Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 08 сiчня 2023, 22:39
3671
1

Чемпіонат був лише розминкою. Манчестер Сіті розбив Челсі в Кубку Англії

Удруге за тиждень футболісти Грема Поттера програли команді Хосепа Гвардіоли

| Оновлено 08 сiчня 2023, 22:39
3671
1
Чемпіонат був лише розминкою. Манчестер Сіті розбив Челсі в Кубку Англії
Getty Images/Global Images Ukraine

На диво рідко вдається спостерігати таке явище в футболі, як послідовні матчі поміж двома командами в різних турнірах. Проте Англія з її безліччю змагань різного рівня та дивовижною історією та традиціями спокійно може надати таку можливість навіть за лічені дні нового року. Ось тільки лондонському «Челсі» від того аж ніяк не було тепліше на душі, бо саме команді Грема Поттера довелось спочатку приймати на власному полі чинних чемпіонів у рамках Прем’єр-ліги (0:1), а потім їхати до них у гості на матч 1/32 фіналу Кубку Англії.

Цікаво, що незадовго до початку чемпіонату світу-2022 в Катарі саме футболісти Хосепа Гвардіоли зупинили шлях «синіх» турнірною сіткою Кубка англійської ліги (0:2) вже на першому ж кроці. А в контексті звітного протистояння «пенсіонерів» просто накрила з головою хвиля різноманітних пошкоджень у гравців основного складу, тож появі одразу двох вихованців академії на флангах захисту не було потрібно дивуватись.

Флагманські позиції «Манчестер Сіті» ще до початку гри не викликали жодних сумнівів, а після оголошення стартових складів будь-які питання можна було відкинути через відсутність у них нагальної потреби. Залишалось лише дочекатись моменту, коли господарі поля спіймають захист суперників на помилці, однак тут також було варто відзначити гравців «Челсі», бо вони майже не залишали простору команді Гвардіоли на власній половині.

Довелось оминати захист суперників за допомогою футбольної магії, яку зголосився виконати Ріяд Марез у вигляді пострілу зі штрафного з правого флангу в ближню дев’ятку на 23 хвилині. Цей момент, разом із наступним безглуздим епізодом із грою рукою від Гаверца під час подачі кутового з лівого флангу до меж воротарського, створили для «Сіті» комфортну перевагу. Пенальті тоді реалізував Хуліан Альварес пострілом у лівий нижній кут, таким чином результативно повернувшись з тріумфального для його країни чемпіонату світу в Катарі.

І щоб уже не залишати справ на другий тайм, господарі ще до настання перерви відправили до воріт суперників третій м’яч, коли простріл від Вокера з правого флангу штрафного в дотик завершив Фоден на ближній стійці. Гвардіолі до того часу вже стало відверто нудно на лаві для запасних, тому його відсутність емоцій жодним чином не виокремлювалась на тлі Поттера, що перебував неподалік і вже змирився з долею власної команди в цій грі.

Керманич «Челсі» після перерви без жодного остраху долучив до гри новачка Давіда Фофана, оскільки ні він, ні решта гравців гостей, як показав плин часу, не мали впливу на перебіг подій на футбольному полі. «Сіті» обрав урівноважену тактику, і лише під кінець гри висловив бажання збільшити перевагу до загрозливого стану. Кулібалі на центральному вході до штрафного поклав на газон Фодена, а Марез оформив дубль пострілом під поперечину з пенальті.

Фінальний свисток арбітра Роберта Джонса з Честера відправив «Манчестер Сіті» до 1/16 фіналу Кубку Англії, тоді як для лондонського «Челсі» цей турнір добіг до кінця ще на першому кроці турнірної сітки.

Кубок Англії. 1/32 фіналу.

«Манчестер Сіті» – «Челсі» - 4:0

Марез, 23, 85 (пен.), Альварес, 30 (пен.), Фоден, 38

Родрі, 34, Б. Сілва, 70, Канселу, 87 – Галлагер, 62, Аспілікуета, 81

«Манчестер Сіті»: Ортега – Гомес (Канселу, 59), Лапорт, Аканджі, Вокер – Палмер, Родрі (Філліпс, 58), Б. Сілва (Льюїс, 86) – Фоден, Альварес, Марез.

«Челсі»: Аррісабалага – Голл, Кулібалі, Чалоба, Гамфріс – Галлагер, Ковачич (Д. Фофана, 46), Жоржиньйо (Аспілікуета, 63) – Гаверц (Закарія, 46), Маунт (Чуквуемека, 73), Зієш (Жиро-Гатчінсон, 63).

Арбітр: Роберт Джонс (Честер, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 9 (7) – 3 (1)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 1 – 0.

МАНЧЕСТЕР СІТІ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Події матчу

85’
ГОЛ ! З пенальті забив Ріяд Марез (Манчестер Сіті).
38’
ГОЛ ! М'яч забив Філ Фоден (Манчестер Сіті).
30’
ГОЛ ! З пенальті забив Хуліан Альварес (Манчестер Сіті).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Ріяд Марез (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил