Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 сiчня 2023, 03:24
1611
0

МЕРКУШИНА: «Відчула себе трохи хворою, наче осіння застуда»

Українська біатлоністка розповіла про свою хворобу перед стартом етапу КС

| Оновлено 13 сiчня 2023, 03:24
1611
0
МЕРКУШИНА: «Відчула себе трохи хворою, наче осіння застуда»
Getty Images/Global Images Ukraine. Анастасія Меркушина

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина розповіла про свою хворобу, отриману перед стартом етапу Кубка світу в німецькому Рупольдингу:

«На жаль, в день переїзду з Поклюки в Рупольдингу відчула себе трохи хворою, ніби осіння застуда. Був дощ на одиночній змішаній естафеті, та й взагалі погода така досить мокра, осіння, а не зимова. Не знаю, можливо, я якийсь вірус або застуду трохи підчепила: трохи боліло горло, нежить. Якщо для звичайної людини – це нормальний осінній стан, то для спортсмена – це досить неприємна ситуація.

Слава Богу, не було температури, була можливість вийти на старт, але звичайно я дуже сильно береглася, особливо на перших колах. Уже наприкінці намагалася розбігтися, тому що є свої ігри – очки в залік особистий, командний. Але, звичайно, приціл завжди на естафету має бути, тому я бігла, щоб набрати якісь очки, але залишити більше сил на естафету. Чи буду точно бігти естафету? Звісно, можуть бути зміни, це моє бачення. На даний момент, у нас більше спортсменок хворі, тож обирати нема з кого особливо.

Не можу зрозуміти, чому настільки низький імунітет. Можливо, через постійний стрес, в якому ми перебували, як і всі люди в Україні. Або якісь такі фактори. Звичайно, один з найкращих спортивних лікарів світу в нас у команді працює, але передбачити усе неможливо.

Дуже важко спортсменам лікуватися, бо з того що дозволено – не дуже великий вибір. Деякі речі доводиться замінювати на вітамін С. Це не є дуже великою проблемою. От, наприклад, мої проблеми з колінами виліковуються дуже швидко, але, на жаль, ці препарати заборонені через вміст стероїдних протизапальних речовин.

Тому я коли хворію, то мучаюся, але, звичайно, через такі речі не збираюся навіть подаватися на терапевтичне виключення, бо це досить тривала процедура. Є протокол лікування звичайними препаратами, але такі речі мають свої побічні ефекти. Так і виходить: у кого спина, у кого коліно – лікуємо одне, виходить інше. Це нормальний спортивний момент.

Ця зима – вона навіть не зима. Коли холодно, ти можеш щось робити, а от коли мокро – ти намокаєш, і вітер, і все. Навіть якщо ти не захворів, це все одно удар по імунній системі, тут нічого не вдієш. Це такі речі, на які ніхто не може вплинути».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.