Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 березня 2023, 22:16
7156
0

Поїхав на тусовку до Куршевеля. Стало відомо, як затримали Жеваго

Адвокати радили олігарху-втікачу не їздити до Франції

| Оновлено 30 березня 2023, 22:16
7156
0
Поїхав на тусовку до Куршевеля. Стало відомо, як затримали Жеваго
Getty Images/Global Images Ukraine. Костянтин Жеваго

Адвокати олігарха-втікача Костянтина Жеваго просили його не їздити до Франції, де він нещодавно засвітився, але для бізнесмена виявився важливішим щорічний обов'язковий ритуал – тусовка на курорті Куршавель.

28 грудня на запит Державного бюро розслідувань на гірськолижному курорті Куршевель у Франції затримали українського бізнесмена та колишнього народного депутата Костянтина Жеваго, який є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні.

За інформацією УП, близько 17:00 за київським часом, приватний літак Жеваго прилетів з Лондона до Женеви, яка розташована неподалік Куршавеля. На борту могли бути його адвокати, які, напевно, були дуже здивовані тим, що їхній підзахисний опинився у Франції.

Влітку журналістам вдалося знайти Жеваго, якого давно було оголошено в розшук. Дістали олігарха дроном на яхті біля Монако. Після публікації «Батальон Монако» ДБР надіслало запит на екстрадицію Жеваго.

Після цього, за даними джерел з оточення олігарха, адвокати порадили Жеваго не їздити до Франції. Спочатку Жеваго прислухався: був у Іспанії, вечеряв на Ібіці, гостював у Лондоні, Дубаї (його яхту Z туди нещодавно перегнали). Але зрештою не втримався.

Журналіст УП Михайло Ткач: «Для людини з першої сходинки списку Форбс є один важливий ритуал. Взимку – чекін у Куршавелі. Тусовка. Щоб адвокати не нервували, фігурант запевнив, що цього року мучитиметься у Швейцарії. І 21.12 літак Жеваго вилетів із Дубая до Женеви. Як і обіцяв. А за сім днів Жеваго був заарештований у Франції в Куршавелі. Хто не ризикує – той не п'є шампанське у Hotel Le K2 Palace Courchevel».

27 грудня поліція Франції затримала Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель у Франції на запит Державного бюро розслідувань.

27 вересня 2019 року Жеваго повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату $113 млн коштів банку Фінанси та кредит. Також підозри оголосили низці топ-менеджерів банку. 9 жовтня 2019 року повідомлялося, що Жеваго оголосили в розшук по Україні. А у липні 2021 року ДБР повідомило, що Жеваго оголосив у міжнародний розшук Інтерпол.

Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»
Футбол | 24 квітня 2024, 10:10 3
Маурісіо ПОЧЕТТІНО – про поразку від Арсенала: «Чи мені соромно? Ні»

Головний тренер «Челсі» прокоментував поразку від «Арсенала»

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.