Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 грудня 2022, 13:40
1329
3

Євген КРАСНІКОВ: «Запрошення Кучера до Дніпра-1 – моя ідея»

Спортивний директор дніпрян – про успіхи нового проекту

| Оновлено 27 грудня 2022, 13:40
1329
3
Євген КРАСНІКОВ: «Запрошення Кучера до Дніпра-1 – моя ідея»
prosport. Євген Красніков

Спортивний директор «Дніпра-1» Євген Красніков розповів про результати роботи в новому клубі.

– Наскільки я розумію, запрошення до команди Олександра Кучера було вашою ідеєю?
– Це було прохання. Я знаю Кучера, його бачення футболу, характер. Передбачав, що буде критика: мовляв, Красніков тягне свого. Але, повірте мені, я знаю Кучера. Яким він був гравцем, таким є і тренером: розумний, жорсткий, справедливий. Я не те, що наполягав, але сказав: якщо переходити, то разом з ним.

– Він дуже молодий…
– Так, молодий. Але жорсткий і водночас справедливий. Минула лише половина чемпіонату… Ми ж прийшли раптово. Все почалося з чого? З відходу Йовічевіча. Мені зателефонував Русол, ми поговорили. У той же час наш перехід допоміг «Металісту». Можливо, не так, як хотілося б, але команда грає та демонструє хорошу гру. «Зоря» в них ледь вирвала перемогу через дитячі помилки, «Олександрію» обіграли. Думаю, що «Металіст» – добра команда. Там залишився весь менеджмент, тож вони себе ще покажуть. А у «Дніпрі-1» пішов воротар, центральний захисник, правий та лівий захисники пішли, опорний півзахисник… Прийшли нові гравці. Ми у перших матчах з АЕКом ще не до кінця розуміли, що, де та як. А потім розібралися. Взяли Бабенка, Сарапія, Бланко, якого я раніше планував у «Металіст».

– Поставили Рубчинського, який став ледь не головним відкриттям…
– Я на нього звернув увагу на першому ж тренуванні. І Кучер сказав, що це добрий хлопець, який має грати. Поставили Рубчинського – і Валік не підвів.

Лише вже наприкінці, враховуючи, скільки він переніс операцій, почав трохи «підсідати». А так, це бойова одиниця. Також Бабенко добре зіграв, та багато хто. На характері пройшли. Лише одна поразка від «Кривбасу». Та й там ми більше доби добиралися. «Кривбас» не пішов нам назустріч щодо перенесення гри, але все законно. Єдине – і це питання ми обов’язково маємо порушити в УПЛ – або усі відмовляють, або погоджуються на переноси. «Шахтар» звернувся до певних команд – вони не відмовили. Я кажу це не проти «Шахтаря». Просто мають бути однакові умови. І ми, і «Шахтар», і «Динамо» заробляємо очки для єврорейтингу України. І якщо є звернення про перенесення матчів, треба щоб або всі грали, або всім переносили. А віддавати все на домовленість сторін є невірним.

– Ви обіграли «Шахтар» та «Динамо».
– Ми коли прийшли, всі казали, що «Дніпро-1» не буде боротися ані за медалі, ані зможе виступити добре в єврокубках. Спочатку не розуміли, кого куди поставити, але розібралися. АЕК навіть нам допоміг – оголив багато проблем. Переставили Сарапія у захист, Бабенко став опорним, поставили Рубчинського, Бланко. Велику роль відіграли Піхальонок, Довбик, Сваток, Адамюк, Амаш, Когут виходив на заміну… Та всі – не хочу когось образити, не згадавши. Валеф теж. Дехто з нього сміється, але я дивлюся на дані Wyscout – він є одним з кращих за всіма показниками. У нас висока лінія оборони, а Валеф дуже добре грає ногами, тому вирішили його взяти.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
14sergey1953
Днепр - 1! Вперед до чемпионства!
Andr_Egor
Еще и хвалится этим, подлюка. Даже Ярославскому не сообщил, что уходит. Как все наладится и Ярославский опять вернется в футбол - тебя с Кучером не ждем!
zelc006
Усе буде Метал!