Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 грудня 2022, 13:10
1922
0

Младен БАРТУЛОВИЧ: «Третє місце на ЧС – хороший результат для Хорватії»

Хорватський наставник «Інгульця» – про третє місце «клітчастих» у Катарі та свій дебют в УПЛ

| Оновлено 25 грудня 2022, 13:10
1922
0
Младен БАРТУЛОВИЧ: «Третє місце на ЧС – хороший результат для Хорватії»
ФК Інгулець. Младен Бартулович

Виконувач обов'язків головного тренера «Інгульця» Младен Бартулович у ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про успіх збірної Хорватії на мундіалі-2022, а також прокоментував перші кроки в ролі наставника команди з Петрового.

— Младене, наші вітання! Збірна Хорватії посіла третє місце на мундіалі у Катарі. Які емоції від такого досягнення?
— Звичайно, відчував гордість у момент, коли Хорватія знову змогла досягти такого гарного результату і показала, що вона є сильною збірною. Хорвати якісну гру показали на цьому чемпіонаті світу. Звичайно, я відчув гордість, як і кожен хорват, я думаю.

— Що кажуть родичі та друзі з Хорватії? Святкування в країні були такі самі, як і у 2018 році? Бронза сприйнята, як срібло?
— Ну, родичі мені казали, що, звісно, дуже багато святкували третє місце у Хорватії. У 2018 році Хорватія посіла друге місце на мундіалі влітку, і така пора більше якось пасувала для святкування. І, звісно, друге місце є друге місце. Це дуже великий успіх. Але третє місце також дуже добре відсвяткували, незважаючи на те, що холодна погода у Хорватії. Мої родичі та знайомі сказали, що було дуже весело під час святкувань.

— Третє місце було максимумом на цьому мундіалі чи могли хорвати таки вийти у фінал?
— Гадаю, хорватам можна бути задоволеними третім місцем. Тому що така маленька країна досягає чудових результатів уже на другому чемпіонаті світу поспіль. У 2018 році друге місце, у 2022 році - третє. Це дуже великий успіх і треба бути задоволеними. Я гадаю, що на цьому чемпіонаті світу то був максимум. Хоча футбол непередбачуваний. Можна було й обіграти Аргентину, вийти у підсумку до фіналу. Але я думаю, що третє місце – це дуже великий успіх.

— Кого та як із збірної Хорватії ви привітали з успіхом на чемпіонаті світу?
— Привітав смскою Івана Перішича.

Getty Images/Global Images Ukraine. Іван Перішич

— Кого із гравців збірної Хорватії можете виділити на мундіалі?
— Чесно кажучи, можна виділити всю команду. Хорватія досягла результату командною грою. Але, звичайно, як і всі, виділю Модрича, Гвардіола та Ліваковича. Це гравці, які дуже сильно виділилися, особливо Гвардіол та Лівакович.

— Які якості відзначите у капітана збірної Хорватії Луки Модрича?
— Він є справжнім капітаном, лідером та зіркою цієї збірної. Він це вкотре показав на цьому чемпіонаті світу. Модрич повів команду за собою і привів до чергового успіху збірну Хорватії. Просто молодець. І він є справжньою легендою хорватського футболу. Напевно, найбільшою легендою.

***

— Ваш дебют на посаді головного тренера «Інгульця» був у матчі з «Динамо». Як налаштовували команду? Хоч програли, але ви билися та гол забили.
— Дебютувати на тренерському містку матчем проти «Динамо» та проти Луческу для мене було справжнім випробуванням. Мені було легко налаштувати хлопців на цю гру. Я вважаю, що ми показали гідну гру в цьому поєдинку, незважаючи на те, що поступилися. Ми мали свої моменти, і ми непоганий футбол показали в матчі з «Динамо». Я був дуже задоволений грою з «Динамо».

— Потім була дебютна перемога «Інгульця» над «Львовом»…
— Зі «Львовом», напевно, була для нас ключова гра першого кола. У цьому поєдинку визначалося: чи ми йдемо вниз, чи трошки піднімемося у турнірній таблиці УПЛ. Звісно, я налаштовував команду лише на перемогу у матчі зі «Львовом». І я був певен, що ми на домашньому полі досягнемо цієї перемоги. Так, зрештою, і виявилося. Я вважаю, що ми заслужено обіграли «Львів» у тому поєдинку.

— Перед канікулами вам вдалося перемогти й у матчі з міцним «Вересом». Теж непростий був матч?
— Ми розуміли, що на нас чекає важка гра, враховуючи також складність поля. Я розумів, у якому стані «Верес» приїжджає до нас, бо вони мали серію програшів. Розумів, що вони максимально налаштовуватимуться. Але для нас ця гра теж була дуже важливою. Ці три очки дуже важливі для нас та для майбутнього команди. На друге коло це надає нам більше впевненості та шансів піднятися ще вище у турнірній таблиці УПЛ. Дуже раді, що у принципі, на мажорній ноті завершили перше коло.


ФК Динамо

— Як оціните нинішнє становище «Інгульця» у турнірній таблиці УПЛ? Ви займаєте 14 місце з 13 очками в активі.
— Вважаю, що могли, звичайно, краще виступити у першому колі і опинитися трохи вище у турнірній таблиці. Але є, як є. На нас чекає дуже багато ігор у другому колі. Вважаю, наше турнірне становище можна виправити у другому колі та піднятися ще вище.

— Які плани на міжсезоння?
— Збираємось ми в середині січня. Наприкінці січня плануємо розпочати збори у Туреччині. Зараз займаємося логістикою, усіма цими питаннями. Сподіваюся, що все в нас вийде, і ми зможемо провести хороші збори.

— Чи планується посилення складу «Інгульця»?
— У мене основне завдання - утримати тих футболістів, яких маю в команді. І, звичайно, шукатимемо варіанти, як посилити команду. Ми шукаємо гравців та розглядаємо варіанти, ким можемо посилитися. Звісно, спробуємо підписати гравців, які зможуть нас посилити.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 132
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.