Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 16 квітня 2023, 00:30
464
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Найнеприємнішою стала поразка від Ісландії»

Наставник збірної України підбив підсумки 2022 року для національної команди

| Оновлено 16 квітня 2023, 00:30
464
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Найнеприємнішою стала поразка від Ісландії»
fbu.ua

Айнарс Багатскіс вважає, що збірній України не вистачило часу для того, щоб підготуватися до Євробаскета. Найнеприємнішою поразкою наставник вважає програш від Ісландії у відборі на чемпіонат світу.

«Це далеко не легкий рік, м’яко кажучи. Гравці думають більше не про баскетбол, а про те, що коїться у них вдома, те що відбувається з їхніми близькими. Баскетбол відходить на другий план, але треба продовжувати боротися за перемоги. Всі гравці за цей рік змужніли, стали серйознішими та відповідальнішими. Звичайно, в житті є значно важливіші за баскетбол речі, але гравці мають виконувати свою роботу. Всі грали за збірну з великою гордістю. І, як на мене, всі грали трохи краще. Можливо, зараз це не відчувається, але це можна буде оцінити з часом.

Щодо результатів, у мене завжди є осад після поразок — не важливо проти якої команди. Найнеприємнішою для мене стала поразка в овертаймі проти Ісландії, коли ми припустилися великої кількості втрат, і в такій ситуації наївно розраховувати на те, що тебе пробачать. В інших матчах гра мене більш-менш влаштовувала, але звичайно завжди можна краще. В цій ситуації все могло бути і значно гірше, але, дякуючи гравцям, всьому штабу збірної, федерації, ми разом виконали дуже непогану роботу.

Ми самі втратили свій шанс, не оцінили, що це перший чемпіонат Європи за п’ять років. Враховуючи наші можливості, ми добре підготувались, але нам не вистачало часу. Нам треба було раніше зібратися разом — всією командою, щоб кожен гравець був у тонусі. Нам треба було провести чотири тижні повноцінних тренувань мінімум. Я спілкувався майже з усіма тренерами, які очолювали збірні на Євробаскеті, і майже всі вони розпочинали табір перед Євробаскетом наприкінці липня. Ми теж розпочали в цей час, але повним складом до чемпіонату провели лише 10 тренувань.

Євробаскет — це круто. Для багатьох наших гравців змагання такого масштабу були дебютними, це стосується організації, рівня відповідальності, це стосується багатьох факторів. Це досвід, який неможливо купити, через нього можна лише пройти, що буде плюсом для будь-якого гравця», – сказав Багатскіс.

Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи збірна України вийшла до 1/8 фіналу, де поступилася Польщі.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 2
Мінус Гофф та Коллінс. Стали відомі учасниці 1/4 фіналу турніру в Мадриді

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Майк ТАЙСОН: «Я вже 6 тижнів не курю траву і не сплю зі своєю дружиною»
Бокс | 29 квітня 2024, 15:45 2
Майк ТАЙСОН: «Я вже 6 тижнів не курю траву і не сплю зі своєю дружиною»

Легендарний боксер розповів, як готується до бою з Джейком Полом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.