Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 вересня 2023, 13:17
2523
0

Юбенк мав провести історичний бій, а зустрінеться зі Смітом

Ліам – хороший опонент перед поєдинком із Геннадієм Головкіним

| Оновлено 03 вересня 2023, 13:17
2523
0
Юбенк мав провести історичний бій, а зустрінеться зі Смітом
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Юбенк

Кріс Юбенк (32-2, 23 КО) все ж отримав суперника. Замість Конора Бенна, з яким він мав зустрітись наприкінці 2022 року, Кріс відбоксує проти Ліама Сміта (32-3-1, 19 КО) Точно не такий голосний суперник, як попередній. Але від цього точно не гірший.

Кріс починає рік хорошим боєм, але націлюється на титульні протистояння. У тому числі, проти Геннадія Головкіна, за яким він ганяється вже який рік поспіль.

Юбенк мав боксувати проти Бенна. Але Конор сам зруйнував потенційний мегафайт

Про поєдинок Кріса Юбенка-молодшого проти Конора Бенна у США практично не говорили. Взагалі, для світу це протистояння точно не було одним з головних у році – в Україні про нього також майже не чули. І це недивно, бо Юбенк – Бенн – це справді британське протистояння, яке б зібрало там стадіон, а весь інший світ цікавив би хіба результат.
Все через те, що бій розкручений протистоянням батьків. Юбенк-старший та Найджел Бенн бились двічі. У 1990-му Юбенк пройшов через надскладне випробування, але все ж зміг перемогти та нокаутувати опонента у дев’ятому раунді. За три роки вони зустрілись повторно – на арені «Олд Траффорд» у Манчестері. Фанати забили футбольний стадіон, а поєдинок закінчився нічиєю. При цьому, Юбенк – Бенн вважається справжньою класикою британського боксу, тож і зустріч їхніх синів інтригувала Велику Британію.

Поєдинок складався так собі від початку. Конор Бенн від природи менший за Кріса Юбенка-молодшого, тож йому доводилось набирати вагу. При цьому, проти скидання ваги сином для потенційного улагодження можливих конфліктів був сам Кріс-старший. Він пояснював це тим, що вже одного сина втратив – брат Кріса-молодшого загинув - і не збирається втрачати останнього через ігри з вагою.

Але у підсумку все вирішив Бенн. Конор – яскравий боксер, але питання щодо допінгу до нього є не один рік. Він постійно конфліктує з організаціями, що перевіряють на допінг, відмовлявся проходити тести WADA, а у підсумку все одно попався на допінгу. І нехай наступні після проби А перевірки показали, що Бенн чистий, хто вже йому повірить? Тепер його вважатимуть допінгістом до кінця життя, як би він не намагався відмитись та відчиститись.

При цьому всьому не було ясно, чи поєдинок скасують. Допінг був знайдений практично прямо перед зустріччю, тож організатори вагались. Але все ж вирішили скасувати протистояння і окремо вирішувати, що далі робити з Бенном.

Тепер Кріс Юбенк-молодший зустрінеться з Ліамом Смітом. Габаритним суперником, який переживає чи не найкращий період кар’єри. У Ліама три поразки в кар’єрі. Вперше він програв Саулю Альваресу ще у 2016 році. Тоді Сміт взагалі не витримав стилю та швидкостей, які запропонував мексиканець. Канело переміг нокаутом у дев’ятому раунді. Друга поразка – від Хайме Мунгії. Знову мексиканець, але поразка вже рішенням суддів у 2018 році. І третя – у поєдинку проти Магомеда Курбанова. Загалом, Ліам програвав тричі: двічі бійцям без поразок і один раз Канело, який мав лише поразку від Мейвезера.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Юбенк та Ліам Сміт (праворуч)

Чи робить це Сміта потужним боксером? Навряд чи. Непоганим, міцним, конкурентним – так. Але потужним – ні. Проте, зараз чудовий час для британця. Ліам не програє рік, а з моменту останньої поразки побив трьох опонентів: Ентоні Фаулера, Джессі Варгаса та Хассана Мвакіньйо.

Це точно не більш гучний за Бенна суперник. Гарантовано не такий, з яким можна зібрати цілий стадіон. Але Юбенку доведеться потрудитись, якщо після Сміта він серйозно збирається йти за титулами.

Хто фаворит?

Доволі конкурентне протистояння і теоретично на папері, і на котируваннях букмекерів. На Кріса Юбенка-молодшого можна поставити з коефіцієнтом 1.40. На Ліама Сміта дають близько 2.50-2.75. Кріс – фаворит, але без особливих відривів.

Юбенк - справді різносторонній та цікавий боксер. Він може вдарити, а може перебоксувати опонентів. Розумно затягує тих під помилки та працює комбінаційно. Але, якщо не виходить, опрацьовує дистанційно без ризиків завдяки швидкості та таймінгу.

Його опонент – інший. Ліам любить попрацювати від блоку, але першим номером. Має непоганий джеб та постійний пресинг суперника. Працює від захисту. Підтискає, дає промахнутись і вже тоді б’є під різними кутами.

Виділити чийсь удар важко. З одного боку, Юбенк сам по собі більш динамічний боксер. З іншого, Сміт вміє закривати у кутах та гатити з обох рук. Це підтверджує і близький відсоток дострокових перемог. У Ліама він 52.78%, а у Кріса – 67.65%.

Стилістично хороше протистояння: швидкий контрпанчер проти повільнішого фаната пресингу та роботи попереду. Мають бути моменти і у першого, і у другого, але шансів більше у більш швидкого та динамічного Юбенка. Не історична битва проти Бенна, але теж нормально.

При цьому, треба не просто перемагати Сміта, а робити це яскраво та весело. Адже мета, яку ставить перед собою Кріс, вимагає мати багаж фанатів за собою. Головна мета – поєдинок проти Геннадія Головкіна. Британець хоче зустрічі з казахом вже не перший рік, і колись він її має отримати.
Або ж не отримає – Головкін і зараз не згадує Юбенка у якості потенційних суперників. Але Геннадію вже більше 40 років і в один момент може прийти час, коли обирати не доведеться. А зараз є можливість і захистити титул, і відбоксувати у Великій Британії, де на нього гарантовано збереться багато людей.

Тож Крісу треба перемагати яскраво та гарантувати Головкіну великий гонорар, за яким варто було б їхати та ризикувати у 40+ років титулом у поєдинку проти 33-річного швидкого візаві.

Поєдинок Кріс Юбенк – Ліам Сміт відбудеться 21 січня у Манчестері.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.