Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок англійської ліги
|
933
4

Саутгемптон – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на гру Кубку англійської ліги

Невгамовний трофейний голод Гвардіоли підштовхує команду до нових успіхів

Саутгемптон – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на гру Кубку англійської ліги
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 11 січня, у Саутгемптоні на стадіоні «Сент-Меріс» відбудеться чвертьфінальний матч Кубка англійської ліги з футболу, в якому зіграють «Саутгемптон» та «Манчестер Сіті». Стартовий свисток рефері Пітера Бенкса прозвучить о 22:00 за київським часом.

Саутгемптон


Чотири сезони очікування того, що команда під керівництвом австрійського фахівця Ральфа Хазенхюттля ось-ось вистрілить, залишились позаду, і на п'ятий рік співпраці з іноземним тренером керівники «Саутгемптона» зважилися на радикальні зміни на тренерському містку безпосередньо впродовж поточного сезону. І справді, куди можна падати ще нижче, якщо «святі» в чемпіонаті нині й так ідуть на останньому місці? Транзитом через іспанця Рубена Селлеса, управління основною командою дісталося валлійцю Натану Джонсу, у якого на 50 році життя весь досвід роботи на рівні Прем'єр-лізі полягає в асистентській та короткочасній перехідній діяльності у «Брайтоні» ще у 2013-16 роках.

Однак новий наставник уже влився в атмосферу колективу і, здається, його готові підтримати згори. Чи не стануть просто так давати новому головному тренеру порівняно скромні 20 млн євро на придбання молодого аргентинця Карлоса Алькараса та автора одного з найбільш ефектних голів чемпіонату світу-2022 у Катарі хорватського нападника Міслава Оршича? При цьому продавати «Саутгемптон» своїх виконавців зовсім не поспішає, хоча й часи команди зараз досить важкі. Одна з найгірших подій цієї зими для «святих» сталася буквально тиждень тому – вони програли відповідальний матч проти «Ноттінгем Форест» (0:1), і тепер саме «лісники» опинилися поза зоною вильоту, тоді як футболісти Джонса залишилися ні з чим. При цьому «Саутгемптон» зумів кількома днями раніше зробити перший крок у Кубку Англії, досить несподівано обігравши «Крістал Пелес» (2:1), що показує здатність команди боротися за краще майбутнє.

Манчестер Сіті


Однак шлях поточних аутсайдерів АПЛ, як здається ще з моменту жереба чвертьфіналу Кубка ліги, у цьому турнірі досить скоро має добігти кінця. Очевидно, що хороших варіантів у плані підбору суперників у найгіршої наразі команди чемпіонату фактично не могло бути, але отримати як опонентів чинних чемпіонів країни – це вже за межею. До того ж, перед «Сіті» цього сезону стоїть досить оптимістична задача не лише вкотре спробувати зібрати всі трофеї у своїх руках, а й повернути собі Кубок ліги після того, як минулого року чотирирічну гегемонію «містян» порушив «Ліверпуль».

Із потенційних конкурентів у битві за цю нагороду для команди Хосепа Гвардіоли, «Саутгемптон» є досить прийнятним опонентом, оскільки останній раз «святі» обігравали цього представника Манчестера ще у 2013 році, коли за них ще виступав нинішній лівий захисник «Манчестер Юнайтед» Люк Шоу. Уболівальники зі стажем можуть уявити, наскільки давно це було.

Із іншого боку, «Сіті», незважаючи на певні кадрові проблеми в обороні, зараз перебувають у чудовій формі, оскільки лише виняткова англійська команда може дозволити собі двічі обіграти лондонський «Челсі» всього за один тиждень. Завдяки цим результатам команда Гвардіоли зуміла просунутися у розіграші Кубка Англії та продовжити гонитву за «Арсеналом» в АПЛ, якій, як бачиться, і буде присвячена більша частина часу до початку матчів плей-оф Ліги чемпіонів УЄФА.

Орієнтовні склади


«Саутгемптон»: Базуну – Салісу, Чалета-Цар, Ліанко – Перро, Лавіа, Ворд-Прауз, Вокер-Пітерс – А. Армстронг, Едозі – Адамс.

«Манчестер Сіті»: Ортега – Аке, Аканжі, Стоунз, Льюїс – Гюндоган, Філіпс, де Брюйне – Гриліш, Альварес, Марез.

Не зіграють: Ларіос, Белла-Кочап, Волкотт, Лівраменто – Діаш, Менді.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутньому поєдинку гості переможуть з комфортною перевагою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Манчестер Сіті» (-1.5) коефіцієнтом 1.68 за лінією Parimatch.

11 січня, середа

«Саутгемптон» – «Манчестер Сіті»
Саутгемптон. «Сент-Меріс». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Setanta
Арбітр: Пітер Бенкс (Англія)
Прогноз Sport.ua – 0:3
Parimatch
  • 13.50
  • 6.90
  • 1.22
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Тут Святым  явно не светит.  Соглашусь со  Sport.ua
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил