Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 30 березня 2023, 01:38
1033
0

Вадим ШАХРАЙЧУК: «З виїздом спортсменів за кордон зараз ціла епопея»

Збірна України взяла участь у Турнірі трьох націй

| Оновлено 30 березня 2023, 01:38
1033
0
Вадим ШАХРАЙЧУК: «З виїздом спортсменів за кордон зараз ціла епопея»
ФХУ

Головний тренер збірної України Вадим Шахрайчук підбив підсумок виступу на Турнірі трьох націй та розповів про підготовку до Універсіади.

- Результат на табло, три поразки є три поразки. Хоча в заключному матчі проти поляків ми розраховували на перемогу. Вели 3:0, могли закинути четверту шайбу, але Гліб Варава не реалізував вихід один в один. Замість того отримали в кінцівці другого періоду на контратаці гол у власні ворота. А в заключній 20-хвилинці команду немов підмінили. На установці хлопці почули, що треба робити, але на льоду втілити наші вказівки не змогли. Команда просто зупинилася, перестала рухатися, допустила безліч помилок, більше, ніж за весь турнір разом узятий. Поляки ж, навпаки, підвищили темп, створили багато моментів. В окремих ситуаціях нас врятував воротар Едуард Захарченко. Але три шайби ми одначе пропустили. Може, не найлогічніших, але як є. В нас була нагода зрівняти рахунок, скажімо, коли вихід один в один не використав Сашко Пересунько. Безперечно, поразка полякам – найприкріша.

– Перед виїздом ви говорили, що побоюєтеся, чи відновляться хокеїсти після виснажливої дороги. Судячи з третіх періодів у другому матчі з французами і поєдинку з поляками, проблеми з функціональними кондиціями таки були...
– Добиралися ми справді важко. З України в Польщу 20 годин їхали автобусом. В Марселі перед першим матчем встигли провести лише одне тренування. На ньому побачив, що хокеїсти перебувають на різних рівнях готовності. Для мене це було до певної міри несподіванкою. Річ у тім, що група хокеїстів взагалі не тренувалася протягом шести днів. Мова про хлопців, які виступають у чемпіонаті Польщі. Клуби надали їм чотири дні вихідних. Як наслідок, виник контраст із представниками українського чемпіонату. На жаль, через проблеми з оформленням документів з дому ми змогли взяти далеко не всіх хокеїстів, які добре проявили себе на зборах у київському Палаці спорту. З виїздом спортовців за кордон нині ціла епопея. Листи з аргументацією у відповідні служби треба готувати за два тижні наперед. Для кожного гравця окремо.

Тому тих хокеїстів, які були дійсно готові функціонально і горіли бажанням виступити на Турнірі трьох націй, змушені були залишити вдома. Мова найперше про представників «Дніпра» Дмитра Попережая, Данила Тищенка і Микиту Лесникова. Натомість ті хлопці з закордонних чемпіонатів, яких ми взяли з огляду на попередній досвід роботи, прибули в розібраному стані і допомогти команді не змогли.

– Найближчим часом національна збірна України трансформується в студентську і вирушить спершу в турне Канадою, а потім зіграє на Всесвітній універсіаді...
– Відсотків на 70% у Північну Америку поїдуть гравці національної збірної. Інші є кандидатами в головну команду країни. То хокеїсти, які проявили себе найкращим чином у молодіжній збірній. Правда, всіх тих хокеїстів, які за віком не старші 25 років і на Універсіаді зіграти змогли б, залучити нам найвірогідніше не вдасться. Таких назбирається на цілу першу п’ятірку. То – Артур Чолач, Ігор Мережко, Данило Трахт. Вони не зможуть відлучитися, бо не отримали дозволу від клубів. Як відомо, для Універсіади в календарі IIHF не передбачена офіційна міжнародна пауза. Під питанням залишається Олександр Пересунько. Андрій Денискін із польської «Унії» все ще не зможе виступити через дискваліфікацію. Сподіваюся, скандальна історія, яка призвела до відсторонення, стане для Андрія уроком. Йому вже давно треба ставати лідером збірної. Замість того Денискін втратив у міжнародній кар’єрі цілий рік. А гравці розвиваються і ростуть саме крізь такі матчі.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі
Хокей | 03 травня 2024, 08:10 3
ЧС з хокею. Збірна України зіграє матч за підвищення у класі

Вирішальна гра для команди Христича

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.