Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 грудня 2022, 19:12
893
7

Юрій ВЕРНИДУБ: «Не був у країні три роки, а суддівство не змінилося»

Головний тренер «Кривбаса» – про першу частину сезону

| Оновлено 22 грудня 2022, 19:12
893
7
Юрій ВЕРНИДУБ: «Не був у країні три роки, а суддівство не змінилося»
ФК Кривбас. Юрій Вернидуб

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб підсумував перше коло УПЛ, поговорив про футболістів команди та перспективах на наступний сезон.

- Перед початком сезону ви брали гравців «під себе»? Зараз можете сказати, що взяли справді хороших виконавців?
- Я не можу сказати, що я брав гравців «під себе». Цього не було. Був великий список. Але справді тих, кого ми дуже хотіли запросити, не вийшло. Скажу чесно, нам багато хто відмовив. Але хтось нас зрозумів, не побоявся і захотів ризикнути. Наприклад, Капіча та Дібанго я дуже хотів підписати. Вийшло з Волошиним, хоч ми його взяли лише в оренду. Микитишин ще. Але навіть і вони не відразу «вистрілили». Це не дивно, адже я не працював із ними довгий час.

Звісно, ​​чекав від усіх більшого. Кожен має свою психологію, настрій. Але час ще маємо. Тільки перше коло позаду. Головне, що хлопці вже розуміють, чого я хочу від них. Навіть ті матчі, у яких ми поступались, показували досить пристойну гру. Навіть поступившись «Динамо», я отримав задоволення від гри своєї команди.

- Давайте підіб'ємо підсумки першого кола УПЛ у виконанні «Кривбасу».
- Зіграли 15 турів, були хороші матчі, а були й такі, в яких я розчарувався. Особливо перші тури. Дратувало не лише те, що ми не можемо виграти, а ще й забити м'яч. І це дивно. Адже у нас є два форварди високого рівня: Хобленко та Дебелко. Скажімо так, перше коло пройшло не так, як мені хотілося. Вдався лише фінішний спурт наприкінці першого кола. Саме в цей відрізок ми змогли набрати майже максимальну кількість очок і піднятися на восьме місце.

- У зимове міжсезоння плануєте заповнити прогалину у необхідних виконавцях? Якщо так, то які лінії посилюватимете?
- Будь-який тренер хоче підсилення для команди, я - не виняток. Можу тільки сказати, того, як ми працювали на трансферному ринку влітку, такого більше не буде. Нам потрібні лише ті виконавці, які зможуть справді посилити склад. Необхідні якісні футболісти на позицію центрального захисника, нападника, крайнього атакуючого. Хотілося б, щоб це був молодий гравець, голодний до футболу.

- Юрію Миколайовичу, ви вже говорили в пресі, що рівень українського футболу залишає бажати кращого. Що насамперед вас неприємно дивує?
- Я говорив про суддівство. Я не був у країні три роки, а воно не змінилось, залишилось на тому ж рівні. До арбітрів дуже багато неприємних питань, і я не боюся говорити про це. Що ж до рівня змагань, то хочу сказати наступне. Це перший чемпіонат, який проходить у країні, на території якої триває війна. Головне, що він проходить, і це не може не піднімати настрій.

- Юрію Миколайовичу, чи є на підході до головної команди перспективні хлопці - вихованці Академії «Кривбас»?
- На сьогоднішній день поки не бачу вихованців Академії у нашій команді. Хочу уточнити, саме тих хлопців, які б посилили склад. Але я знаю, на жаль, що після початку війни наших багато талановитих юнаків виїхало за кордон. Утворилася невелика порожнеча. Але, потрібен час. Тим більше президент «Кривбаса» багато робить для того, щоб у перспективі в головній команді заграли саме криворізькі вихованці.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Віктор ЛЕОНЕНКО: «Питання лише в тому, чи протримається Усик 12 раундів»
Футбол | 17 травня 2024, 11:20 6
Віктор ЛЕОНЕНКО: «Питання лише в тому, чи протримається Усик 12 раундів»

Колишній нападник київського «Динамо» дав прогноз на бій українця проти Тайсона Ф'юрі

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 17 травня 2024, 05:51 0
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Павелко обіцяв ВАР, на всіх матчах у цьому сезоні... Звичайно потрібно робити скидку на війну, але тільки один матч в турі з ВАР це не діло!
Lion
Юра за эти 3 года тоже не изменился...
Октавий Фландрийский
Странно слышать такие слова от Вернидуба - уровень судейства не изменился и остался таким, как был и три года назад. Я категорически с ним не согласен - уровень арбитража стал в разы  хуже, по сравнению с 2019 годом...