Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 сiчня 2023, 02:50
5724
1

Джервонта розпочинає рік з розминки. Наступним буде бій проти Раяна Гарсії

Оглядач Sport.ua Лев Кравців анонсує бій Джервонта Девіс - Ектор Гарсія

| Оновлено 08 сiчня 2023, 02:50
5724
1
Джервонта розпочинає рік з розминки. Наступним буде бій проти Раяна Гарсії
Getty Images/Global Images Ukraine

Джервонта Девіс потенційно може стати одним з найгучніших бійців 2023 року. Минулий рік американець провів непогано, але не більше того. Наступний рік обіцяє стати запальним, якщо він увімкнеться у роботу так, як того обіцяв.

Наступний поєдинок – фінальний перед мегафайтом. Принаймні, так обіцяють бійці

Джервонта Девіс у 2022 році провів всього один бій. Зустріч із Роландо Ромеро була цікавою більше через те, як себе вів Роллі, ніж через якісь його боксерські скіли.

Безумовно, Ромеро – достатньо хороший боксер. Він великий, потужний. Він здебільшого нокаутовував суперників, а якщо не виходило, просто лупив їх з усієї сили так, що вони ламались під натиском. Але Джервонта – це наступний рівень.

Девіс провів хороші шість раундів. Міг більш впевнено перебоксувати суперника, бо переважав того і за таймінгом, і за швидкістю. Але сильно хотів нокаутувати того. І це вийшло. Удар прилетів звідти, звідки багато експертів і чекали.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс проти Роландо Ромеро (праворуч)

Далі американець здебільшого займався організаційною діяльністю. Розходився з командою Флойда Мейвезера Maywether Promotion, оголошував про це, але, як виявилось, не повноцінно. Флойд все ж сказав, що вони дають Джервонті багато свободи. Роби, що хочеш, фактично.

Наскільки це правда і як спрацює – покаже тільки час. Тому що сам Флойд розпочав отримувати свої найбільші гроші виключно після того, як пішов від Боба Арума. Чи повернеться йому його ж метод – побачимо. Поки що хлопці - фактично партнери. Але Джервонта робить те, що хоче, а хоче він бою проти Раяна Гарсії.

Можна як завгодно ставитися до цих бійців, але зберуть вони повну залу. Це масові зірки боксу. У них гігантська кількість підписників у соціальних мережах, вони молоді, вони нокаутери. Немає причин думати про провал цього поєдинку. Однозначно один з головних мегафайтів 2023 року.

Але це пізніше. Раніше – розминочні бої. Точніше, бій. Раян збирався зустрітись з кимось, але відмовився. Подав це, як небажання продавати фанатам які-небудь поєдинки – каже, що настав час мегафайтів. Джервонта посміявся – стверджує, що Гарсія банально лінується.

Девіс же не лінується. Вийде проти непереможеного 31-річного (старший за зірку на три роки) представника Домініканської Республіки Ектора Луїса Гарсії (16-0, 10 КО), який боксує з 2016 року. На фоні Джервонти зі своїм 27-0, 25 КО і кар’єрою на три роки довшою може виглядати свіжішим за опонента. Але це лише цифри, які не мають нічого спільного з реальністю.

Назвати Ектора Луїса цікавим боксером складно. Непоганий спортсмен. Справді завзятий, поки що не програвав. У рекорді немає гучних імен. Бив міцного Анвара Юнусова з Таджикістану у 2019 році. Після того боїв у Юнусова не було.

У 2022 році Гарсія провів два поєдинки. Останній на цей момент – проти Роджера Гутьєрреса. Перед цим ще побив габаритного та на той момент непереможеного Кріса Колберта. Непогані імена, але без особливого акценту.

Завдяки чому побив? Натиск, бажання, активність. Той же Колберт банально не потягнув ворк-рейту суперника. Тобто, Ектор Луїс просто перебоксував його кількісно. Ну і якісно, звісно, бо Кріс банально не встигав за випадами суперника.

Ще Гарсія приїздив у тренувальний табір Девіна Хейні перед Джозефом Діасом у 2021 році. Американець стверджує, що відправив домініканця додому після двох чи трьох тренувальних поєдинків, бо той не встигав. У Твіттері було відео частини одного з їхніх спарингів. Девін виглядав набагато швидшим, але сказати, щоб Ектор якось занадто сильно не встигав, точно не можна.

Хто фаворит?

Шанси домініканця оцінюються у букмекерів у 8.0, у той час, як американця – у 1.07. Ну, тобто, без шансів для Гарсії. Чи це розумно? Цілком. Чи можуть у Джервонти виникнути проблеми? Безумовно.


Але основою цих проблем можуть бути не тільки і не стільки навички суперника, як проблеми перед боєм. Мати дитини Девіса звинуватила його у домашньому насильстві, боксера забрали у відділок, але відпустили під заставу у 1000 доларів. А потім справа закрилась – дівчина заявила, що під час суперечки переборщила з емоціями і не мала подавати заяву.

Чи збило це темпи підготовки, чи психологічне налаштування – покаже тільки ринг. Але якщо дивитись суто на боксерські навички, буде, як завжди з Джервонтою – весело, але не дуже довго.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервоната Девіс

Незрозуміло, як сильно тримає удар Ектор Луїс. Але пропускає він нормально. В середньому кожен боксер бив його і влучав. Здебільшого, через стиль. Він лізе на суперника, дуже часто завалюється під час удару. Не сильно, але достатньо для такого боксера, як Девіс.

Чи нормальна це репетиція перед Раяном? Навряд. У Гарсії інший стиль ведення бою. Він схожий, але інший. Тобто, Раян теж габаритний, але ще більший. Теж любить працювати в атаці, але більш обережно. А ще – з більшої дистанції. Ектор же лізе на середню та ближню, що Раян робить дуже рідко.

При цьому, лізти ближче до Джервонти – так собі ідея. Менший за зростом та розмахом рук, він тільки того і чекає. Девісу потрібне місце для розгону удару, але воно сильно менше, ніж це ж місце у суперника. Нарватись там на влучання від американця найпростіше.

А те, що Гарсію ще ніхто не бив так, як Джервонта – факт. Тож, поєдинок цікавий тим, наскільки яскраво він закінчиться. І чи справді Раян і Девін домовляться. Тому що попри всі обіцянки та розмови, це все ще лише обіцянки та розмови.

Поєдинок Джервонта Девіс Ектор Гарсія відбудеться в ніч проти неділі, 8 січня, у Вашингтоні. В андеркарді поєдинку українець Карен Чухаджян проведе бій проти американця Джарона Енніса.

Parimatch
  • 1.06
  • 23.0
  • 8.5
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.07
  • 23.0
  • 8.5
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.06
  • 25.0
  • 8.5
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Не кажи гоп