Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 16 сiчня 2023, 03:37
2251
0

Марта Костюк – Аманда Анісімова. Прогноз та анонс на матч Australian Open

Українська тенісистка стартує в основі першого мейджора в новому році

| Оновлено 16 сiчня 2023, 03:37
2251
0
Марта Костюк – Аманда Анісімова. Прогноз та анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

У понеділок, 16 січня, відбудеться матч 1/64 фіналу Australian Open 2023 між Мартою Костюк (Україна, WTA 57) та Амандою Анісімовою (США, WTA 29). Поєдинок пройде на корті №7 першим запуском. Орієнтовний початок матчу – 02:00 за Києвом.

Марта Костюк

Костюк є чемпіонкою юніорського турніру серії Grand Slam Australian Open 2017. На дорослому рівні найкращим результатом Марти на АO є третій раунд. У українки немає трофеїв на рівні WTA, але є три титули ITF. Новий сезон 2023 року Костюк розпочала досить непогано. Марта пройшла кваліфікацію на першому турнірі серії WTA 500 в Аделаїді, а в основі обіграла місцеву тенісистку Джеймі Форліс та чемпіонку Вімблдону 2022 року Єлену Рибакіну з Казахстану. У чвертьфіналі змагань українка гідно зіграла з другою ракеткою світу Онс Жабер, програвши 6:7 (5:7), 5:7. Потім Марта зіграла в першому раунді відбору до другого такого ж турніру в Аделаїді, але поступилася Шелбі Роджерс у двох сетах. В останньому матчі у Марти мало що виходило, далася взнаки втома і бажання підійти до AO в хорошій фізичній формі. У міжсезоння Костюк непогано попрацювала над першою подачею та своєю головною зброєю – форхендом. За всі 6 матчів у новому сезоні Костюк вигравала 60%+ очок на першому м'ячі.

Аманда Анісімова


Twitter. Аманда Анісімова

Анісімова має російське коріння – її батьки родом з росії, але сама Аманда народилася в США. Найвищою позицією американки є 21-й рядок у рейтингу WTA. На рахунку Аманди 2 титули WTA та один трофей на турнірах ITF. Її найкращим результатом на АО у кар'єрі є 4-й раунд у 2019 та 2022 роках, а на турнірах Grand Slam – півфінал Ролан Гаррос у 2019 році. Анісімова також є екс-другою ракеткою світу по юніорах та брала юніорський US Open у 2017 році. У новому сезоні у 21-річної американки не найстабільніші результати – 3 поразки та 2 перемоги. Аманда має американську школу тенісу, вона з дитинства тренувалася на харді. Слаба ланка Аманди, як і в багатьох представників жіночого Туру – друга подача.

Особисті зустрічі

Тенісистки зустрічалися між собою у 2019 році у кваліфікації до ґрунтового турніру серії WTA 1000 у Мадриді. Тоді перемогу у трьох сетах з рахунком 6:0, 2:6, 6:0 здобула Марта за 1 годину та 11 хвилин. На рівні юніорів дівчата не зустрічалися.

Прогноз

Марта почала частіше виходити до сітки та намагатися тиснути суперниць. Українка явно покращила гру у сітки, і це дає свої результати. Навіть Онс Жабер лише кілька разів змогла пробити Костюк біля тросу. Проти менш досвідченої Анісімової це може спрацювати. Характеру Марті завжди було не позичати, проте важливо вчасно увійти в гру і не опустити руки у складному відрізку гри, а навпаки, спробувати щось нове та здивувати суперницю. Ми вважаємо, що у Костюк все ж таки більше шансів перемогти у матчі – перемога Костюк з коефіцієнтом 1.98.

Parimatch
  • 1.98
  • 1.83
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.96
  • 1.85
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. В adidas показали форму, в якій Світоліна зіграє на Ролан Гаррос
Теніс | 24 квітня 2024, 11:20 2
ФОТО. В adidas показали форму, в якій Світоліна зіграє на Ролан Гаррос

Еліна захищатиме минулорічний чвертьфінал

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.