Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 31 грудня 2022, 17:23
509
0

Барселона – Еспаньол. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Каталонське дербі до новорічного столу

| Оновлено 31 грудня 2022, 17:23
509
0
Барселона – Еспаньол. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

У суботу, 31 грудня, у Барселоні на стадіоні «Камп Ноу» відбудеться матч п'ятнадцятого туру чемпіонату Іспанії з футболу, у якому зіграють каталонські «Барселона» та «Еспаньйол». Стартовий свисток арбітра Антоніо Мігеля Матеу Лаоса прозвучить о 15:00 за київським часом.

Барселона


Каталонська «Барселона» пішла на вимушену паузу в клубному футболі, пов'язану з проведенням чемпіонату світу-2022 у Катарі, на першому рядку турнірної таблиці, проте в останній день року встигне повернутися на наші телеекрани для продовження тріумфальної ходи. І нехай далеко не все зі запланованого наразі вдається реалізувати Хаві на чолі рідного клубу, проте дрібними кроками «блаугранас» таки просуваються до успіху в умовах сумнозвісної фінансової кризи. Замість Ліги чемпіонів УЄФА, наступної весни «Барса» матиме скромнішу Лігу Європи, тому вона може впевнено просуватися до повернення чемпіонського титулу.

Враховуючи, що вже в середині січня ми маємо спостерігати за черговою спробою каталонців завоювати Суперкубок Іспанії, у найближчі кілька тижнів календар у команди Хаві буде справді складним. Уже зовсім скоро «Барселона» зіграє проти «Атлетіко» на виїзді, де доведеться доводити свою спроможність. І в цьому контексті важливо зауважити, що аж ніяк не «матрацники» нині мають найкращу оборону в Ла Лізі. Вражаючі п'ять пропущених м'ячів, які є єдиним однорозрядним показником серед усіх команд чемпіонату, не можна залишити без уваги. Ба більше – у «блаугранас» домашня статистика знаходиться на рівні 17:0 у шести переможних та одному нічийному матчі, тож гостям на «Камп Ноу» точно не раді. Тим паче, коли ті мають настільки важливий статус регіонального супротивника.

Еспаньйол


Глибина конфлікту між «Барселоною» та «Еспаньолом» виходить далеко за межі виключно спортивного суперництва чи боротьби за вплив у регіоні. Ця баталія, скоріше, про політичні погляди представників обох команд та їхнє ставлення до іспанської корони, відмінність у чому можна легко відстежити навіть за емблемами клубів. Однак у нинішній ситуації говорити про будь-яку конкуренцію між колективами Хаві та Дієго Мартінеса у турнірній таблиці взагалі не доводиться. «Еспаньол» повернувся до «елітного» дивізіону роком раніше, зайняв підсумковий 14 рядок, а зараз узагалі посідає 16 місце всього з 12 здобутими балами. При цьому виїзна форма у «папуг» випереджає домашні матчі на два бали.

Примітно, що навіть за таких посередніх виступів «Еспаньол» усе одно намагається щоразу нав'язувати боротьбу принциповим суперникам. Наприклад, у лютому цього року команда під керівництвом Вісенте Морено виборола нічию у грі проти «Барселони» на своєму полі (2:2), проте на «Камп Ноу» востаннє перемагала в офіційній грі ще наприкінці 2009 року. До слова, попереду у «Еспаньйола» за календарем будуть далеко не найсильніші суперники, тому стан справ команди ще можна виправити на краще. Трансферне вікно, яке ось-ось відкриється, також має допомогти цьому досить скромному в плані фінансової спроможності колективу.

Орієнтовні склади


«Барселона»: тер Штеген – Алонсо, Гарсія, Кунде, Бальде – де Йонг, Бускетс, Педрі – Дембеле, Левандовськи, Рафінья.

«Еспаньол»: Лекомт – Оліван, Калеро, Кабрера, Хіль – Соуза, Меламед – Пуадо, Дардер, Брайтвейт – Хоселу.

Не зіграють: Араухо, Кесс'є, Роберто – Санчес, Баре, Гомес, Горі, Педроса.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що у майбутній принциповій грі команда Хаві прийде до успіху. Нашою ставкою буде позиція – Перемога «Барселони» з різницею 1-2 м'ячі з коефіцієнтом 1.93 за лінією Parimatch.

31 грудня, субота

«Барселона» – «Еспаньол»
Барселона. «Камп Ноу». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Антоніо Мігель Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Parimatch
  • 1.20
  • 7.40
  • 14.50
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.