Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 09 сiчня 2023, 02:57
1380
0

САНІТРА: «На етапі в Поклюці задоволений лише виступом Тищенка»

На етапі КС чоловіча збірна України з біатлону мала неоптимальний склад

| Оновлено 09 сiчня 2023, 02:57
1380
0
САНІТРА: «На етапі в Поклюці задоволений лише виступом Тищенка»
Суспільне Спорт. Юрай Санітра

У Поклюці закінчився перший етап Кубка світу з біатлону в 2023 році. На етапі в Поклюці чоловіча збірна України мала лише один фініш у заліковій зоні. Артем Тищенко, якого довикликали до складу через проблеми зі здоров'ям у Антона Дудченка та Віталія Мандзина, фінішував 30-м у спринті.

Загалом на етапі в Поклюці збірна України з біатлону мала неоптимальний склад. Крім Дудченка та Мандзина, участь в гонках не брали Дмитро Підручний, який продовжує відновлення після травми, а також Артем Прима, який не встиг відновитися після пошкодження.

Після закінчення етапу старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра оцінив виступ команди на першому етапі в 2023 році:

«Складна ситуація в нашій команді, через проблеми зі здоров'ям у лідерів. А ті, хто мають змогу показувати себе, не використовують свої можливості. Можу сказати, що в цьому Кубку задоволений лише виступом Артема Тищенка, який в спринті та в естафеті допоміг зробити хороший результат. Стосовно інших, то важко знайти позитив.

Впевнений, підтвердиться правило, що на першому старті після Нового року нам не вдається все так, як ми хотіли. Форма буде покращуватись до чемпіонату Європи, де ми матимемо Приму й Дудченка. А на чемпіонаті світу буде й Підручний.

На наступному етапі в Рупольдингу в індивідуальній гонці Артем та Антон не будуть брати участь. Вони переїжджають в Обертілліах, де готуватимуться. А якщо все буде гаразд, я дуже хочу, щоб вони стартували там [у Рупольдингу] в естафеті. Розраховую на Дудченка та Приму там.

Щоб побачити всіх кандидатів на чемпіонат Європи буду говорити з тренером команди Б Ігорем Ященком. Швидше за все в індивідуальній гонці в Рупольдингу буде стартувати і Денис Насико.

На мою думку, Антон Дудченко та Віталій Мандзин захворіли через те, що була перевантаження. Важка дорога на чемпіонат України, там погода не найкраща – дощ та вітер, а потім на Різдвяну гонку, де також були несприятливі погодні умови. Тому думаю, що ці хвороби з цим пов'язані. Тарас Лесюк перед тим захворів, але це не була важка хвороба, яка могла сильно вплинути на його стан.

Стан здоров'я Артема Прими? Він вирішував свої питання. Там була нескладна операція, а, як виявилося, ще COVID-19 підхопив перед Новим роком. Тому треба йому зараз обережно готуватися».

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ребров назвав стартовий склад збірної України на матч проти Словаччини
Футбол | 21 червня 2024, 14:46 89
Ребров назвав стартовий склад збірної України на матч проти Словаччини

21 червня о 16:00 у Дюсельдорфі пройде матч 2-го туру Євро-2024

Ребров пояснив, чому випустив Трубіна замість Луніна на матч Євро-2024
Футбол | 21 червня 2024, 19:57 3
Ребров пояснив, чому випустив Трубіна замість Луніна на матч Євро-2024

21 червня збірна України переграла команду Словаччини у 2-му турі групового етапу Євро-2024

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.