної таблиці англійської Прем’єр-ліги, лондонського «Арсенала», зустріч проти «Тоттенхема» рамках 20 туру національної першості обіцяла стати дійсно особливою. Як і, у цілому, цей вікенд англійського футболу, який виявився наповненим усілякими дербі англійських клубів. Міг би за грою на домашній арені «шпор» спостерігати й український нападник Михайло Мудрик, проте його багатомільйонний трансфер усе ж таки дістався іншій заможній лондонській команді – «Челсі».

Із наявністю вдалих перемовин, чи без них, але гостям усе одно б довелось протистояти непоступливому супернику в його лігві без потенційного підписання. «Арсенал» вийшов на поле в звичній сполуці футболістів, де інший українець, Олександр Зінченко, відігравав чималу роль на лівому фланзі захисту. А оскільки «каноніри» перебували в банально кращому тонусі за суперників, то й не дивно, що на пропозицію грати «першим номером» від команди Конте вони дали схвальну відповідь.

«Тоттенхем» сподівався, що зуміє втримати тиск із боку суперників, а потім звичним чином почне виходити з глибокої оборони разючими контратаками. І якщо план господарів справді був таким, то він зазнав прикрої невдачі вже на етапі виконання. «Шпори» банально розсипались під час переходу наступів опонентів із флангів до центральної зони, через що вже на 14 хвилині були змушені діставати м’яч із сітки власних воріт.

Уго Льорісу тоді дійсно дуже не пощастило з рикошетом від власного захисника під час прострілу Саки з правого краю атаки, бо навіть ледь помітний дотик змусив досвідченого воротаря зрізати м’яч у власні ворота. «Арсенал» на свою вдалу спробу наступу зреагував пришвидшенням створення додаткових моментів, і тому ми вже незабаром побачили кілька непоганих спроб дальніх ударів. Зокрема – від Мартіна Едегора, який на 36 хвилині з центральної зони прицільно влучив у правий нижній кут.

Не можна було сказати, що тактика Конте взагалі не працювала, адже його команда отримала свої два моменти на чужій половині поля, коли Сону та Кейну з близької відстані біля правого кута воротарського не вдалось переграти Рамсдейла. Після перерви подібне виконання з боку господарів було б не сприйнято місцевою публікою, тож «шпори» почали грати більш інтенсивно на чужій половині.

Ось тільки воротар «Арсенала» на той момент уже встиг піймати кураж у рамці воріт, тож відверто врятував свою команду від проблем під час ударів від того-таки Кейна та Сессеньйона на початку другої половини гри. Шкода, але розбігтись команді Конте так і не дали належним чином під час наступних відтинків ігрового часу другої половини. Гості не виглядали аж надто надійно, але все ж таки не дозволяли опонентам отримувати забагато простору на власній половині.

У наступному турі «Тоттенхем» гратиме проти «Манчестер Сіті» на виїзді, тоді як «Арсенал» прийматиме іншу команду з цього міста – «Манчестер Юнайтед».

Англійська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Тоттенхем» – «Арсенал» - 0:2

Льоріс, 15 (авт.), Едегор, 36

Мартінеллі, 70, Габріель, 90+1 – Ромеро, 35, Сессеньйон, 45+1, Сарр, 54, Ленгле, 73

«Тоттенхем»: Льоріс – Ленгле (Девіс, 89), Даєр, Ромеро – Сессеньйон (Перішич, 76), Гейб’єрг, Сарр (Біссума, 75), Доерті (Рішарлісон, 71) – Сон, Кулушевські (Хіль, 88) – Кейн.

«Арсенал»: Рамсдейл – Зінченко (Томіясу, 85), Габріель, Саліба, Б. Вайт – Джака, Партей – Мартінеллі (Тірні, 79), Едегор (Сміт-Роу, 90+4), Сака – Нкетіа (Вієйра, 90+4).

Арбітр: Крейг Поусон (Ротерем, Англія).

Стадіон: «Тоттенгем Готспур Стедіум» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 17 (7) – 14 (5)
Кутові: 4 – 3
Офсайди: 1 – 2.

ТОТТЕНХЕМ - АРСЕНАЛ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Оцініть матеріал
(307)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 13
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavlo Chopa
Взагалі то по рівній грі Уго сьогодні провалив свою роботу(мабуть відчуває роки бо пішов зб.Франції),а воротарь Арсенала свою роботу виконав.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил