Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 03 сiчня 2023, 07:54
1924
2

Ланс – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції

Битва з похмілля між явним фаворитом та його несподіваним переслідувачем

| Оновлено 03 сiчня 2023, 07:54
1924
2
Ланс – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Франції
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю, 1 січня, у Лансі на стадіоні «Стад Фелікс Болар» відбудеться матч сімнадцятого туру чемпіонату Франції з футболу, у якому зіграють «Ланс» та ПСЖ. Стартовий свисток арбітра Жерома Брізара прозвучить о 21:45 за київським часом.

Ланс


Лише одного разу у своїй історії «Ланс» досягав гучного успіху в рамках чемпіонату рідної країни – чемпіонський сезон-1997/98 у клубі згадують і донині, оскільки крім цього вагомих досягнень у новітній історії «червоно-жовтих» практично немає. На початку 2010-х затягнувся період, коли команда не могла вилізти з другого дивізіону французького футболу, але коли це все-таки трапилося двома сезонами раніше, то представники регіону О-де-Франс відразу ж стрибнули на сьомий рядок, біля якого намагалися триматися ще на початку сторіччя.

Грамотний підхід до трансферної політики, своєчасні та вдалі вкладення, відсутність страху продавати провідних футболістів – усе це призвело до того, що під керівництвом Франка Еза виріс справді бойовий колектив, і для цього, на диво, не знадобилося засипати грішми прибережну частину міста, як це зробили у «Марселі». Із іншого боку, очевидно, що межа можливостей цієї команди також встановлена доволі жорстко, а результати на кшталт перемоги над ПСЖ усе одно сприйматимуться як сенсація. І мало кому в такому разі цікаво, що у «Ланса» оборона настільки ж надійна, наскільки й у парижан (10 пропущених голів), а єдина поразка у сезоні датована ще початком жовтня (від «Лілля», 0:1).

ПСЖ


Домінуюча позиція «Парі Сен-Жермен» у національній першості, якої столичному клубу вдалося досягти завдяки неконтрольованим фінансовим вкладенням, практично не залишає надій на конкуренцію у боротьбі за перший рядок Ліги 1 в останні роки. Винятком був лише феноменальний «Лілль» двома сезонами до цього, який очолював Крістоф Галтьє – нинішній головний тренер «червоно-синіх». Однак цього футбольного року у Франції щось пішло не так, і позаду ПСЖ у турнірній таблиці зараз знаходиться аж ніяк не амбітний проект «Марселя».

Дистанція в сім очок дозволяє столичному колективу відчувати себе впевнено в контексті окремо взятої дуелі, однак у плані індивідуального суперництва «Ланс» добряче повозив парижан останніми роками. Доходило навіть до перемоги скромного колективу восени 2020 року, тоді як обидві дуелі минулого сезону завершились із однаковим рахунком – 1:1. Не без проблем команда Галтьє повернулася і після чемпіонату світу-2022, влаштувавши драматичну розв'язку з пенальті від Мбаппе у компенсований час домашнього матчу проти «Страсбура» кількома днями раніше (2:1). До речі, у тій грі був вилучений Неймар, тож фіналіст мундіалю в Катарі в наступному матчі може, за умов відпустки Мессі, одноосібно забезпечити команді перевагу у матчі проти прямого конкурента. Для психології молодого виконавця це було б дуже доречним.

Орієнтовні склади


«Ланс»: Самба – Граде, Дансо, Медіна – Мачадо, Онана, Фофана, Абдул Самед, Франковський – Опенда, Сотока.

ПСЖ: Доннарумма – Бернат, Рамос, Маркіньйос, Хакімі – Руїс, Вітінья, Верратті – Солер – Екетіке, Мбаппе.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній грі лідер матиме великі проблеми. Нашою ставкою буде позиція – «Ланс» не програє і ТМ 3.5 з коефіцієнтом 2.41 за лінією Parimatch.

1 січня, неділя

«Ланс» – ПСЖ
Ланс. «Стад Фелікс Болар». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Жером Брізар (Франція)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 3.25
  • 3.50
  • 2.26
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неочікуваний варіант. Відомо, який клуб може очолити Клопп після Ліверпуля
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 2
Неочікуваний варіант. Відомо, який клуб може очолити Клопп після Ліверпуля

Іменитий наставник може очолити дортмундську «Боруссію»

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 10
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Центральний матч всього першого кола! А чому такий дивний прогноз? Ви реально думаєте, що ПСЖ програє?