Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 сiчня 2023, 04:04
1823
4

Зеленський позбавив українського громадянства Медведчука і ще 3 зрадників

Позбавлені громадянства також Тарас Козак, Андрій Деркач та Ренат Кузьмін

| Оновлено 11 сiчня 2023, 04:04
1823
4
Зеленський позбавив українського громадянства Медведчука і ще 3 зрадників
УП

Президент Володимир Зеленський позбавив громадянства України колабораціоністів та держзрадників Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна. Також у них планують забрати мандати народних депутатів.

Володимир Зеленський: «На підставі матеріалів, які були підготовлені СБУ та Державною міграційною службою, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равельевича та Медведчука Віктора Володимировича. Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то наші дії будуть відповідними».

Тарас Козак – нардеп ОПЗЖ, який втік до росії ще до початку війни, бо стосовно нього в Україні порушили кримінальну справу через держзраду. Він причетний до схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Віктор Медведчук – представник ОПЗЖ, який після початку повномасштабного вторгнення та поразки росіян на Київщині намагався залишити країну, але його затримали українські правоохоронці. У 2020 році Медведчук через Козака передав росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ. Держзрадника та кума путіна вдалося обміняти на 200 українських полонених. Цікаво, що за каденції Петра Порошенка Медведчук і сам займався питанням обміну з окупантами. Після обміну зрадника помітили в окупованому Криму разом із дружиною, яка напередодні вторгнення втекла до росії.

Андрій Деркач – екс-нардеп, за даними СБУ, керував в Україні агентурною мережею генштабу рф, яка мала допомагати ворогові захопити країну. Зараз він перебуває у розшуку. У США вважають, що Деркач понад 10 років був активним російським агентом і ще у 2020 році запровадили проти нього санкції.

Ренат Кузьмін – нардеп ОПЗЖ, якому також повідомили підозру у держзраді через публікацію у ЗМІ пропагандистських матеріалів. Раніше його підозрювали у відмиванні незаконно видобутого майна. До Ради-2019 депутат пробився після судового процесу. Нині Кузьміна розшукує ДБР.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 64
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nivavn
А скільки їх таких ще є у ВР, або просто засіли в Україні...
Old  Т
Well, но тогда вместе с Козаком по углю опять же торчит пан Порошенко.