Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 сiчня 2023, 22:54
12544
2

Українець Чухаджян неочікувано отримав топовий шанс

Його суперник Джарон Енніс – чемпіонського рівня

| Оновлено 07 сiчня 2023, 22:54
12544
2
Українець Чухаджян неочікувано отримав топовий шанс
Instagram. Карен Чухаджян

Карен Чухаджян (21-1, 11 КО) отримав великий поєдинок прямо на початок 2023 року. Джарон Енніс (29-0, 27 КО) – вкрай сильний американець фактично чемпіонського рівня. Чи потягне такого візаві український спортсмен – величезне питання.

Останнім часом Чухаджян боксував у Німеччині. Нічого не вказувало, що скоро буде величезний поєдинок

Кар’єра українця Карена Чухаджяна зараз має декілька етапів. Перший – стандартний, де він бився в Україні. Хороші, впевнені перемоги. Без особливостей. Карен програв вперше – Андрію Великовському, який тоді лише дебютував, а зараз тренується у В’ячеслава Сенченка – тренера Чухаджяна. Побив декількох непоганих спортсменів.

Другий, коли кар’єра потрохи пішла вгору. Там були титули – наприклад, інтернаціонального чемпіона. Там же – поєдинки у росії. Там він побив двох росіян: вікового Алєксєя Євченка та молодого Сергея Воробйова, який так багато обіцяв, що аж програв без шансів.

Третій – зараз. Зміна промоутерської компанії призвела до поєдинків у Німеччині. Там Карен побив чотирьох суперників: Янніка Дехеза, Роберто Арріаза, Раяна Мартіна та Блейка Мінто. Всіх чотирьох – достроково. Двоє останніх – міцні опоненти та боксери. Не супер топові, не близькі до верхніх сходинок рейтингів, але боксери непогані.

Карен має титул інтерконтинентального чемпіона IBF, але рівень опозиції підказував, що 26-річний українець не планує лізти на Кроуфорда та Спенса. Звісно, в одному з інтерв’ю він говорив, що готовий хоч зараз, але фактично, його підводили до більш вагомої опозиції якраз у 2023 році.

І тут новина – Чухаджян битиметься з Джароном Еннісом. Бій відбудеться в андеркарді поєдинку Джервонти Девіса. Топове шоу, абсолютно шалений суперник. Це не крок і не два вперед. Це пробіжка, як мінімум.

Джарон Енніс молодший за Чухаджяна на рік, але вже зарекомендував себе, як спортсмен, який ось-ось зможе боротися з чемпіонами. І взагалі, як людина, яка за декілька років може претендувати на домінування у категорії.

Не сказати, щоб у рекорді Енніса були якісь імена, які б розривали свідомість. Їх, звісно, більше, ніж у Чухаджяна, але там немає когось чемпіонського рівня. Наприклад, чи то російський, чи то казахстанський боксер Сергій Ліпінець. У 2021 році Енніс просто проїхався по ньому. Спочатку підлаштувався під стиль, а потім почав бити багато і з усіх сторін, поки не змучив опонента та не нокаутував у шостому раунді.

Instagram. Карен Чухаджян

Непогано виглядає і той же Кастін Клейтон. Чи Бахтияр Єубов та Амандо Альварес. Чи були ці суперники сильнішими за тих, кого бив Чухаджян? Не всі, і не настільки сильна різниця, щоб казати, що українець не перемагав нікого, а от Енніс б’є крутих опонентів.

Проте, один Ліпінець робить різницю. Загальний рівень у Джарона хороший, а його бокс проти всіх цих суперників стандартно чемпіонський. Швидкий, точний та нокаутуючий. Все ж рівно 90% нокаутованих суперників говорить не тільки про те, що вони не дуже тримають. Часто, взагалі не про це.

Тож, випробування для Чухаджяна непросте. Навіть більше, ніж непросте.

Хто фаворит?

Загалом, букмекери не бачать, чому українець має перемагати. На його суперника можна поставити за 1.03. На Карена – за 12. Для розуміння, перемога Ектора Луїса Гарсії над Джервонтою Девісом вважається більш ймовірною: 8 проти 1.07.

Хоча тут точно можна сказати, що Гарсію переоцінили, а Чухаджяна недооцінили.

Що у ринзі робить Джарон Енніс? Реалізує американський бокс у найкращому вигляді. Працює здебільшого контрпанчером. Дуже швидкий та точний. Дуже жорсткий. Має класний таймінг. Ліпінця розбивав, неначе Сергій боксував в уповільненій зйомці. Бачив удари, пропускав їх повз себе і бив так, що того або перевертало, або обличчя червоніло моментально.

Що ж тоді вміє Чухаджян? Та практично все. У Карена немає страшного одномоментного удару, так. Він забирає оці дострокові перемоги завдяки тоннажу ударів. Але у всьому іншому він геть не хлопчик для биття. Чудові ноги, відчуття рингу та дистанції, класна комбінаційна робота та захист корпусом.

Трохи довго Карен набирає оберти. 2-3, а то і до чотирьох раундів, щоб розібратись у візаві і почати діяти. Але і Енніс не несеться з перших секунд, якщо суперник починає стопити його. Чухаджян це вміє.

Головний мінус – відсутність хоч якихось гучних боїв. Фактично, Карен виходить одразу на достатньо популярного опонента на його території, на фаворита, але до цього ніколи такого не було. Було схоже проти Воробйова – росіянин отримав своє. Але Енніс все ж потужніший за того опонента. Ну і рівень американських і російських шоу взагалі не варто зіставляти.

Важко знайти когось, хто був би більш різностороннім серед суперників Енніса, ніж Чухаджян. З іншого боку, всі, хто намагався переграти Джарона саме в боксі, а не в бійці – програвали. Тут вже, як пощастить, і чи буде достатньо навичок Карена для такого бою.

Загалом, протистояння для українця виглядає дуже і дуже важким, але при цьому цікавим. Цікавішим, ніж то бачать букмекери і фанати. Мінімум експертів чи просто фанів віддають не те що перемогу, хоча б шанс Чухаджяну. А дарма. Карен може здивувати.

Хотілось би, звісно, перемоги та моментального апсету року, а не просто хорошої рекомендації себе перед американськими фанами. Але у підсумку друге теж буде непоганим. І цього від Чухаджяна можна гарантовано очікувати.

Parimatch
  • 1.02
  • 26
  • 15
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.03
  • 34
  • 13
Зробити ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.03
  • 30
  • 14
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій
Бокс | 26 квітня 2024, 07:40 0
Колишній спаринг-партнер Усика і Ф'юрі зробив прогноз на їхній бій

Джордан Томпсон вірить, що Тайсон зможе досягти перемоги

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jvckvl
лол, який в біса сергій ліпінець, правильно сєргєй ліпєнєц 
Вова Чертрогатый
Где смотреть?