Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 03 лютого 2023, 19:04
2857
1

Крутих розповів, чому топ-українці відмовилися грати матч Кубку Девіса

Лідери українського тенісу не захотіли вдруге грати безкоштовно

| Оновлено 03 лютого 2023, 19:04
2857
1
Крутих розповів, чому топ-українці відмовилися грати матч Кубку Девіса
ФТУ. Олексій Крутих

Перша ракетка України Олексій Крутих розповів, чому найкращі українські тенісисти відмовилися грати за збірну у матчі Кубку Девіса проти Угорщини.

«Матч у Туреччині, на початку березня, проти Барбадосу ми грали безкоштовно, бо розпочалася війна і нас поставили перед фактом. Сказали – це ваш вибір: можете грати, можете не грати. Звичайно, ми всі погодилися грати безкоштовно навіть ні хвилини не думали, оскільки ось така ситуація, тільки почалася війна. Звичайно, ми гратимемо за Україну в такий час. Там насправді було непросто, бо грали лише я з Іллею Марченком. Віталік [Сачко] та Денис [Молчанов] дуже сильно захворіли там, тому ми навіть не в повному складі були.

А з Угорщиною вийшло так, що нас теж поставили перед фактом, що ви граєте безкоштовно. Але ми розуміли, що ITF виділяє гроші на проведення матчу, на призові гравцям. На цей матч виділили 75 000 $ від ITF, тому звичайно ми сказали, що це несправедливо, це вже виходить якесь рабство, що потрібно знову грати безкоштовно, хоча гроші виділяються. Ми так і не зрозуміли, чи пішли гроші на ЗСУ після Туреччини, бо нам ніхто про це не повідомив. Я навіть не бачив про це жодної інформації.

Пізніше нам запропонували грати за 100 000 гривень, але ми все одно розуміли, що це несправедливо. Нас навіть не хочуть слухати та не хочуть вислухати наші умови. Тому ми ухвалили всією командою рішення, що ми не гратимемо на таких умовах, бо це нечесно. Тим більше, що ми знаємо, як у інших збірних справи: наприклад, в Узбекистані вони забирають 90% від усіх призових у разі перемоги, у Словаччині взагалі всі 100% забирають. Якщо порахувати, скільки просили ми, то це навіть не п'ятдесят відсотків від усієї від усієї суми», – сказав Крутих.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
terhoha
Патріоти хренові.