Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 25 грудня 2022, 18:19
455
0

Віталій САЧКО: «На мене більше давить бажання»

Український тенісист – про минулий сезон та плани на нову кампанію

| Оновлено 25 грудня 2022, 18:19
455
0
Віталій САЧКО: «На мене більше давить бажання»
ФТУ. Віталій Сачко

Українець Віталій Сачко (№335 АТР) зізнався, що провів не найкращий свій сезон, але заявив, що у новому сезоні має намір покращити свої результати та позицію у світовому рейтингу.

– Цей сезон для тебе важко назвати успішним. Ти починав його у кваліфікації Australian Open, а завершив у середині четвертої сотні, програвши більше матчів, ніж вигравши. Твоє резюме по сезону і в чому ти бачиш головні причини, що результати погіршилися порівняно з минулим?

– Так, це і справді був не найкращий сезон. Було багато проблем, я часто хворів. На початку року було дуже складно психологічно грати, потім, коли в плані психології стало нормально, пішли фізичні проблеми, то хворів, то травмувався. Ось так потроху набралося і сезон не вдався. Зараз я набираю форму і хочу вже від початку року їхати на турніри і постаратися виправити цю ситуацію.

– Цього року ти пробував сили в АТР-турі, пройшов в основу турніру в Кіцбюелі, як «лакі лузер» і у досить рівному матчі поступився Душану Лайовичу. Раніше ти грав проти Домініка Тіма у Відні. Зрозуміло, що ігор на цьому рівні ще не так багато, але все ж таки міг би ти порівняти рівень гри на «челенджерах» та АТР? Чи не має психологічного остраху у гравця, який довго вариться в котлі «челенджерів», що АТР-тур – це вже щось інше, недосяжне?

– Якщо чесно, то мені здається, що усі грають плюс-мінус однаково. Дуже багато залежить від того, в якій формі та в якому психологічному стані приїжджає гравець на турнір. Ти можеш потрапити на людину, яка, наприклад, виграла титул минулого тижня і обіграти її, просто тому, що вона приїхала втомленою.

Говорячи про себе, то на мене більше тисне бажання виграти більше очок, більше призових і зробити рейтинговий стрибок якнайшвидше. Ось це найбільше такий психологічний блок для мене. А так, виходиш на корт – ті ж суперники, грають так само.

– Які зараз плани на новий сезон ставиш для себе?

– Головне – закріпитися у кваліфікаціях Шоломів. Для початку повернутися до топ-300, потім до топ-200. Намагатимусь реалізувати це завдання.

Як відомо, Віталія Сачка у новому сезоні тренуватиме експ'ята ракетка світу.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Нахабний Тайсон. Ф'юрі та Усик не провели дуель поглядів. Що сталося?
Бокс | 16 травня 2024, 22:31 9
Нахабний Тайсон. Ф'юрі та Усик не провели дуель поглядів. Що сталося?

Тайсон відмовився дивитися у бік Олександра після прес-конференції

ВІДЕО. Динамо готується до матчу із Кривбасом. Супряга – індивідуально
Футбол | 17 травня 2024, 06:11 2
ВІДЕО. Динамо готується до матчу із Кривбасом. Супряга – індивідуально

Команди вже гарантували собі остаточні 2-ге та 3-тє місця у таблиці

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.